Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Smučanje

Smučanje

Evo, ker vas je nabrž večina že nazaj s smučarij, me zanima, če ste imeli kje dobro izkušnjo in ste jo pripravljeni deliti.
Za drugo leto razmišljamo, da bi šli 3 (ali 4) družine (torej 12 oz. 16 ljudi) skupaj – najeli bi hišo, pogoj, da je zraven skibus, do max 5 km do smučišča, lahko pa seveda tudi ob smučišču 🙂
V Avstriji vemo, da je kar nekaj takih hiš, vendar bi šli drugo leto januarja v Italijo ali Francijo. Otroci so že kar veliki (9-15 let), tako da rabimo kar ornk smučišče, ne nekih manjših, družinskih.

Če kdo pozna kaj takega, se priporočam.

nekaj jih poznam ki hodijo v marilevo in folgarido vsako leto in pohvalijo.
tudi mi smo bili 1x, vse ok, hotel na smučišču, sam mal daleč je do tja:)

Livigno, tudi apartmaji/hiše za najem so super in prrecej ugodne v primerjavi z Avstrijo, ampak kot je napisal predhodnik, je do tja kar malo dlje.

Res ne razumem, a se vam ne da, ali ne znate uporabljat interneta? Sama sem v manj kot dveh minutah našla

Mi hodimo v kraj Andalo (Paganella, Italija). Nam je zelo fajn in dovolj veliko smučišče, vendar smo nastanjeni v družinskem hotelu poleg gondol. Ugodno. Glede najema apartmajev pa ne vem…
http://www.paganella.net/

Res ne razumem, a se vam ne da, ali ne znate uporabljat interneta? Sama sem v manj kot dveh minutah našla

Po moje oboje. Pa še “iz prve roke” informacije so kao najboljše. Čeprav ne razumem, kako se lahko nekdo zanese na priporočila popolnih neznancev…

V bistvu ne gre za to, da se nam ne da, ampak je res fajn slišat konkretne izkušnje. 10 let smo si našli apartma, tako da ga bomo tudi drugo leto.
Smo pa do sedaj hodili v apartma za 4, tako da nimamo izkušenj s hišami za 16. Smucisca poznamo, bolj nas zanima konkretna hiša.
In, ja, vem, da se da v 2 min kaj najti – sploh v marcu za 4000 eur, mi pa smo do sedaj dajali 1200 eur za apartma+karte na familijo.
Hvala ostalim za predloge. Me pa Livigno že nekaj sezon mika, tako da mogoče pa res drugo leto.

V Franciji lahko pridete skozi za manj kot 2/3 tega denarja, sploh na manj poznanih smučiščih.
So pa res apartmaji ponavadi manjši.

Fajn in veliko smučišče je npr Serre Chevalier pri Brianconu, ali pa skupina smučišč med Sestrierom (IT) in Mongenevrom (Fr).

New Report

Close