Smučanje
Evo, ker vas je nabrž večina že nazaj s smučarij, me zanima, če ste imeli kje dobro izkušnjo in ste jo pripravljeni deliti.
Za drugo leto razmišljamo, da bi šli 3 (ali 4) družine (torej 12 oz. 16 ljudi) skupaj – najeli bi hišo, pogoj, da je zraven skibus, do max 5 km do smučišča, lahko pa seveda tudi ob smučišču
V Avstriji vemo, da je kar nekaj takih hiš, vendar bi šli drugo leto januarja v Italijo ali Francijo. Otroci so že kar veliki (9-15 let), tako da rabimo kar ornk smučišče, ne nekih manjših, družinskih.
Če kdo pozna kaj takega, se priporočam.
Mi hodimo v kraj Andalo (Paganella, Italija). Nam je zelo fajn in dovolj veliko smučišče, vendar smo nastanjeni v družinskem hotelu poleg gondol. Ugodno. Glede najema apartmajev pa ne vem…
http://www.paganella.net/
V bistvu ne gre za to, da se nam ne da, ampak je res fajn slišat konkretne izkušnje. 10 let smo si našli apartma, tako da ga bomo tudi drugo leto.
Smo pa do sedaj hodili v apartma za 4, tako da nimamo izkušenj s hišami za 16. Smucisca poznamo, bolj nas zanima konkretna hiša.
In, ja, vem, da se da v 2 min kaj najti – sploh v marcu za 4000 eur, mi pa smo do sedaj dajali 1200 eur za apartma+karte na familijo.
Hvala ostalim za predloge. Me pa Livigno že nekaj sezon mika, tako da mogoče pa res drugo leto.