šmorn
Najbrž marsikdo sploh ne ve kaj je to! Najbolše je, če narediš iz jajca posebej sneg, posebej pa zmešaš rumenjake. V posodo daš moko, mleko, posoliš ali pa še sladkaš, če ti je to všeč, dodaš rumenjake in sneg. Maso moraš vliti v vrelo olje (približno toliko, kot za 2-3 palačinke- mislim na maso in malo več olja) in dober tek. Zraven gre pa vse od kompotov do solat…..
Isabella
Jaz ga delam takole:
zmešam jajca, sladkor, pšenični zdrob in mleko, da nastane gosta zmes. To potem dam v namaščeno posodo in pečem v pečici (okoli 180 stopinj). Ko je že skoraj pečeno (ima svetlorjavo skorjico) ga z vilicami “nastrgam” in pečem še nekaj minut. Zraven imam pa ponavadi kompot.
Namesto zdroba veliko ljudi uporablja moko, ampak meni je z zdrobom veliko bolj všeč.