smokey eyes
živjo!
rada bi nasvet glede “zadimljenih” oči. kako priti do njih?
in zanima me, če bi meni tak izgled sploh pristajal…dolgi svetli lasje, modre oči, in bolj svetla polt. pred kratkim sem si kupila eye liner pa imam kar nekaj problemov, kako narisati lepo ravno črto? v trgovini sem videla kajal. kaj naj bi to bilo?
upam, da vas nisem preveč zasula z vprašanji in se vam že v naprej lepo zahvaljujem!
tanja
Lep pozdrav!
Se opravičujem za tako pozen odgovor, vendar mi pogosto čas ne dopušča odgovoriti vsem.
“Zadimljen look” bi vam po moji predstavi pristajal, vendar morava upoštevati dejstvo, da je potrebno imeti pri ličenju zadimljenih oči že kar nekaj izkušenj z ličenjem. Pri videzu zadimljenih oči uporabljamo temna senčila, ki jih je potrebno previdno nanesti na veko. V primeru, da senčilo napačno nanesete ali preveč, le-to težko zabrišemo.
Svetujem vam, da uporabite temno senčilo za temnitev robov veke. Najraje za temnenje robov veke uporabim Max Factor senčilo št. 110. Je temno sive, skoraj črne barve. Senčilo uporabite le za temnenje robov veke ( nanesete od robov pa do sredine premične veke ).
Vedno, kadar nanašate senčilo v prahu na veko, le-tega najprej s čopičem zabrišite na roki in šele tako zabrisan čopič nanesite na veko.
Glede nato, da ste svetlopolta, vam svetujem, da na ostali predel veke nanesete zlato senčilo, rjavo senčilo, lahko tudi umazano vijolično. Odvisno od tega kaj vam najbolj pristaja k oblačilom.
V primeru, da imate velike oči, vam svetujem, da oči obrobite s temnim svinčnikom ali kajalom. Kajal poimenujemo svinčnike, ki se ne topijo in so obstojnejši ( se ne razmazujejo).
V primeru, da imate manjše oči, le-te lahko optično povečamo z belim svinčnikom.
Glede nato, da imete težave z nanašanjem eye-linerja, vam svetujem, da namesto tega uporabite vodoodporen, obstojen svinčnik za obrobo oči. Lažje boste nanesla, linije pa ne bodo tako izrazite, hladne.
Z eyelinerjem boste lažje naredila črto, če boste z blazinicami prstov, robove veke rahko povlekla. Tako bo veka veliko bolj napeta, nanos pa lažji.
Lp Nada