Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Smo ljudje iracionalni (še ena o Drnovšku) ?

Smo ljudje iracionalni (še ena o Drnovšku) ?

Jaz nisem kristjan, da ne bo pomote. Res je le to, da možgane uporabljam še za kaj drugega kot za blejanje v slogu z večino.

kolikor sem brala tvoje poste, svoje možgane uporabljaš samo na pol, pa še to le takrat in v temah, ki ti vsaj nekoliko ležijo. Pa brez zamere.

kolikor sem brala tvoje poste, svoje možgane uporabljaš samo na pol, pa še to le takrat in v temah, ki ti vsaj nekoliko ležijo. Pa brez zamere.[/quote]

Pri tistih, ki mi ne, se raje vzdržim, kot da bi klatil neumnosti.

Take izjave so že primer iracionalnosti. Nikoli ni imel ambicij biti duhovni vodja je pa odkrito priznal, da išče Boga. V mojih očeh je zato velik, ker je bolj človeški kot njegovi kolegi iz ultra leve politične opcije.[/quote]

ma kje zavraga je priznal, da išče Boga …. iskal je smisel življenja, kar počnemo vsi, a se ti ne zdi.

mah benaflek, tako rad omenjaš Boga, pa te sprašujem, si ga ti našel ???

namreč po tvojih postih sodeč, mislim da si, od vseh nas tule na forumu,
najdlje od njega.

Najprej pregovor, ki je že zelo star med Slovenci: O pokojnem vse dobro!

Zame je bil Drnovšek prej kontroverzna osebnost, kot zgolj velik človek, nenadomestljiv državnik, humanist itd. Priznam, da je storil veliko dobrega za Slovenijo in njene prebivalce. Na žalost pa ne morem niti mimo tega, da je v določenih potezah naredil tem istim tudi veliko škode in krivice. Ne bom se spuščala v detajle, vendar je dejstvo, da je bil tudi on samo človek “iz krvi in mesa”, z dobrimi lastnostmi in napakami, katere nosimo vsi v sebi. Od časa do časa se nekatere od njih pokažejo močneje, velikokrat pa temu botrujejo prav bolezni oz. trenutki, ko je človek soočen z edino resnico – da je SAMO človek z vso svojo “dobro in slabo prtljago”. Vest pa je tista, ki potrka in zahteva neke vrste plačilo in s tem spremembe, ko prihaja čas slovesa. Mislim, da je bil ta poskus njegove duhovne preobrazbe ravno to – poravnati napake, ki jih je v življenju storil (žal včasih na način, ki je prej delil kot združeval ljudi).

Za konec pa obrabljena fraza: Naj mu bo lahka slovenska zemljica!

New Report

Close