Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Smiselnost sušilnega stroja

Smiselnost sušilnega stroja

Koliko razvejenih debilov. Sušilc je sprdačina sodobnega časa. Samo da ste fensi. A tudi sušenje cunj na štriku vam ne paše? ??

Na vojno območje vas je treba vse poslat pa bi tam kurac iskali sušilca!

Živimo v hiši in imamo sušilc, ki ga uporabljamo od cca novembra do aprila, ko je zunaj megla.

Sušim pa ne vsega. Imam pralnico, kjer obesim obleke različnih debrlin. Na primer jersey rjuhe z gumo, cargo hlače, jeans… To mi namreč ne uspe enakomerno posušiti, včasih po stojalu le dosušim ta debelejše in vlažne dele.

Nimamo, v bistvu ne pogrešamo. Za tistih par dni, ko je zunaj huda vlaga. Sicer pa se zunaj na 3/4 posuši in notri dam malo na radiator, pa je.

V sušilcu sušim VSE, brez izjeme. Programi so različni, uničeno ni nič. Moj čas je dragocen, uporaba sušilca je zelo elegantna proti sušenju na stojalu. Na stojalu se cunje, ki dolgo stojijo, zasmrdijo. Sušilec pobere še vse lase, dlake, vlakna… ki ob sušenju na zraku ostanejo. Posušeno v sušilcu sploh ne rabiš likati, če lepo zlagaš še vroče, ali pa je likanje lažje. Tudi mene so zelo težko prepričali, so mi ga že za darilo želeli kupiti in sem se branila, zdaj sem pa zelo hvaležna uporabnica, ko je crknil prejšnji, sem šla popoldne po novega.

Jaz ne vidim več nobenih plusov v sušenju na stojalu. Oblačila se navzamejo vseh vonjav in so trda.

na stojalu

Jaaa, tudi mi dva stojala. Pri 1 in 2 letnima sta stojala bila vec na tleh, kot, da bi kaj posusila do konca.
Poleg tega je se razpored prostora tako zajeban, da je edini koticek za stojalo zares majhen.
No-go. Susilec resil zadevo.

Cccccccc
kako so pa včasih sušili? v še manjšem prostoru z več otroki?

Zelo enostavno, ker sploh niso toliko prali, kot se pere danes. Zaradi popolnoma drugacnega nacina zivljenja in higijenskih zahtev, kot vcasih.

Odgovor na objavo uporabnika
Rezi*, 10.11.2024 ob 11:52

Poleti se perilo dokaj hitro posušu, ker ga postavimo ob radiator. 😅😅😅😅😅😅 A swm prav prebrala, pa na roke prepisala? 😂😆☺️☺️☺️ Ostalega predolgo, nisem. Ni, poletje z raduqtorjem in položnice. ☺️☺️☺️

Ni mi jasno, od kje ti ideja, da poleti sušim pri radiatorju.

Imam pralno sušilni stroj prvič.

Slabosti sušilca: 1.prah- ko dam iz stroja posušeno perilo, lahko zraven še posesam kopalnico. Prahu je opazno več.

2. Dejansko so se mi uničile nekatere brisače. Postale so nacufane in celo strgane.

3.ni mi všeč mehko perilo. Imam raje trdo, posušeno na zraku.

4. Ko po sušenju očistim stroj in dam prat, moram biti pozorna, da ni ravno črno perilo, ker je sicer vse muckasto. Kakšna ideja?

5. Morala sem začeti uporabljati tiste lističe za pranje. So koristni, ker je msnj muckov.

Koristi:

1. v tem letnem času imam brisače in posteljnino oprane, posušene in v omari v enem dnevu. Prej bi pa prestavljala  stojalo po stanovanju. Še vedno včasih raje obesim rjuho na obešalnik in na cev od centralne.

2. Manj stresa s perilom v teh dneh.

Je treba vedeti, da živimo  na različnih koncih. Pri nas na nadmorski 700 m + , zraven potoka ni šans, da sušim zunaj od jesenskih mesecev, čez zimo do zgodnje pomladi. Še čez poletje, ko ni res ta hude vročine, je bolje če jih dam čez noč noter. Konec avgusta npr. se mi perilo, ki ga pustim na stojalu zunaj čez noc že kar malo nazaj navlaži.

pozimi si ne predstavljam življenja brez sušilnega stroja.

ena pupa, 10.11.2024 ob 16:37

pozimi si ne predstavljam življenja brez sušilnega stroja.

Tud mi uporabljamo sušilec,ne bi bila več brez njega.Vse se posuši,sedaj imajo sušilci polno programov za različne tipe,tko da sploh ni dileme.Športna oblačila so suha v 20 min,na programu za športne cunje.Tudi oblačila,kjer imajo na etiketi prepoved sušenja v sušilcu,preživijo sušenje.Itak pa ne nosim nobenega oblačila po par let,ker se jih naveličam.

Sušilec sem si nabavila pred leti, pa ne zaradi tega, ker ne bi mogla sušiti na podstrešju, gajtrah ali lojtri v koplanici, ampak zato, ker imam eko-prijazne sosede, ki kurijo v centralni  več plastike in gume kot drv. Še poleti je problem, če imam perilo na štriku več kot pol dneva. Že dobi vonj po dimu, plastiki, ker kurijo za vodo.

Seveda sušilec dela škodo, ker se perilo prej uniči. Po svoje je dobro, da je, po drugi strani pa ne.

Že za posteljnino in brisače se ga splača imeti. Sušim še puhovke, prešite odeje, perilo, kuhinjske krpe, kavbojke, 3/4 majic… 80 % sušim v sušilcu.

Prednost je, da je perilo mehko(ni potrebno mehčalca in likanja), pobije vse pršice in prihranite čas in prostor z obešanjem

Sušilec s toplotno črpalko je zakon. Vse sušim v sušilcu, poleti ko je vroče zunaj na štriku, ampak teh mesecev je vedno manj,julij,avgust,pa se že neha.

Pri starsih smo imeli ogromno prostora za susenje in smo vedno vsa oblacila obesili, stroja nismo imeli.

Pri nas ni veliko prostora, sploh pa ne namenskega prostora za susit. Zato imamo susilni stroj. V njem vedno susim brisace, serviete in posteljnino. Tako je posuseno tudi mehko, mehcalca ne uporabljamo. Ostalo vecinoma susimo zunaj, dosusimo notri (zaradi vlage), vcasih na radiatorjih, zelo izjemoma pa gre kaj tudi v susilca.

Razna debelejsa oblacila (bunde itd) ter posteljne prevleke, oddeje, blazine pa perem poleti in susim zunaj.

Zame je susilni stroj super, ga pa uporabljam le za tisto kar se mi zdi smiselno in da ne delam skode.

Nisi prav prebrala.

Odgovor je bil namenjen Rezi, ni citiralo.

V bloku je sušilec supefr.

Rezi*, 10.11.2024 ob 12:13

Pa Kšne pralne stroje imate ali cunje, da rabite sušilca, da vam lika?oz. kako petete, če imate vse zmečkano? Če se zmucja, je pač slab material.

Bosch pralni stroj in v glavnem bombažna oblačila različnih znamk, cenejših in tudi dražjih. Vsa je potrebno likati, če niso posušena v sušilcu.

Cviba, 10.11.2024 ob 20:46

Bosch pralni stroj in v glavnem bombažna oblačila različnih znamk, cenejših in tudi dražjih. Vsa je potrebno likati, če niso posušena v sušilcu.

Pa še en plus sušilca: naš ima (ne vem, če imajo vsi) program za osvežitev oblačil. Malo nošena oblačila mi v 20 min osveži in so kot sveža. Seveda tega ne počnem samo za 1 oblačilo

Ja vseeno damo v sušilca, če ni svila ali kaj tako delikatnega.  Kupiš boljši drag sušilec. Da ima program občutljivo ali nežno  sušenje.  Da ni na 60 * C. Pač suši dlje. Večkrat vodo izlije ven in ponovno vklopis program. Ni problema. Itak se že s pranjem vsaka cota skrči, če jo pereš več kot 30 *C.

Kot bi bral zapis svoje žene tri leta nazaj sušilca ni hotela cote pa sušila na dveh stojalih pa še kje . Problem je bil vedno pozimi ali ob grdem vremenu , ko ne moreš  sušiti zunaj takrat je sušilni prava rešitev . Sploh bunde in kake debelejše ali velike stvari koce naprimer , če je lepo zunaj drugače pa v sušilec . Moji sem ga kupil jaz vržemo pa noter vse se pa najbolj pozna na brisačah , ko postanejo kar hitro tanjše namreč vsa tista vlakna , ki se nabirajo na filtrih so iz perila brisače in perilo so pač največkrat na vrsti . Sušilec je že fajn .

jaz sušim vse v sušilnem stroju.

no, skoraj vse. samo kakšno res delikatno stvar, lepe bluze, obleke…. tega ne

Fak, 10.11.2024 ob 14:34

Koliko razvejenih debilov. Sušilc je sprdačina sodobnega časa. Samo da ste fensi. A tudi sušenje cunj na štriku vam ne paše? ??

bodi tiho, vzemi žehto pa mrš ob potok pa peri na roke. tud pralni stroj je sprdačina modernega časa. pa avto in računalnik tudi. kaj sploh visiš tu na forumu, na tej sprdačini modernosti?

B747, 10.11.2024 ob 11:17

Nikoli nismo imeli sušilnega stroja, me je pa počasi začelo motiti to sušenje v prehodnih obdobjih. Perilo se nikakor ne posuši, imamo dve stojali, ki nam zasedeta “pol” stanovanja in potem samo prestavljamo te cunje iz enega kota v drug. Pozimi se sicer perilo dokaj hitro posuši, ker ga postavimo ob radiator, poleti pa itak sušimo zunaj.

Mi pa nekako ni všec, da sušimo notri, vem da niti ni najbolj zdravo. No in odločili smo se, da kupimo sušilni stroj. Prva stvar, ki me skrbi, je krčenje oblačil, ker smo vsi bolj veliki in se vsak cm na dolžini pozna.

Druga stvar pa je, da sem šla malo gledat oblačila in več kot pol oblačil ima znak, da se ne sme sušiti v sušilnem. Sprašujem se o smiselnosti nabave sušilnega stroja, če bom potem itak potem sortirala in le del opranih cunj dala v sušilca, del pa dajala sušit na stojalo. Ni niti prihranka časa, pa še vedno se bomo izogibali stojalom…

Kakšne so vaše izkušnje? Date kar vseeno v sušilca? Saj razumem za kakšna posebna oblačila, ki imajo kaj gor ampak sem šla gledat eno trenerko, ki ni 100% bombaz, pa neke majice, hlače za v službo itd. vse ima prečrtan znak za sušenje v stroju.

Pravzaprav sploh ne vem, če sem že opazila oblačilo, ki bi imelo znak z dvema pikicami oz.tistega, ki pomeni, da lahko sušiš tudi na višjih temperaturah.

Pa imamo sicer vseh sort cunje, bolj “fine” za službe ter veliko casual oblačil in tudi nekaj športnih, ki se sicer zelo hitro sušijo tudi na zraku, saj so iz takih materialov.

Jaz samo ene stvari ne razumem: zrak pozimi je suh zaradi ogrevanja. Zato marsikdo kupi vlažilec zraka. Sušenje cunj v stanovanju pa je slabo. Zakaj? Saj ravno tako oddajajo vlago v izsušen zrak kot vlažilec zraka ali …?

New Report

Close