Najdi forum

smrdi

sasha,

tudi zate velja isto – preberi si še enkrat, kje je bil “kraj zločina” in potem piši neumnosti in nesramnosti. Koneckoncev – tudi ti imaš “joške”, iz katerih bo nekoč pil tvoj lastni otrok – odločitev, če bo to mleko z nikotinom , ali brez, bo pa tvoja!

TejaT

nekadilka:

“Kadilci ste eni pujsi smrdljivi ,nesramni in egoistični.Če niste sposobni živeti brez te omame , ste zraven še brez karakterja.”

Pa si ti sigurno dovolj zrela, da skrbiš za otroka??? ….ker jst bi to pričakoval od kake 16-letnice, me pa od odgovorne mamice……

Saj konec koncev pa ti brez kakšne druge stvari ne moreš živet…… tko da si (verjetno) tut ti brez karakterja….. če je že to merilo za karakter (vsaj po tvoji presoji)

Glede kušvanja pa tko: jst se poljubljam z žensko zaradi tega, ker mi je všeč (tako fizično, kot tudi mentalno), ne pa zaradi tega ker kadi oz. ne kadi……..

Odrasti…….

LP

Remedy

Draga ina.,

nisem napisala, da TI smrdiš ko prase. Ti sama sebe itak več ne navohaš, ker si kadilka. Jaz sem napisala takole:

– gremo z otrokoma drsat, vmes na čaj – tam noter je zakajeno, da smrdimo ko prasci

Vidiš? Napisala sem, da potem MI smrdimo ko prasci!

In zakaj smrdimo?
No?
Je vprašanje pretežko?

Seveda sem čarovnica… Če ti tako misliš, bo že res!
Sicer pa si o sebi v tem enem postu povedala dovolj. Več, kot si misliš, da si!

Pozdravček!

Glede na to, da je tema po skoraj 10 mesecih postala spet aktualna, si nisem mogla dopustiti, da določene frajlice, katerim se tudi odgovorila z zadnjima dvema sporočiloma, tako neodgovorno stresajo nesramne pripombe. In to tudi zato, ker jim je zaradi trenutne mladosti in neodgovornosti za lastne potomce, ki jih še nimajo, za kaj več v življenju pomebno le to, da znajo poskrbetinajprej za to, da imajo vedno na zalogi škatlico trendy nikotinskih podaljškov, kamorkoli že gredo. In njihova kultura obnašanja s prižgano cigareto je enaka ničli. In se mi smilijo njihovi potomci, ko bodo še v trebuhu, saj se bodo verjetno le stežka odpovedale razvadi. Abstinenčna kriza bo namreč prehuda. A ko bi vedele, da je hujše stanje za otroka, ko pride na svet in če šele potem mama neha kaditi – odtegnitveni sindrom je skoraj enak, kot pri drugih opojnih substancah. Vem, ker sem imela enega otročka na neonatalnem oddelku v porodnišnici, in je bilo tam kar nekaj zahirančkov na račun mam, kadilk.
Zakaj to sploh pišem? Ker se spomnim iz materinske šole, kako hudo je bilo zdržati bodočim mamicam tam brez nikotina, saj so v polurni pavzi namesto da bi se sprehajale po svežem zraku, veselo kadile, partnerji pa so jim cigatere še prižigali..Pa jih v moji skupini ni bilo malo…

P da ne bo kdo mislil, da sem se zarotila proti kadilcem – sploh ne! Npr. moja tašča kadi, a je tako kulturna kadilka, kot jih je malo pri nas! In še nikoli ni nikjer odvrgla ogorka kjerkoli, pa jo poznam že 15 let!

Le pozdrav,

TejaT

Svašta.

Hoho, TejaT, ti moram razbit tvoje iluzije. Namrej jaz, strastna kadilka, imam razmerje z zapriseženem nekadilcem….pa vse, kar reče je “joj, res neverjetno, kako sploh nič ne smrdiš” :))

Pa še nekaj – če želiš, da bodo kadilci strpni do tebe, bodi najprej ti taka. Če bi ti od mene zahtevala, da nekje na vrtu neham kadit, ker ti zraven dojiš, bi verjetno slišala še kakšno hujšo kot si jo. Če pa bi se ti obzirno skušala presesti nekam, kjer se dim ne bi kadil direktno vate in bi jaz to opazila, bi se tudi jaz potrudila, da se ne bi kadilo ravno tebi pod nos.

Zavedaj se – kakršen odnos imaš ti do kadilcev, takega imajo oni do tebe. In če si nesramna ti, je logično, da isto dobiš nazaj!

Nista normalne! Vidve torej lahko zmerjata kadilce, mi bomo pa tiho? Pa kje živita? Pa kaj mislita, da smo kadilci manj vredni od vas “svetnikov”, ki ne kadite? Mater sta . . . . .! Nimam besed.
Daj, Teja ne bluzi s takimi, ker mi je slabo! In kako veš, da tvoj otrok ne bo kadil???????? In če bo, ga boš zmerjala s takimi besedami, kot zmerjaš nas???????? Res ti privoščim, da bo tvoj otrok kadilec!!!!!!!!!!!!!!!!

ina.

Jep……. se popolnoma strinjam. ne počni drugim tistega, kar ne želiš, da drugi počnejo tebi….. pri nestrpnosti je isto……

Normalno, da pa obstajajo tako kadilci KOT TUDI nekadilci, ki nimajo niti najmanjšega pojma o kulturi obnašanja……. ampak s takimi ljudmi se je treba naučit živeti….žal…

LP

Remedy

ok…. ti lahko jst napišem odgovor (kadilec BTW) njen otrok ne bo kadil, ker ga bo prepričala v to, da je kajenje nezdravo :))))
če ga pa ne bo prepričala, ga bo pa peljala h kakem bioenergetiku, ki mu bo dal kake čudežne tablete, ko bo potem 2 dni scal negativno energijo, potem mu pa kajenje nikoli več ne bo prišlo na pamet…..:)

LP

Remedy

Nebi o nesramnosti in kdo je prej….in o strpnosti….Kajti nekadilci smo vedno tisti, ki smo strpni, že s tem, ko se obrnemo in raje oddidemo in se umaknemo. Sama sem govorila le o kaplji čez rob v svojem primeru, ko sem sredi dopoldneva sedela na vrtu v slaščičlarni – edina z dojenčkom, ko sta za mizo poleg prisedli 2 kadilki, navkljub vsem ostalim praznim mizam! Je to za vas nestrpnost z moje strani? Vsak ima rad svoj mir in kdor prej pride, prej melje….
Sicer pa – vaši skurjeni možgani od nikotina nikoli ne morejo trezno razmišljati. Pa da se ne bo našel kdo oz. katera, ki bi mi poizkusil očitati kakršnokoli prispodobo v drugo skrajnost. Ne bo efekta :-))

Pa še tole tole: zadnji odgovori so čisti dokaz pregovora: “Ko mački stopiš na rep, zamijavka!”

In še to – pojdite raje enega prižgat, ker vas je napadla abstinenčna kriza, boste potem boljše volje in brez tremorja rok, kot pa da tu gor pljuvate sami sebi v lastno kadilsko skledo! In oočitno si kar upate, saj ste verjetno mnenja, da papir, oz. internet prenese vse….

Ave Triumphator!

TejaT

Točno, Remedy,
pa dve “zdravamariji” tudi pomagata, če ju otrok zmoli na tešče vsako jutro med 15. in 16. rojstnim dnem…

Ti nisi sprobal nobene variante, zato pa kadiš, a ne?

Ja ja, saj si boga, ja!

ina.

A bi mi hotela posredovati mail, na koga konkretno se lahko obrnem s podobno stvarjo? Vsak dan sem v pisarni po domače povedano zelhana (prekajena) od cigaretnega dima. Nič ne pomagajo prošnje ne grožnje; celotno vodstvo podjetja “vleče”.

Teja T:

ko boš naredila 2 fakulteti, pa vpisala magisterij, potem mi lahko govoriš o:
” …..Sicer pa – vaši skurjeni možgani od nikotina nikoli ne morejo trezno razmišljati…..”

Do tistega trenutka se pa raje zadrži………

LP

Remedy

P.S.: Kadim že cel čas šolanja…….. če bom pa fliknil, bom pa pač fliknil….. saj boš ti tudi……ampak konec koncev smo to tematiko že predebatirali ne?

jst sem pa ravno zaradi tega začel kadit! ker me je mama v cerkev podila, men se pa ni šlo, potem sem pa raje za kakim vogalom kakšnga prižgal, kot pa da bi molil….. :)))

LP

Remedy

Ja, dragi Remedy – da ne bo izgledalo kot samohvala: zadel si glavico na žebljico in kar je pomebnejše: da ne bo izgledalo kot hvaljenje: očitno sem te tu prehitela, saj imam 2 diplomi (FDV in PF) in en magisterij že v žepu, 3 otročiče, sem superženska ali supermama:-)); neverjetno, a resnično :-))
In poleg vsega tega imam čas tudi tukaj kaj napisati in pokomentirati, kar predstavlja le dober trening za delo, ki ga opravljam….

Glede fliknjenja: raje fliknem med seksom, če me bo zadela kap, kot pa od posledic dolgoletnega kajenja :-)) Nauk: I don’t smoke, I preffer sex…..

Lep dan,

TejaT

..glede na to, da maš narejeno PF, upam, da na sodiščih ne izjavljaš tako nepremišljenih stavkov, kot je bil tisti v prejšnjem komentarju…… glede mag. pa : ko ga naredim, te pokličem, pa ga greva zapit! :))

LP

Remedy

LOL Remedy – ujel si se v lastno zanko s tem odgovorom….

LOL!

:)) ja, sem ugotovil tut jst isto…. :)))

verjetno sem se ulovil zaradi tega, ker kadim, pa mam že možgane rahlo skisane :)))

LP

Remedy

A veš, Remedy, zdaj namesto da bi delala, tule visim na tej temi in imam slabo vest, ker se mi zdi vse skupaj prazno govorjenje in še jaz zabijam čas zanj. Teja T, kadar govoriš gluhim, se obrni stran in poskrbi zase. Ko je bil moj gospodič najstnik še dojenček, sem zmeraj hudo grdo gledala, ko je prišel na obisk od tete mož (nekoč verižni kadilec) in puhal v njega. K sreči se je mulc kmalu začel dreti in sem jo lahko popihala na varno, saj “stric” ni nič opazil – on je tako vedno samo sebe na svetu videl.

A zakaj te omenjam, Remedy? Mislim, da si čisto fleten tip, pa me kar malo stisne, ko berem tvoje poste. Te je mama podila v cerkev…to se mi res ne zdi prav. A veš, jaz mojega nisem niti enkrat napodila, vedno greva skupaj, kadar greva, in se o tem tudi pogovarjava. Tudi imam občutek, da enačiš slabe navade (kamor kajenje vsekakor sodi) s svobodomiselnostjo in si prepričan, da smo nekadilci sami zateženi tipi, ki ne razmišljamo o ničemer drugem kot o svojem zdravju in o svojem egu. Pa se motiš, a veš! Samo malo uvidevnosti pa pričakujemo od kadilcev, saj jaz n.pr. še nobenemu na cesti nisem potegnila čika iz ust, kadilci so pa že dostikratneobzirno pihali dim vame.

Draga La luna, nikar se ne norčuj iz stvari, ki jih ne zastopiš! S tvojo neumestno pripombo si pokazala, do kam seže tvoja inteligenca.

Lejla:

:)) tisto prej o cerkvi je bla šala.. ni blo mišljeno kot žaljenje religiji, al pa kaj podobnega…. se opravičujem če je tko zvenelo…… jst mam krst, obhajilo, birmo (o VERI bi se dalo debatirat…), ampak nikakor nisem nek verski ali pa kakršen koli drugačen nestrpnež. Tko da: če si tisto vzela kot žalitev, se še enkrat opravičujem, ni blo mišljeno tko……

Me pa motijo ljudje, ki grejo na kadilce, ko da jim je to prvi življenjski cilj – iztrebit vse kadilce. Jst če sem v gostilni, pa ne kadi noben v družbi, potem tut jst ne bom. Če smo VSI kadilci, pa samo en ne kadi, včasih ne kadimo, oziroma če, potem gledamo, da ne prižgemo vsi na enkrat, da ne naredimo “plinske bombe”. Tko da: jst sigurno nisem nevem-kako zagret PRO kadilec, ampak, kot sem že omenil na začetku, me pa nervirajo ljudje, ki brezobzirno preganjajo “drugačne” ( če je to sploh pravi izraz…. verjetno ne, ampak se zdele nobenga bolj primernega ne spomnim…:))
….isto tko me nervirajo kadilci, ki nimajo nobene kulture, da ne bo pomote….

LP, pa še 1X sori za nenamerno žalitev…

Remedy

Jah Teja, če so bile vse mize prazne, zakaj se pa nisi ti presedla? To je le dokaz, kako presneto ozkogledna si. Kaj misliš, da razmišljajo najstniki?

Tvoj stil pisanja mi pa da vedeti, da bi se ti prav prilegel kak cigaretni dim…za pomiritev. Lahko pa vzameš Persen, čeprav je s tabo tako hudo, da dvomim, da bo pomagalo.

Ja, Teja, očitno internet res vse prenese; tudi to, da se ene nestrpne koke, ki imajo po vsej verjetnosi končano triletno šolo pa mogoče še kakšen tečaj stojepisja, hvalijo s faksi in magisteriji…

Pa daj Remedy, kaj se zagovarjaš? Takemu nestrpnežu le z veseljem puhnem pod nos :))

Zdaj grem pa res enga prižgat.

…… jst sem se opravičeval zaradi drugih stvari, ki so bile napačno interpretirane (religija) nikako pa se nisem opravičeval zaradi tega, ker kadim…..in verjetno še en lep čas bom…… če se prej ne stegnem :)))

LP

Remedy

kadilka,

ne obračaj Tejinih besed sebi v prid; tvoji odgovori samo še dokazujejo, kako nekulturna, nevzgojena in prostaška si in to na vseh področjih. Ali pa morda celo nevoščljiva? Tvoj nivo nikotina v organizmu je res že na nizki ravni, pejdi ga malo dvignit no, če ne boš doživela anafilaktični šok! LOL!

TejaT je očitno ena izmed redkih, ki vam je uspela stopiti na kadilski žulj.

Torej, podobni kadilki, pejte res raje rauhat, ko pa da tukaj serjete bobke!

SQ

Lejla:

lej, o takih kot je SQ sem ti v mojem postu govoril…… (tisto o inkviziciji)

LP

Remedy

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close