smešni verzi za abrahama
Jaz sem jih ravno pred kratkim zbrala s prejšnjih forumov.
Lp! L
Al’ hočeš al’ nočeš pa je tako, Mladosti pomahaj še v slovo, Je Abraham komaj čakal na dan, Da te popeljal je v starostni hram.
Je volja in misel še mlada, Le rojstni list rumen postaja, Vendar pa ………(ime) se ne da, Saj Abrahama čil obhaja.Naj sreča bo Tvoja(Vaša) znanka, Da tud’ denarja in ljubezni ne zmanjka, Pa bo življenje kot bajka!
Danes praznuješ svoj X.rojstni dan. Okrogla obletnica,pomembna prelomnica v tvojem življenju.
Odslej naprej boš rojstne dneve doživljal drugače, še z večjo mero veselja in entuziazma. Izkoristi vsak trenutek, vsak dan, ki prihaja zase, za svojo družino in prijatelje, da boš nekoč, ko se boš oziral po porumenelem koledarju rekel: ‘Zadovoljen sem s prehojeno potjo!’
Obilo zdravja, sreče in zadovoljstva,
ti želi…..
Vse tisto, kar te najbolj razveseli, ti naše srce danes želi!
Te sreča spremlja že ……..let, naslednjih sto bo še lažje živet
Al’ hočeš al’ nočeš pa je tako, Mladosti pomahaj še v slovo, Je Abraham komaj čakal na dan, Da te popeljal je v starostni hram.
*
Je volja in misel še mlada, Le rojstni list rumen postaja, Vendar pa ………(ime) se ne da, Saj Abrahama čil obhaja.Naj sreča bo Tvoja(Vaša) znanka, Da tud’ denarja in ljubezni ne zmanjka, Pa bo življenje kot bajka!
*
ABRAHAM
–
UJET V PETDESETA
IZ GROZDA MOŠT
IZ MOŠTA VINO
KI Z LETI POŽLAHTNI,
DEKLE V ŽENO DOZORI
( FANT V MOŽA DOZORI)
IN MISEL VEČ NI ZALETAVA
JE V ABRAHAMU MODRA GLAVA.
NA ZDRAVJE ABRAHAMU
ŽIVI NAJ ŠE MNOGO LET.
ABRAHAMOVKA- 50 LET
Poglej se v ogledalo, ne laže!
Podoba tvoja še vedno je mladostna,
osebnost tvoja
ostane še naprej naj tako krepostna!
*
ABRAHAM – 50 LET
Poglej se v ogledalo, ne laže!
Podoba tvoja še vedno je mladostna,
osebnost tvoja
še dolgo naj ostane tako krepostna!
*
Abrahamovci, generacija, ki je ne delajo več. Ničesar se ne boji, iz tira je ne vrže niti misel, da proti stotim že leti. Srečno, zdravo, še na mnogo let ti zbrana družba s polno kupico želi.
*
Narava vam je poklonila obraz, ki ga imate pri dvajsetih, tistega pa, ki ga imate pri petdesetih, ste si ga priskrbeli sami. Vse najboljše.
*
ABRAHAMU
Vse pogosteje stavke začenjaš z
ko smo bili mladi.
Skrbi zaradi gub, ti delajo sive lase.
Na poprej ravnih tleh se na lepem pojavljajo klanci.
Tvoja, kozmetičarka, frizerka in zobar
zmajujejo z glavo in vzdihujejo.
Zdravniki ti govorijo: zdravi ste kot dren- a ob tem
ne morejo prikriti osuplosti.
Ne obupaj – mi smo z teboj in gremo za teboj.
Pod trto sedaj ne boš več sam, sedaj s teboj bo ABRAHAM!
*
V hišici samotni sedaj ne boš več sam, odslej s teboj bo ABRAHAM!
Leta pridejo in gredo, Nič ne obstoji v življenju, Zato svoj čas izpolni, V zdravju, sreči in veselju.
Eno leto več ali manj, samo, da je človek fajn, da pokončno se drži, in da stvar mu ne visi.