Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Smejmo se: domislice in prigode naših malčkov

Smejmo se: domislice in prigode naših malčkov

Naso punciko je, ko je zacela govoriti moja teta vprasala, kje je ati in je mala veselo odgovorila: “ja, zlubico”. Teti so skoraj oci ven padle, pa sem ji razlozila, da je sel v sluzbico(mala je imela obdobje pomanjsevalnic).

Prva hčerka se je kot dojenček zelo rada kopala. Tam nekje od 9. meseca dalje je vsakič med kopanjem z rokicami tolkla po vodi, da je špricalo vse naokoli, zraven pa navdušeno cvilila in kričala: “Toko, toko, toko, toko!”

Tam nekje pri njenih 11 mesecu pa se odpravimo čez vikend na morje. Bil je čas, ko sem se začela veseliti prve besede, saj veste, ko tisti ma-ma ne bo le naključje, pač pa se bo lepega dne obrnila k meni in mi rekla: “Mama.” Peljemo se po reški obvoznici, midva nekaj debatirava, nakar zadaj miška navdušeno zacvili. Obrnem se, da vidim kaj je in zagledam njene velike modre okice, nepremično strmi v morje in navdušeno zašepeta:” Toko, toko”.

Sva bila z našim 2,5-letnikom v kleti in je mali rekel, da kaka (ima pleničko). Rekla sem:’ ti kar v miru kakaj’. Pa prime kakat še mamo. In malemu rečem, da moram hitro na WC. In mi odvrne: ‘A hočeš mojo pleničko?!’

Zvecer, malo pred spanjem, poklicemo babico po telefonu. Kar tako malo, da recemo kako. Babica sprasuje malega: “Kaj pa delas?.. A si priden..?” in podobno. Mali leze v slusalko in nadebudno odgovarja na vse. Babica vprasa: “Kje je pa Ati?” Mali pa: “Posodo pomiva.” :)) Ne samo, da je nikoli ne, ampak je celo odsel igrat sah. 🙂

:))))

Ha ha…dobre! :))

Dveletnik vidi, kako si mama oblači modrc. In reče: ‘Hooo, ocala!’

Nečak (3 leta) občuduje moj veliki trebuh. Mu povemo, da imam not dojenčka. Mali pa ves bled in zgrožen: VEN GA DAJ!!!

(mogoče je preveč bral Rdečo kapico – je mislil, da sem ga požrla!)

Ko je bila hči še majhna, je bila neko obdobje popularna pravljica Rdeča kapica (kaseta). In seveda na koncu lovec najde volka, spečega v babičini postelji in zakliče z nizkim glasom: “Aha, tukaj si mrcina stara, že dolgo te iščem!”

To pravljico smo znali na pamet. Na obisku pri babici je hči v nekem trenutku opazila, da babice ni in jo začela iskat po stanovanju. Našla jo je spalnici, kjer ji je veselo zakričala (seveda s podobno nizkim glasom kot lovec v pravljici): “Aha, tukaj si mrcina stara, že dolgo te iščem!”

Še dobro, da je babi vedela od kod izvirajo te besede. Takrat smo se precej nakrohotali, smejimo pa se še danes, ko se na to spomnimo. Tudi babi.

LP
j.

Moj sin zdaj v avtu med vožnjo opazuje prometne znake in sprašuje, kaj pomenijo. In danes ob znaku za “nimaš prednosti” pravi: NIMAŠ PRIHODNOSTI!
Se mi je zdelo kar malo preroško….

Pozdravček!

So pa res včasih posrečeni…faloti naši!

Veš kaj je moj zadnjič izustil:

Imajo pri šoli eno drevo – oreh….Vsi otroci tekmujejo kdo jih bo več našel, pobral….In se seveda zaradi tega tudi kregajo…Pa jih je učiteljica vsem vzela in jih obdržala… Moj sin pa v jezi, ko mi doma to razlaga…reče:Naj si svoje kupi, saj dovolj zasluži!

:-))

New Report

Close