SMS iz številke 2929
Nekaj časa sem dobivala dnevno razne neumne reklamne SMS iz številke 2929, kar se je poznalo tudi na računu. Ko sem vprašala na Mobitel, so mi rekli, naj napišem STOP in pošljem na 2929. Tako sem naredila in pol leta je bil mir. Zdaj pa spet vsaj enkat dnevno dobim kak SMS.
Ko napišem STOP in pošljem nazaj, dobim nov SMS z vsebino storitev trenutno ni na voljo.
ALi kdo ve, kako naj te SMS ustavim? Do zdaj tudi eden ni bil tak, ki bi mi prinesel kaj koristnega.
Se pa tudi sprašujem, kdo dovoli neznanim pošiljateljem, da ti pošiljajo NENAROČENE PLAČLJIVE SMS???
A tu nima inšpekcija nič zraven ?
Pod kaj se pa to steje? Jaz imam 249 SIT zabavnih vsebin na racunu. In nic ne vem o tem, da bi se kakorkoli zabavala. Tudi vcasih dobim taksno sporocilo. In ga ne zelim.
Ja, tiste zabavne vsebine pomenijo reklamne SMS, ki jih dobivaš, čeprav jih nisi naročil.
Nekateri (možno da je to tudi Tuš), sicer pošljejo kaj zastonj, ampak tam piše na koncu brezplačen SMS.
Sicer pa vso to šaro NAM zaračunajo, večina sploh ne ve, ker računov ne pregleduje natančno. Ali pa če imaš predplačniški sistem, sploh ne opaziš.
Spet ena nova lumparija pri nas, ravno zato sprašujem , kdo jim to dovoli in kaj za vraga spet inšpektorji delajo ?
Aja, zdaj kadilce lovijo, če kdo kadi v neatestiranem kurniku ali
pa ne puha dima gor………
Jaz dobim reklame za zabavne vsebine, neke slike, kje lahko poberes neko muziko itd. Sem mislila, da mi Simobil to posilja brezplacno. Menda ne bom zdaj placevala, da mi reklamirajo stvari, ki jih ne potrebujem in jih nimam namena kupiti. Bom vsekakor poklicala in preverila, kaj to pomeni. In jih povprasala, kdaj tocno sem jaz narocila ta sporocila (nikoli!!!).
Meni so pod zabavne vsebine nabili 15€, pa jih nikoli ne uporabljam, nisem naročena na plačljive SMS – e, nič. Ko pa sem vprašala, kaj so mi zaračunali, sem dobila odgovor, da so mi zaračunali 10€ BB. Po 4 – ih mesecih ponovno? Kaj je ostalih 5€ pa nisem dobila odgovora. Goljufi nemarni, komaj čakam, da mi poteče pogodba.
Če ti poteče pogodba, nič ne pomaga.
Kolikor vem, Mobitel, Simobil in ostali niso pošiljatelji tega, oni samo zaračunavajo.
Nerodno pa je to, da NE VEŠ, kdo ti je to poslal, nobenega telefona,
naslova, povraten SMS ne gre, tako da se še pritožit ne moreš.
Kot vidim, vas veliko niti ne ve, kaj plačujete !
Saj jaz tudi nisem vedela do pred kakim letom, ko sem šla in predpl.na
naročnino, pa sem na prvem računu zagledala cca 4 EUR, za katere nisem vedela, kam naj jih dam in so mi potem na Mobitelu razložili.
Kar predstavljajte si, kako nekdo služi !
Če vsakemu od nas samo 1 EUR na mesec tako dodatjo, pa pomnožiš s številom mobijev…. ja, enmu do penzije ne bo treba delat.
Danes npr. so mi delali reklamo za Severino in ponujali neko nagradno igro, včeraj pa so me vabili na en žur.
Če bo kaj pomagalo, podobne debate smo imeli že večkrat: Kopiram en link:
http://med.over.net/forum5/read.php?151,3361990,3361990#msg-3361990
in moj takratni odgovor:
Napisal: Daisy
Datum: 12.03.2007 18:51
Pokliči na eno od teh št:
02/250-23-84
02/461-45-95
01/237-33-04
Mislim, da je prva za odjavo 4141. Meni so te št. dali na simobilu, ker sem imela iste težave.
NIČ ne dobiš nenaročenega, toliko se tile že spoznajo na pravo in zakone. obstaja tudi drobni tisk in splošni pogoji, s čimer se strinjaš, takoj, ko odgovoriš na kaj čisto brezveznega. in ziher ste kdaj poslale kak SMS za nagradno igro ali kaj podobnega.
meni do sedaj ni prišel še noben SMS, ki bi ga morala plačat.
kitty vem, da mi teh SMS – ov ne pošilja Simobil (čeprav dobim tudi njihova sporočila). In ker več ne bom pri Simobilu, mi tudi sporočil ne bodo več pošiljali, kajne? In ni brezveze trditi, da ne pošiljam SMS – ov, ker JIH NE in jih NIKOLI NISEM! Tako da prosim ne pametuj.
Edini firmi, ki imata mojo tel. št. sta Avon in Oriflame. Očitno prodajajo cifre durgim firmam, druge možnosti ni.
Prav si razumela, kitty. Ponovno pomeni, da so mi 2x zaračunali dostop do BB preko neta, katerega nisem gledala niti na TV, kaj šele na netu. Potem so se opravičili, da je prišlo (kao) do pomote. Zaračunali so mi tudi prenos podatkov GPRS, pa ga ravno tako nikoli ne uporabljam. Tako to počnejo, nekaj nabijejo pod zabavne vsebine, itd. potem pa če opaziš, opaziš, če ne pa ne. In veliko ljudi sploh ne pogleda kaj imajo zaračunano. Isto je pri vetu. Eden mi je vedno zaračunal še 2€ za neko zloženko (tiste BREZPLAČNE reklame za hrano), ki je sploh nisem vzela, niti dobila. Potem sem pa vse račune zbrala in zahtevala denar nazaj. Sem ga dobila brez ugovarjanja.
Kar vse je treba za uhe