Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek smučanje v Avstriji – Koroška – kam hodite?

smučanje v Avstriji – Koroška – kam hodite?

Letos smo šli v nakup sezonske koroške smučarske karte, slučajno je pač tako naneslo iz nekih drugih razlogov.

Koroško slabo poznamo (smučali smo že edino na Moelltalu in Heiligenblutu), ostalo pa ne poznamo.

Nam lahko kdo iz prve roki svetuje kakšna smučišča (ne preveč strma, široka, za rekreativce).

LP.

Na celodnevno smučarijo skočiva na Peco, Weinebene, Koralpe ali pa Klipitztorl, vse to imava pod ali okrog uro vožnje.
Če tam prespiva, greva na Osojščico, na Mokrine ne hodiva, za tedenski dopust greva v Bad Kleinkircheim, včasih se tu en dan zapeljeva na Turacher Hohe (velja ista tedenska karta).

Tu http://www.bergfex.si/kaernten/ si oglej seznam smučišč, imaš tudi povezave na domače strani (pa saj verjetno to stran poznaš).

kje pa prespita na Osojščici? LP

Nassfeld: ogromno smučišče, za vsakogar nekaj.Do zja se da iz Lj pridet rez tunela in vinjete (Preko Pontebbe v Italiji).
Turracher Hoche: prekrasna narava, zelo hitra šestsedežnica z balonom (če piha veter), vlečenje s traktorjem čez zamrznjeno jezero.
Katchberg: dobre in ne pretežke črne proge.
BadKleinkirchem: gondole ob odličnih rdečih progah v St Oswaldu in prav v Bad Kl. (iz centra gor) Izbereš eno ali drugo, vmes pa ni nujno zelo OK.
Gerlitzen: manjše smučišče a la Cerkno pri nas (kopast hrib in proge na vse strani). Solidno.

Kar prek interneta sva si našla soliden apartma v Bodensdorfu, sicer ne čisto ob smučišču, tako da se je treba par km peljati.

Mokrine pa nama niso všeč, saj slovijo kot relativno divje smučišče, kamor se hodi kazat, koliko zmoreš in koliko si upaš. In tudi partnerja je nek divjak zbil na smučišu in posledica nič smučanja tisto sezono, saj mu je zlomil ključnico.

v BKK pa prav tako urediva kar prek interneta, prej sva šla parkrat prek agencije k njim, apartma imava na sredini v Bachu, cca 30 metrov od spodnje postaje sedežnice Maibrunnbahn.

Prosila bi še za kakšen link (ali vsaj naziv) apartmaja (panziona ali hotela), kjer ste že bili in ste bili zadovoljni.

Mi smo bili za en vikend v http://www.hotel-heiligenblut.at/[/url]
zelo zadovoljni, sobe za družine so na 2 etaži. hrana odlična, imajo tudi bazen. Ta hotel lahko res priporočam.

LP.

Midva vedno iščeva poceni apartmaje za 2 osebi (ki jih je, odkrito povedano, kar težko najti, ker so v veliki večini primerov vsaj za 4), niti ne potrebujeva kake posebne opreme; pomembno nama je le, da je čist in imava možnost lastne kuhinje in kopalnice.
V hotele pa načeloma niti ne hodiva, raje greva na račun poceni prenočišč večkrat smučat 🙂

tudi mi imamo raje cenejša prenočišča, ta hotel v heiligenlutu je bila skupinska rezervacija s posebnimi cenami.

Mi smo imeli lani tudi to karto.
Za bližnja smučišča so vam že napisali v zgornjih postih.
S to karto lahko smučate tudi na nekaterih smučiščih na Tirolskem. Med zimskimi počitnicami smo mi smučali v Lienzu, Silianu in St. Jakob im Defereggental. Prednost pred bližnjimi koroškimi smučišči je bila predvsem ta, da ne med tednom in ne med vikendom ni bilo nobene gneče.
Jaz sem lani našla zelo veliko informacij o posameznih smučiščih na tem forumu:
http://www.smucisca.net/forum/

Barca,
zadnje čase vedno več časa preživljam v okolici Katschberga….. kadar mi služba dopušća -prosti dnevi …
mogoče te uspem kdaj povabiti na kavo,

k72 neprijavljena
(danes iz drugega konca slo)

Kot je napisala že Barca in ostali… različna smučišča za različne okuse; za vaš opis bi jaz rekel Mokrine (Nassfeld – ki je meni osebno zelo OK) in pa Katschberg (Pa nisem prepričan, če je še v tej regijski karti).

Lušten je tudi še Speireck (par km naprej od Katschberga) in OberTauern – vendar pa sem za slednjega že prepričan, d a vaša vozovnica tam ne velja. Raje preverite!)

Drugače pa pasaža, če ni preblizu tvoji stari službi 🙂

Od 14.1. bova pa en teden v BKK … malo smučala, malo plavala (čeprav nisva Gorenjca, greva vsako leto tak termin, da tedenska smučarska karta velja še za kopanje v termah).

Heiligenblut je zgleda vprašljiv glede odnosa do turistov. Tole se je nekomu tam zgodilo. Policija je zgleda ista kot pri nas. 🙁

https://simsoneblog.wordpress.com/2017/10/21/srecanje-z-avstrijskim-psihopatom/

naslednje leto bo v mežici na voljo apartma soba, kuhinja (komplet opremljena) , hodik ,kopalnica, ter savna.. v bližini imate smučišče črna na koroškem ( tina maze ) , Peca, ter smučarski center kope

Uh, razen do Crne ali pa do Ravn do poseke so vsa ostala smucisca oddaljena uro voznje, mogoce kako minuto manj 🙁

Mi smo imeli koroško sezonsko zadnja tri leta, letos smo kupili salzburško. Katschberg je v obeh kartah, Obertauern pa samo v salzburški. Mi smo največ hodili (otroci so bili prvo leto stari 5-13 let, lansko leto pa 7-15 – relativno dobri smučarji) na Turracherhohe, Katschberg, Mokrine in Bad-St. Oswald. Januarja ni nikjer pretirane gneče, februarja pa povsod (saj imajo počitnice v Avstriji, Nemčiji…). Na Gerlitzen se splača kdaj za en dan, ker je najbližji. Vedno smo pogledali , kje ima Skipass akcijo in tja nismo šli.

New Report

Close