Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Šmarna gora in Rožnik

Šmarna gora in Rožnik

Pozdravljeni
sem globoka štajerka in imamo namen v tem poletju poleg obiska ljubljanskih sorodnikov obiskati tudi prestolnico in okolico.
Zanima pa me sledeče:
-koliko je pohod na Šmarno goro primeren za malčke, slišala sem, da več poti, po kateri iti z malčki, koliko starimi malčki hodite gor in kakšni so vaši vtisi
-kaj pa Rožnik, šli bomo v živalski vrt in bi pogledali še tja, koliko je Rožnik oddaljen od živalskega vrta in kakšna je pot do tja

Prosim, razumite mojo pomankljivo geografijo, vesela bom vaših vtisov in nasvetov!
Lepo poletje vsem in veliko prijetnih doživetij na izletih!
Hvala.

Draga “globoka Štajerka”,

Na Pohorje je moč priti z vzpenjačo, tako da to za malčke ne predstavlja nobenega problema. Morda bo tako tudi z Šmarno goro, ko/če pristane v štajerski lasti (Zahovič je nekaj omenjal v tej smeri…). he he ehe :):))

Zaenkrat torej pot pod noge, ali pa še malce počakaj na vzpenjačo 😉

(Malce heca tako zgodaj zjutraj menda ne škodi)

mačkon (naughty)

PS: mačkon je tudi Štajerc, samo malce manj “globoki” 😉

Pozdrav!

Na Rožnik smo sli z vozickom, brez večjih problemov, ker je pot zelo “udobna”.Štart iz Mosteca, to je na oni stani, kjer je ZOO, mimo skakalnic,…

Šmarna gora, je še nismo osvojili, pač pa jo bomo takoj, ko bo tamala stara toliko, da bo lahko v nahrbtniku. Vendar morate iti po pravi poti, ker so nekatere bolj strme in polne korenin. Morate iti po poti, ki se imenuje “čez peske”, štart je v Vikrčah, malo pred diskoteko Lipa. Mislim, da ni problem najti, kajti tam je vedno veliko avtomobilov.

Prijeten sprehod

M.

Veša, sem kmečka deklica, ki so jo čuvali pred svetom, z namenom da postane dekla, vendar ni uspelo, deklica je izbezljala vsaj do sosednjega mesta.
Poleg tega je na sosednjem hribu zagledala rdečeličnega fanta, s katerim sta se začela dobivati pod kopico. Ljubezen je strmo rasla, po dobri stari slovenski navadi sta zgradila hišico, se zaposlila v mestu in povila dva Štajerca.
Za štajerske kmečke navade kar potujeta po SLO, prišla sta celo v Južno Dalmacijo, vendar svet še čaka, da odplača kredite za slovensko hišico.

Pozdrav
totemu Mariborčanu

Hvala!

New Report

Close