Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Šmorn v pečici – pomoč prosim

Šmorn v pečici – pomoč prosim

Ne vem, kako bo ratalo, dajte me popravit…

Zraven bo solata, zato bo sladkorja glih za vzorec.

Zmešala bom 2 jajci, 1/4 l mleka, 12 dag moke, sol, sladkor

Pekač bom namazala z maslom in maso vlila vanj.
Kako dolgo naj pečem, na koliko stopinj? Moram spremeniti katero od sestavin?

Hvala za vse nasvete in LP!

maso naredi kot za palačinke za malenkost malo gostejšo,pa če hočeš šmorn (se pravi zmešan) moraš vsake tok časa premešati.delaj po občutku pa bo super. dober tek.

1/2 moke zamenjaj z zdrobom.

Beljake stepi posebej, na koncu jih na rahlo vmešaj s “peš” metlico:)

Svetujem ti tudi peki papir, namesto mazanja pleha.

http://www.kulinarika.net/recepti/2540/jajcne-jedi/carski-prazenec-v-pecici/

Super kosilo. Samo, če boš šmorn ponudila s solato zakaj potem sladkor? Jaz dodam sladkor samo v primeru, da jem šmorn + kompot. Ko ga ponudim s solato pa ga samo solim.

Solata pa šmorn iz pečice? ki je sam mal sladek?
Dej no, ali naredi kot je prav ali pa ne! naredi raje zelenjavno slano sirovo ali kaj podobnega omleto, ne pa mpremalo sladkan pečen praženec, ki to sploh ni (preženec je pač v ponvi pripravljen).

Šmoren ni vedno šmoren, ki ga poznamo.

Iz pečice mi delamo ali sladko verzijo, s sladkorjem in potem lahko celo z marmelado. Se ga po pečenju trga v skledo.
Delamo pa tudi slano verzijo, kjer gre solata zraven. Ostane na plehu in se ga odreže.

New Report

Close