Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Smejmo se: domislice in prigode naših malčkov

Smejmo se: domislice in prigode naših malčkov

Starejši smo kupili violino, ki je stala 150.000,00 SIT. Pa mi pravi mlajša: “A ti sploh veš. kolk je stala vilolina? 125, ampak ne tolarjev, temveč jurjev.”

Naš mali (3 leta) se čuva pri babici in zadnjič jo na hodniku kliče :
“Babi, kje si?”
“Na stranišču, kar na hodniku počakaj!”
ON pa : “Plav (prav), ko boš končala pa fajn zakliči (zakriči ), da ti bom plšu ( prišel ) litko (ritko) oblisat (obrisat) !”
Tako mi njemu rečemo, ko nas spodi iz kopalnice, da v miru opravi potrebo! Babica pa je bila seveda vsa v solzah od smeha.

Ko je bil naš nečak pri njegovih štirih letih prvič na morju in smo bili na plaži je imel pravo vprašanje: Zakaj pa tukaj vsi ležijo?

Naša ta druga je rekla ponedeljku nedeljek. Ko gre lulat reče, da je ščijala, nimam pojma kje je to pobrala, pojutrišnjem je zanjo še jutri, predvčerajšnjim pa, še včeraj. Možu reče atko copatko ipd.

Moj brat (ko je bil 3 leta star) je rekel enemu bratrancu, ki mu je ime Urban( kličemo ga kar Urbi). Glej kujbi, moha!(glej Urbi muha!).
Jaz sem pa vsako besedo ki se začne na -a dodala spredaj -j in potem je ven prišlo (jadidaske, jajmer….).
Moj nečak še zdaj pri 4 letih ne zna izgovarjat črke f.In imamo telehon, centrihugo, hlaška, sosedov Hlorjan….

Takrat 2,5 letnico je zanimalo, kdo bo še na očijevi telovadbi.
Darja, Grega, Gorazd, Rok…

pa malo tišine in:”Oči, a tisti Rok (rog) od nosoroga?”

Ko sem bila noseča me je skoraj triletna nečakinja božala po trebuščku in me naenkrat vpraša:
“Kaj imaš tu notri?”
Pa odgovorim: “Dojenčka.”
Pa naprej: “Kako bo pa dojenček ven prišel?”
Pravim:”Rodila ga bom.”

Pa se zamisli in čez nekaj trenutkov vpraša:
“KAK BOMO PA VOZIČEK VEN SPRAVLI???”

🙂

:)))) viš, pa (bo)ste prišparali :)))

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

;-)))))))))))

Mega!

Naša mala (takrat je imela okoli 1,5 let) je v nakupovalnem vozičku jedla prestice, pa jo blagajničarka vpraša: A je dobro? Ona pa nastežaj odpre usta, da so skoraj vse prežvečene prestice ven padle – kaj sprašuješ, kar sama si poglej, a ne.

Mala pelje voziček z dojenčkom, pa jo oči vpraša, če se gresta žogat. Ga pogleda in mu odvrne: mam polne roke (je pobrala z morja, ko smo šli s plaže, pa se je hotela nosit, pa smo ji rekli, da ne gre, ker imava z očijem polne roke).

Zadnjič gre oči tako kot vsak delovni dan v službo (mamica je po porodniški zaradi male ostala doma), pa mu reče: prid se kej na obisk k meni, mamici in Loni (naša psička).

Stari pa smo 27 m.

Danes me je moj 6 letnik ves dan provociral z rač.igricami (in nekajkrat sprovociral). Sem popoldne okoli 17h rekla, da mu bom še malo dovolila ko bo že tema. “Kdaj pa bo tema?” “Ob 19h”. (samo da sem jaz rekla, da ob sedmih).

Pa ga 18.20h povabi sosedica k njim domov na igranje. Sem si mislila, super zdaj bom imela mir do kakšne 20.30h. Pa pozvoni 19.11h in pravi, da je prišel domov. Sem pokukala k sosedovim vratom in pravi soseda:”Je rekel, da si mu rekla, da mora bit ob 19h doma.” Pa sem rekla, da to sploh ni res. Pa ga vprašam za zaprtimi vrati, zakaj je prišel domov in reče:”Ja saj si rekla, da bom lahko ob sedmih igral igrice, zdaj pa že zamujam. “

No, če ta ni obsedena!!!

Starejša frčafelca je pri dobrih dveh letih odkrila suho salamo (natančneje Pickovo ogrsko) in je hotela samo to jesti, nobene druge. In gresta s taščo nekoč v trgovino in pri delikatesi naročita nekaj ogrske salame. Pa pravi frčafelca prodajalki, da bo jedla stalo (=staro) salamco. Bolj ko jo prodajalka prepričuje, da ni stara, marveč sveža in, mmm, kako dobra, bolj mala trdi, da je stara in se ne da pregovoriti. Tuhtamo, kaj neki je to skombinirala, pa se spomnim, da je pred dnevi hotela jesti star kruh, ki se je sušil. Rekla sem ji, da ni za jest, češ da je suh, ker je star … Torej je tudi suha salama – stara salama 🙂

Danes to bitje sicer še vedno priznava samo ogrsko salamo, je pa trikrat starejša od omenjene dogodivščine in hodi v prvi razred. Ko v petek prinese zvezke in knjige domov, da jih starši pregledamo, opazim, da ima delovni zvezek zavihek. Povem ji, kako naj daje zvezke v torbo, da se ji ne zmečkajo, in ji pokažem zmečkano platnico, rekoč, da ima zdaj zvezek uho. Frčafelca me navihano pogleda in pravi: “Bo pa bolje slišal!”

LPD

Ena frišna od našega dvoletnika:

Danes je v križišču utripala rumena luč na semaforju. Mali komentira:”Ati, ati, semafor je pokvarjen! Morš baterije zamenjat, pol bo pa spet delu!”

Ena starejša:

“Mami, jaz sem pa zvezdnik!” Jaz:”Haloo, zakaj?” Suvereno izjavi:”Ko teto Zvezdano poznam!”

Ena, od naših znancev.

Babica in dedi čuvata vnukca, pa dobijo obiske.
Vnukec čez nekaj časa vpraša obiske: ” Ane, vi pa niste vedeli, da sem jaz pri babici in dediju na počitnicah?”
Obiski: ” Ne, res nismo vedeli.”
Vnukec.” Saj sem vedel, ko pa mi niste nič prinesli!”

;-))))))))))

Ekonomist bo!

Letos poleti smo bili s prijatelji skupaj na dopustu.

Prijateljica in njen mož sta imela opravke in sta prosila naju z možem, če njuna otroka (deklica osnovnošolka in mali fantiček, takrat star 3 leta in pol) vzameva na kopanje.
Seveda je prijateljica ob odhodu malemu fantičku naročila, naj dobro pazi na našo Evo (stara 2 leti in pol).

Odšli smo na kopanje. Mala dva sta se igrala v bazenčku, večja je plavala v večjem.
Kar enkrat pripleza fantiček iz bazena in mi reče: “Boš malo popazila na Evo, jaz grem samo lulat!”

Njegova starejša sestrica (sedaj hodi že v sredno šolo) ko je bila stara približno 4 leta:
Bili smo pri njih na obisku in punčka je skakala, prepevala, plesala, se skrivala……
Ker smo se takrat ravno dobro spoznali sem jo vprašala: “Kaj si ti vedno tako živahna?” Pokukala je izza stola in mi rekla: “Ne, ne, samo takrat, ko imamo obiske!”

Nataša

Pri mojih 28 letih, ko še nisem bila mamica.
Stopi k meni triletnica, naša nova soseda in me vpraša:
” Kje imaš pa dojenčka?”
Ko ji razložim, da še nimam dojenčka, pa me vpraša:
“Do kdaj si pa lahko zvečer zunaj?”

Pa tale frisna…
Moja kolegica si je pobarvala lase… Na temno rjavo… prej je imela cisto sive… Si je pac zazelela spremembe…
Petletna deklica: “Ej, M, zakaj imas pa ti danes drugo barvo las?”
M: “Ker mi je ta vsec… sem si jih pobarvala…”
“Aja, a niso imeli v trgovini sive barve?”

Zadnjič je bila tema, kaj smo po horoskopu. No, jaz sem – bradavica … vsaj po zagotavljanju takrat dobre tri in pol leta stare frčafelce. Malo pred tem oznanilom, kaj je mami po horoskopu, sva ji z možem namreč razložila, kaj pomeni, da bo takrat še nerojena sestrica rakica (so me spraševali, kdaj imam rok in komentar je bil, a potem bo pa rakec …), in povedala sva ji, da je oči oven, mami pa devica. No, pa je bila ta beseda za razliko od živalskih znakov še preveč eksotična in sem postala bradavica (“Kot tisto, kar imajo na nosu čarovnice, a veš, mami …”).
Lp, Delfina

Naša osemletnica je danes veselo odvihrala na teorijo. Pol ure pred tem je začela iskati nalepke, ki si jih s prijateljico le tam lahko izmenjata. Zelo je bilo nujno in zelo je bila jezna, ko sem ji rekla, naj jih ima vedno na istem mestu in naj sproti pospravlja stvari. No nalepke je potem našla, jih veselo zapakirala v kovček. Preden je odšla, je še enkrat preverila, če so v kovčku, si oddahnila, pomahala in rekla “Adijo”.

Pa učbenik za teorijo? Ostal lepo na klavirju…

Jaz sem včeraj zjutraj priganjala: no, fanta, dajmo bolj hitro, meni se mudi v službo. Pa dobim od starejšega: Pa bi prej vstala. Ja pol sem bla pa tih, anede… :-)))))

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Zadnjič je moj nečak jedel pri dedku, ki je skuhal ful dobro kislo juhico. Zdaj je star že 4 leta, ampak je zelo suhcen, saj skoraj nič noče jesti!
Pa ne ve dedek, kako bi ga le prepričal, da bi vsaj poskusil juhico in reče, tvoja sestrica (stara je 8 let) bi tako z veseljem pojedla to juhico in še preden dokonča stavek, ga mali prekine in reče, če bi ona to videla, bi tako bruhala ………:)))))))))

Na nebu je velika ozonska luknja!!! Zakaj?
Ja zato, da miklavž lahko čeznjo pride, a nisi vedla mami ?
4 leta
AnaM

Zadnjič je šla naša babi na počtnice in nam je za ta čas posodila svoj avto. In jaz rečem sinetu (2,5 let), ko se spravljava notri in navdušeno komentira spremembo (da se bova peljala z drugim avto kot navadno) “a ni naša babi ena super punca, da nama kar avto posodi”, sine pa “babi ni punca, babi je babi kolerabi” (seveda!)

Naš(2,5leti) pa prav vsako besedo ponovi za nami,kakšno tudi neuspešno:
penzijonist(upokojenec)je kar PIZDONIST,to izgovori nič hudega sluteč in je ta teden aktualno

New Report

Close