smetanova omaka za piščančje zrezke
Tvoj recept pa je……..
Jaz s kislo smetano nikoli ne kuham, vedno s kvalitetno sladko.[/quote]
Grozno, a ne?
Verjameš, da vsaka kuharica okus jedem prilagaja potrebam in željam svoje družine? Eni otroci obožujejo zdenka sir celo v rižoti, kar si sama sicer ne predstavljam. In zakaj jim ne bi ustregli?
S kislo smetano sama veliko kuham, ampak k zrezkom v sirovi omaki je pač ne dajem. Jo pa uporabljam pri zelenjavnih omakah, pri pireju, pri omaki iz graha, itd.
Vsak pač naredi malo po svoje…
Evo ti moj recept (kaloričen, si lahko privoščimo):
na pol masla/pol olja popečem zrezke (puranove, piščančje), ki sem jih prej malo začinila (malo karija, malo soli, malo sladke rdeče paprike, malo popra s česnom). Nato zalijem z malo belega vina, počakam, da izpari. Nato zalijem z malo goveje juhe oziroma govejega fonda – je zelo fajn, če imaš. Dodam sladko smetano (obvezno sladko, je najboljša) in primešam noter topljeni sir – daleč najraje Creme noblese (s šunko / z gobicami / s smetano) – ta je res super, ker se takoj stopi (ne tako kot zdenka), lahko doziraš (ena žlička, če je preredko, še ena – odvisno od tega, kako gosto omako imate radi in koliko je moraš narediti (pri nas čim več).
In ti garantiram, da si bodo vse prste obliznili, sploh če imaš otroke.
Odličen recept za piščančje zrezke v smetanovi omaki
https://znam.si/recepti-in-hrana/mesne-jedi/piscancji-zrezki-v-smetanovi-omaki/
ne razumem nič, 17.01.2012 ob 15:26
Meni pa ni jasno, zakaj se mora trpat smetana v vsako jed? A ni to ful redilno in kalorično? Nevem no, meni se kar dviguje ko berem o teh smetanah v hrani.
Za “ne razumem nič”: Avtorica je vprašala, kako naredi dobre zrezke v smetanovi omaki, ne ali smetanova omaka redi.
Itak so verjetno različni recepti, če gledaš na kulinarika.net.
Jaz vedno tja pokukam.
Sem pa ravno nabavila smetano za kuhanje, kislo smetano; no sladke pa nisem.
Včeraj zvečer sem porabila mascarpone za tiramisu (že čaka v hladilniku, mnjami).
Kisla bo za burek. Za kuhanje pa pride v poštev za kakšno omakco. Jaz za zrezke v smetanovi omaki uporabim smetano za kuhanje in tisto vrečko za zrezke v omaki ali vrečko za smetanovo omako. Pride božansko. Ravno zadnjič sem jedla.