Najdi forum

šmorn

Zdravo!

Prosim za kakšen recept za dober šmorn.

Lep pozdrav!

Najbrž marsikdo sploh ne ve kaj je to! Najbolše je, če narediš iz jajca posebej sneg, posebej pa zmešaš rumenjake. V posodo daš moko, mleko, posoliš ali pa še sladkaš, če ti je to všeč, dodaš rumenjake in sneg. Maso moraš vliti v vrelo olje (približno toliko, kot za 2-3 palačinke- mislim na maso in malo več olja) in dober tek. Zraven gre pa vse od kompotov do solat…..

Isabella

Meni se zadeva zmeraj spacka. Kaj delam narobe, da šmorn oz. carski praženec ni suh kot bi moral biti.Ko ga začnem drobiti, se začne delat packarija in potem vse vržem v kanto.

LP,Kaja

Kaj bos s smornom? Palacinke! Skoda jajc za smorn! 🙂

Jaz ga delam takole:

zmešam jajca, sladkor, pšenični zdrob in mleko, da nastane gosta zmes. To potem dam v namaščeno posodo in pečem v pečici (okoli 180 stopinj). Ko je že skoraj pečeno (ima svetlorjavo skorjico) ga z vilicami “nastrgam” in pečem še nekaj minut. Zraven imam pa ponavadi kompot.

Namesto zdroba veliko ljudi uporablja moko, ampak meni je z zdrobom veliko bolj všeč.

Dodaj se scepec ali dva pecilnega praska …..se boljsi bo.Prav tako palacinke.Dober Tek!

Jaz pa naredim šmorn iz iste mase kot palačine samo dosti bolj gosto. Se pravi moka, jajca in mleko, malo radenske in soli. Vlijem v ponvico z maščobo, za 3 palačinke nadebelo. Ko počasi zakrkne, pa to raztrgam z vilicami in se prav lepo te koščki zakrknejo. Superca!!

Samo en namig: V maso nastrgajte jabolko ali dva…
ter specite…super je!

Ika

New Report

Close