Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Smart

Smart

Zelo, zelo me mika, da bi ga kupila. Vem, da je cena kar zasoljena za tak mini avto, pa vseeno. Če ga kdo ima bi prosila za info., kako ste z njim zadovoljni in kako se npr. obnese na avtocesti.

Smart je mestni avtomobil, na avtocesto načeloma sodi samo, če je res nujno. Je nestabilen, zmotijo ga kolesnice, med vožnjo mimo kamiona ga premakne. Zato je treba biti pazljiv. Tega, da pri dobrih 130 km/h voziš blizu omejevalnika (135 km/h) se je treba navaditi.
Za v mesto pa boljšega avtomobila ni. Poraba med 5 in 6 l, parkiraš lahko v neverjetne luknje, zadaj pa je dovolj prostora, da zraven zavoja pijače lahko pripelješ še kaj.

Aja, še to: smart ima pogon zadaj in je lahko z njim veliko veselja po mokri cesti, čeprav elektronika poskuša stvari spraviti v red, pa čisto vsemogočna vendarle ni.

Smart se po AC pelje kot vsak drug avto … Da ima zadnji pogon niti ne opaziš, ker elektronika dela dobro, sprednje gume so precej ožje. Edina resna minusa: trdoi podvozje (zaradi varnosti oz. da se ne bi slučajno zvrnil) in cukajoč robotiziran menjalnik – pa morda malo premalo placa za sedeži.
Šofer, kolko smarto si pa vozil do sedaj. Imaš z nimi veliko prevoženih kilometrov?
Poraba je med 4 in 7, pač odvisno od motorja (dizel ali bencin) in voznikove desne noge.

Jaz imam raje večji avto, raje dva večja, kot pa da je en majhen med njimi. Da o ceni smarta sploh ne govorim
Imam velik avto, pa toliko let vsak dan parkiram v centru ljubljane, pa nima nobenega rezerviranega parkirnega mesta. Pač vedno parkiram na dovoljenem mestu in nimam nobenih težav s parkiranjem zaradi velokosti parkirplaca.
Smarta stlačiš v vsako luknjo???? A to pomeni, da avto pustiš, kjerkoli je mogoče na največkrat na prepovedanem mestu!??? V mestu redkokdaj vidim smarta parkiranega pravilno. Ali je parkiran na pločniku, kolesarski stezi, ali vsaj z dvemi kolesi na pločniku, ali je kje stlačen med dvema pravilno parkiranima voziloma in jih delno zaparkira ali oteži normalen izvoz…

pohiti… smarta bodo nehal delat in prodal kitajcem

http://www.avto.over.net/novica.php?id=1726

Madonca ste me napadli. Odgovarjam vsakomur posebej:
– jaka.racman: smart stoji pred hišo in ga redno vozim, ima 23.500 km, med njimi veliko tudi po AC. Ni veliko, vem, bom rekel, da moram žal voziti tudi druge avte in je ta malo zapostavljen. Sicer pa: robotizirani menjalnik je približno tako zanič ali počasen kot v malih citroenih ali peugeotih, prostora pa je zadaj veliko več kot v povprečnem malem avtomobilu s postavljenimi vsemi sedeži. Seveda pa to nikakor ni karavan ali kaj podobnega.

– voznik: me veseli, da lahko v mestu vedno pravilno parkiraš s svojo 4m+ limuzino; tudi jaz navadno nimam težav, s smartom pa se upam poskusiti tudi tam, kjer je sicer večja gostota (denimo okrog drame pred začetkom predstave). Jaz ti verjamem, da nikoli ne parkiraš nepravilno, daj tudi ti meni: smarta navadno zataknem med dva avtomobila, tako da smo trije na dveh uradnih parkiriščih.

– IzF: smart ni eden, smartov je več, bi rekla reklama za nekaj drugega. Prenehali bodo izdelovati (ali so to celo že storili) model forfour, ki je drugače preoblečen mitsubishi colt, medtem ko bo model fortwo (to je tisti “klasični” dvosedežni smart) prihodnje leto prenovljen.

prenovljen bo! vendar sem dodal ,kar pa ne piše v članku da bo MercedesBenz najbrž znamko prodal.
če seveda ne bo prenovljeni fortwo prinesel želenega dobička, ki ga sploh še niso nikol vohal 🙂

New Report

Close