smučanje na Golteh
Na Golteh je res zelo lepo, kadar je veliko snega. Razgledi so čudoviti. http://www.golte.si/slo/smucisce/obratovanje-naprav
Glede smučanja; če ste nezahtevni v smislu raznovrstnosti prog, bodo Golte čisto v redu.
Za cel teden zna biti dolgčas, trenutno delata le dve progi, ki pa nista najpoložnejši.
Meni so Golte v redu, ker so blizu in skočim tja za tri ure. Za cel dan mi je pa Rogla primernejša.
zelo fajn, kakor zgoraj pravi že predhodnica, trenutno ne delajo vse proge. Hotel je super, ima welness (masaže, savno), bazen je zunanji s tistimi napravami (tokovi), da lahko plavaš (noter je samo jakuzzi v sklopu savne), imaš fitnes.
Osebje je tudi prijazno, hrana solidna, proge odpirajo tudi pred napovedanim časom, razgledi so super.
Lp,M.
Torej, celo mladost sem pustil gor… pa otroke sem tut zastrupu!
Imaš 2 različne smeri; Medvednjak, pod sedežnico, “FIS proga” zahtevno in za odlične smučarje. Lahko se pelješ okoli, ki je “lahka rdeča”.
Potem imaš Stari Stane, ki potrebujejo malo nižje sneg – in če je, potem je doooolga proga – tam je tudi druga “gostilna na sončku”.
Torej, moji otroc so tam naredil 2ge korake; vse so bile nekje 3-4leta stare…. Sedaj smo ves čas na Medvednjaku!
Ob večerih pa ne vem; včas je bila Pizzarija in klub ampak to je bilo 20l nazaj. … Bungalovi in hotel so bili obnovljeni nekje 10+let nazaj… Dolina, Mozirje, morda pojma nimam…
Ti dve progi, ki delata sta bolj za zahtevne smučarje. Meni nikakor ne odgovorjata, ker me pečejo kolena na taki strmini, 9 in 11 lenik, pa če nista res dobra smučarja v tem tudi ne bosta uživala oz. mogla sproščeno smučat. Na Golteh je tudi problem, ker je velikokrat megla, potem pa strma in ozka proga.
Imajo pa menda res lep in urejen hotel in prečudovit razgled, ampak to mislim, da pri smučanju ni tako pomembno.
super je gor – ne bodi pokroviteljska, prosim! Jaz res ne smučam veliko, kljub temu pa imam vsako sezono vsaj 20 smučarskih dni. Strmih prog, ne maram iz dveh razlogov:
-ker preveč trpijo kolena
-ker je vse preveč takih nadutežev, ki na polno divjajo in ne vidijo nobenega pred sabo
Niti pod razno nebi otrok izpostavljaja takim divjakom, zato se raje držimo položnejših in širših prog.