Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek šmorn

šmorn

Ne znam naredit šmorna. Takega v bunkicah. Moma mama namreč naredi palačinke in jih raztrga, pa pravi da je to šmorn. Ampak to meni ni všeč.
Kako naredite vi takega k je bolj v gudah?

Hvala za pomoč.

reče se mu carski praženec, išči med recepti ustreznih forumov.

namesto moke uporabi pšenični zdrob. moj tast naredi tud takega, v bunkicah. fantastičen.
dober tek

Naredim malce bolj gosto testo kot za palačinke in dodam malček pecilnega praška.
Vso maso naenkrat vlijem v ponev z malo vroče maščobe, počakam, da se na spodnji strani zapeče, obrnem, malce popečem še na spodnji strani, potem pa natrgam na kose in še malo popečem, ker je sredica še malo surova. In to je to.
Jaz ga na krožniku še malo potresem s kristalnim sladkorjem.
Meni je tak najboljši, tako ga je delala že moja stara mama in mama in še kakšna teta 🙂

Nekako takole, le da jaz potem po njemu ‘tolčem’ z metlico za stepanje, med tem ko se še praži in potem so take grudice. Čim bolj drobne so, tem boljši mi je.

Kaiserschmarrn = cesarski praženec = šmorn

Google pozna tud šmorn… 🙂

Isto, pa potem, ko ga nadrobim (z dvema kuhalnicama ga napadem in nadrobim na drobne kosce), dodam še košček putra, da se koščki še fino hrustljavo zapečejo. Pa rozine, obvezno.

Odkar smo poskusili tega

recepta več ne spreminjamo :-)))

Vlijem v ponev, počasi zapečem z ene strani, obrnem, popečem z druge in potem z lopatico razkosavam, da se vsaka bunkica opeče z vseh strani. Je pa zaradi jabolk zelo sočen.
Ker ga imamo ravno danes na jedilniku, mu bom poskusila dodati malo pecilnega, da vidim, ali bo kaj pridobil na rahlosti 🙂

Moja mami naredi svetovnega. Na koncu, ko je že razkosan (z vilicami), doda nekaj masla ter posuje s kristalnim sladkorjem in še nekaj časa med mešanjem praži. Toliko, da se sladkor rahlo zapeče. Uf!!!

Hvala, za idejo za večerjo!

zakaj pecilni prašek? Jaz imam kar malo predsodka do njega. Kot slišim, ga nekateri gostinci dajejo v čevape in polpete, da povzroči sitost. In lahko tudi nek tak pekoč občutek in občutek napihnjenosti.
jaz ga uporabljam izključno v peki in zelo zmerno. Ena vrečka je predvidena za pol kile moke…

A zdaj pa še panika pred navadnim pecilnim praškom???
Ja sej v šmorn se ga tud ne da četrt kile, no.

Jaz ga namesto s sladkorjem polijem z medom ali javorjevim sirupom. Včasih ga delam tudi z rozinami in vedno brez pecilnega praška.

obvezno naredim posebej sneg iz beljakov in zmes rumenjakov , drobtin, sladkorja, limoninega soka in soli. Potem pa vse skupaj na vročo ponev, v kateri je stopljeno maslo….

Še posebej rahel pa je, če namesto celih jajc stepeš sneg in ga dodaš na koncu, kot da bi delala biskvit. Potem pecilni ali soda bikarbona sploh nista potrebna.

Oprosti kimzi nisem videla tvojega sporočila.

New Report

Close