šmorn
Naredim malce bolj gosto testo kot za palačinke in dodam malček pecilnega praška.
Vso maso naenkrat vlijem v ponev z malo vroče maščobe, počakam, da se na spodnji strani zapeče, obrnem, malce popečem še na spodnji strani, potem pa natrgam na kose in še malo popečem, ker je sredica še malo surova. In to je to.
Jaz ga na krožniku še malo potresem s kristalnim sladkorjem.
Meni je tak najboljši, tako ga je delala že moja stara mama in mama in še kakšna teta
Odkar smo poskusili tega
recepta več ne spreminjamo :-)))
Vlijem v ponev, počasi zapečem z ene strani, obrnem, popečem z druge in potem z lopatico razkosavam, da se vsaka bunkica opeče z vseh strani. Je pa zaradi jabolk zelo sočen.
Ker ga imamo ravno danes na jedilniku, mu bom poskusila dodati malo pecilnega, da vidim, ali bo kaj pridobil na rahlosti