smučanje v avstiji ali Italiji
Smo 3članska družina(otrok 17 let) ki smo vedno smučali na Rogli,Voglu ,Golteh,Cerknu.Sedaj se spogledujemo z mislijo ,da bi šli malo pokukat čez mejo,in sedaj prošnja: mi lahko kdo priporoči kakšen poceni hotel ob smučišču,ki ima tudi bazen. Smo z notranjske in bi šli čim bližje meje v Italijo ali Avstijo za največ 3 nočitve in seveda po ugodni ceni. Na spletu je morje ponudb tako, da me vse mine pa tudi cene so nekam visoke? Torej, kje ste se imeli fajn in da niste porabili celo premoženje? Ne bi šli v APP, ker tam je po 16h dolgčas in nimaš kaj počet! Hvala za vse predloge!!!
Ja malce dela je treba vložit, če hočeš kako ugodno varianto.
Začneš lahko recimo na http://www.booking.com. Lahko pogledaš na Hofer Reisen, imajo kar nekaj ponudbe v hotelih, vključno s smučarskimi kartami, se da rezervirat iz Slovenije, samo plačat moraš s kartico.
No ko boš tole malo preklikala, se ti morda porodi kakšna ideja, kam bi pravzaprav šli, in klikaš naprej. V glavnem ima vsaka avstrijska vas odlične spletne strani z vsemi namestitvami, možnostjo rezervacij, lahko pošlješ povpraševanja po mailu… V glavnem, nešteto možnosti že za Avstrijo, za Italijo je pa najbrž podobno.
mi vedno rezerviramo preko booking.com. vzamemo apartma. Seboj vzamem že napol pripravljeno hrano. Smučamo od 9h do 4h in predno pridemo v apartna se stuširamo pojemo je ura 6. Poten kaka družabna igra ali pa kaka knjiga alh tv pa spat saj smo utrujeni.Tako da nam kak bazen ne pride upoštev. Će dam za karto 50 eur na dan jo hočem izkoristiti na snegu ne pa v bifeju in bazenu
Kolikor imam jaz izkušenj (in imam jih kar precej) bi vam bolj svetovala Avstrijo. Vsi italijanski bazeni so bili meni neznansko nemarni in zaklorirani fuj, res. Okvirno si izberite lokacijo in potem poguglajte kraj, vsi imajo svoje spletne strani, kjer nudijo razno razne namestitve. Je pa seveda dražje, že smučarske karte se začnejo tam nad 40 evri.
Kar se smučanja tiče je generalno bolje v Italiji kot Avstriji… Ne moreš verjet, a je tako. Kdor res smuča, si lahko z večdnevno karto privošči še nočno smuko, ki je všteta v karti, tako da hebeš bazen… Kdor ne smuča tolk, je že itak hin da se mu niti ne da še okol lazit. Razen tistih, ki si smučanja res ne predstavljajo brez bazena.
Hotel, z bazenom, na smučišču – dvomim, da gre poceni. Mi gremo v apartma pa še to ni poceni. No, seveda, odvisno, kaj vam je poceni.
Mi damo za 2 odrasla, 2 otroka, apartma na smučišču, šola smučanja – 1400 eur. Je pa res, da smo vezani na počitnice, ko je cena najvišja.
Drugače pa smo imeli samo enkrat v apartmajski hiši bazen, a se nam niti približno ni dalo kopat.
Smučamo do 16.00, nekaj skuhamo, pojemo, je ura 18.00, pol pa družabne igre, knjige, računalnik … ponavadi nam en dan v celem tednu uspe iti na sprehod po mestu. V glavnem, dolgčas mi ni bilo še nikoli. Smo pa zvečer res utrujeni, ker cel dan smučamo na polno.
Smučanje je meni boljše v Italiji (Dolomiti), namestitve pa v Avstriji.
Prejsnja leta smo hodili v Bad Kleinkirchheim, v apartma, kjer si imel s tedensko karto se dodatno prost vstop v ene izmed term, smo sicer izkoristili, a ne vsak dan.
Najemali smo apartma, itak pa smo bili na smuciscu ob devetih in smucali do stirih … na kopanje smo sli sele kje med sesto in sedmo, pa se to predvsem zaradi konkretnega knajpanja v zunanjem neogrevanem bazen (15-17 stopinj voda, zraven ogrevan bazen s skoraj 30 stopinj).
Glede na cene smucarskih kart se potrudimo in smucamo cele dneve, tako da kot pravi ze nekdo zgoraj, za vecerno zuranje in dolgo bedenje itak nimamo vec energije oz.jo raje hranimo za smucisce.
Letos je destinacija sicer Ellmau, blizu je prav tako kopalisce, ali bo izkorisceno, pa se ne vem…