Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek smetanova omaka za piščančje zrezke

smetanova omaka za piščančje zrezke

Mi zna katera povedat kakšen čisto preprost recept za zrezke v smetanovi omaki? Da je omaka lepo kremna in gosta?
Ena redkih stvari ki mi nerata.

LP

kupi smetano za kuhanje

Začiniš meso po želji, popečeš, pokriješ, da se duši in spusti sok, po potrebi zaliješ z vodo, dodaš smetano. To je to.

da kislo smetano vedno dam direkt na popečeno testo in jo potem z vilico vmešam v olje, da se malo popeče, šele nato zalijem. Potem pa smetano počasi vrejem nekaj časa, da se nazaj zgosti. Isto naredim s sladko smetano, le da je ne zalijem. Še nikoli se ni sesirila ali ostala v grudicah.

Ne kisla smetana ni prava, ker se sesiri, obvezno sladka ali še bolje smetana za kuhanje.

Ja, smetana za kuhanje je zakon!
Naši otroci si želijo notri še dva sirčka v lističih (tisti za toaste) in dva trikotnik sirčka. 🙂

kakšen zdenka sir notri tudi ne škodi.
(jaz popečem meso, ga dam ven, prepražim čebulo, dam spet meso nazaj, nekaj smetane za kuhanje, kakšen zdenka sir, pustim da se malo pokuha, pa je)

ampak mislim kakšni recepri, ej??? za bruhat…

zdenka sirčki? lističi ? ne kisla smetana, ampak za kuhanje???

še nikoli se mi ni kisla smetana sesirila pri kuhi!

veliko receptov je na spletu!

Tvoj recept pa je……..

Jaz s kislo smetano nikoli ne kuham, vedno s kvalitetno sladko.

Tvoj recept pa je……..

Jaz s kislo smetano nikoli ne kuham, vedno s kvalitetno sladko.[/quote]

Grozno, a ne?
Verjameš, da vsaka kuharica okus jedem prilagaja potrebam in željam svoje družine? Eni otroci obožujejo zdenka sir celo v rižoti, kar si sama sicer ne predstavljam. In zakaj jim ne bi ustregli?

S kislo smetano sama veliko kuham, ampak k zrezkom v sirovi omaki je pač ne dajem. Jo pa uporabljam pri zelenjavnih omakah, pri pireju, pri omaki iz graha, itd.

Vsak pač naredi malo po svoje…

Meni pa ni jasno, zakaj se mora trpat smetana v vsako jed? A ni to ful redilno in kalorično? Nevem no, meni se kar dviguje ko berem o teh smetanah v hrani.

Meni tudi ni jasno. Potem pa bereš tu gor teme kako naj shujšam in ali delujejo te tablete in oni praški za hujšanje.

Evo ti moj recept (kaloričen, si lahko privoščimo):

na pol masla/pol olja popečem zrezke (puranove, piščančje), ki sem jih prej malo začinila (malo karija, malo soli, malo sladke rdeče paprike, malo popra s česnom). Nato zalijem z malo belega vina, počakam, da izpari. Nato zalijem z malo goveje juhe oziroma govejega fonda – je zelo fajn, če imaš. Dodam sladko smetano (obvezno sladko, je najboljša) in primešam noter topljeni sir – daleč najraje Creme noblese (s šunko / z gobicami / s smetano) – ta je res super, ker se takoj stopi (ne tako kot zdenka), lahko doziraš (ena žlička, če je preredko, še ena – odvisno od tega, kako gosto omako imate radi in koliko je moraš narediti (pri nas čim več).

In ti garantiram, da si bodo vse prste obliznili, sploh če imaš otroke.

Odličen recept za piščančje zrezke v smetanovi omaki 🙂

https://znam.si/recepti-in-hrana/mesne-jedi/piscancji-zrezki-v-smetanovi-omaki/ 

Maslo, smetana za kuhanje, pa še kakšen Zdenka, ali krem sir dodaj.

Mi tudi smetano za kuhanje in sirčke not. Obvezno muškatni orešček pa luštreka malo. Naredi en tak njami okus. Luštrek sem začela dajati povsod zadnje čase 😅

Odgovor na objavo uporabnika
ne razumem nič, 17.01.2012 ob 15:26

Meni pa ni jasno, zakaj se mora trpat smetana v vsako jed? A ni to ful redilno in kalorično? Nevem no, meni se kar dviguje ko berem o teh smetanah v hrani.

Za “ne razumem nič”: Avtorica je vprašala, kako naredi dobre zrezke v smetanovi omaki, ne ali smetanova omaka redi.

Itak so verjetno različni recepti, če gledaš na kulinarika.net.

Jaz vedno tja pokukam.

Sem pa ravno nabavila smetano za kuhanje, kislo smetano; no sladke pa nisem.

Včeraj zvečer sem porabila mascarpone za tiramisu (že čaka v hladilniku, mnjami).

Kisla bo za burek. Za kuhanje pa pride v poštev za kakšno omakco. Jaz za zrezke v smetanovi omaki uporabim smetano za kuhanje in tisto vrečko za zrezke v omaki ali vrečko za smetanovo omako. Pride božansko. Ravno zadnjič sem jedla.

Če v 11 letih ni uspela naredit smetanove omake, je verjetno tudi zdaj ne bo šla delat.

New Report

Close