smer polaganja ploščic in laminata
Z partnerjem sva končno pršla do najinega prvega stanovanja. stanovanje obnavljava zdaj sva trenutno pri polaganju ploščic in laminata. tukaj se nama je zataknilo in tukaj prosim za nasvet oz pomoč. malce sem brala in našla nekaj nasvetov glede polaganja parketa. ta naj bi se polagal pravokotno na okno v dnevni . vse ok, …gremo naprej…. dnevna soba prehaja naprej v kuhinjo, v kuhini bodo podolgovate ploščice… ali podolgovate ploščice v kuhinji postaviti v enaki smeri kot je parket , ki je v dnevni? tako se mi zdi nekako smisleno ampak potem te podolgovate kuhinjske talne ploščice pridejo pravokotno na kuhinjske elemente – to pa se mi ne zdi ok…. nama lahko kdo pomaga vsak nasvet bo dobrodošel hvala
Jaz te čisto razumem.
Midva sva sama polagala…. popolna laika …. pa nama je uspelo. Še danes, po 8-ih letih je vse OK. Pa nisva imela pojma.
Imela sva MALO denarja, zato sva se lotila sama! Sicer te majstri lahko ‘nategnejo’ za 1000 €, čeprav lahko vse sam. Samo pokazat ti mora en! (Robi!!!)
Laminat se polaga tako, da pri vratih ležijo vzporedno (pri0 vhodu takole IIIII) in ne tako =!
Med prehodom morata obvezno dat neko lajštico. Kovinsko.
Uf – vse dobro vama želim, delajta počasi pa sigurno, ker če se zafrkneš, moraš znova. Verjamem pa, da bosta uspela in zrihtala tako, da vama bo všeč!! Le pogumno!
Meni se zdi, da to ni tako nepomembno, vsaj če so prostori ozki. Meni je najlepše, če se laminat, parket, ploščice polagajo tako, da dolge linije potekajo v smeri krajše razdalje sobe oz. pravokotno na daljšo steno. Ne vem, če sem to logično napisala, ampak v praksi takole: če je soba od vrat naravnost dolga 5 metrov, široka pa 3, potem naj bodo linije pravokotne na tisto steno, ki je daljša.