Smučarska šola Rogla
prosim če poveš koliko ur je otrok rabil da je samostojno smučal?[/quote]
Prvega sem dala dve zaporedni soboti po dve uri in se je naučil dovolj, da je znal zavoje (s plugom) in da se je znal ustavit. Za tem sem se lahko z njim vozila po planji in mašinžagi, s tem da sem ga na sedežnico dvignila, sidra je pa obvladal tudi kako leto ali dve kasneje. Na smučiščih je bil samostojen, čeprav mu ni še šlo tekoče od vrha do dol.
Mi smo imeli pa smolo. Tam učijo študentje in naš je bil katastrofa. Po eni uri sem dobila otroka nazaj objokanega. Učitelj je kričal nanj. Ker jih peljejo na poligon, kjer ni vlečnice, morajo vsak meter preštamfat nazaj. Uničen, utrujen, razočaran. Komaj smo ga prepričali, naj poskusi še enkrat.
Stokrat bolj smo bili potem zadovoljni na Pohorju. Učitelj profesionalen in predvsem UČITELJ v pravem pomenu besede – v eni uri sta obdelala veliko in takoj sta šla na žičnico, kar pomeni, da je tudi smučal, ne samo štamfal. (popoln začetnik). Sicer je bil nekoliko starejši, ampak med tema dvema šolama tisto na Rogli sploh ni šola, ampak loterija. Stalo je v obeh primerih enako.
Karte nismo rabili v nobenem primeru – na Rogli sploh ni šel na progo, niti na otroško.
Šola smučanja na Rogli je prenovljena. V šoli učijo učitelji smučanja z več letnimi izkušnjami v Sloveniji in tudi tujini – Avstrija, Italija, Hrvaška, Francija, Avstralija, Nova Zelandija, Amerika, Kanada. Učitelji so nosilci najvišjih licenc – večinoma U3 in se redno izobražujejo na seminarjih. Prav tako opravljajo pred sezono intenzivne več dnevne priprave na sezono. Zagotavljam, da je šola smučanja na Rogli zdaj izjemno kakovostna.