Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Smučarska šola Rogla

Smučarska šola Rogla

Sina bi pri 4 letih dala v smučarsko šolo na Roglo.

Kakšne imate kaj izkušnje?

Ali je potrebno kupiti tudi smučarsko karto poleg tečaja, glede na to, da ne zna čisto nič in da ne uporablja žičnice :-))

S to smučarsko šolo imam odlične izkušnje – z individualnimi urami. Naučili so smučat moja dva sinova. Starejši je bil star toliko kot tvoj, ko je začel, mlajši pa 3.

Če je čisti začetnik karte ne rabiš, saj ga učitelj na vlečnici pelje med nogami (pri individualnih urah, drugače ne vem)

lp

prosim če poveš koliko ur je otrok rabil da je samostojno smučal?

Za smučarski tečaj morate kupiti karto. Ponavadi se kupi kar pike, deset jih je dovolj za dva dni.
Po mojem mnenju je štiri leta premalo za smučanje. Mi vedno pričnemo pri petih letih, prej se pa s smučmi le spoznavamo.

individualni ne rabi karte, ker ga inštruktor vzame med noge na vlečnico, mogoče samo za čas, ko/če se uči vstopat in sestopat iz vlečnice.

sem videla že 3 letnike ki so resnično dobro samostojno smučali, brez vsake pomoči. Odvisno je od otroka!

prosim če poveš koliko ur je otrok rabil da je samostojno smučal?[/quote]

Prvega sem dala dve zaporedni soboti po dve uri in se je naučil dovolj, da je znal zavoje (s plugom) in da se je znal ustavit. Za tem sem se lahko z njim vozila po planji in mašinžagi, s tem da sem ga na sedežnico dvignila, sidra je pa obvladal tudi kako leto ali dve kasneje. Na smučiščih je bil samostojen, čeprav mu ni še šlo tekoče od vrha do dol.

Mi smo imeli pa smolo. Tam učijo študentje in naš je bil katastrofa. Po eni uri sem dobila otroka nazaj objokanega. Učitelj je kričal nanj. Ker jih peljejo na poligon, kjer ni vlečnice, morajo vsak meter preštamfat nazaj. Uničen, utrujen, razočaran. Komaj smo ga prepričali, naj poskusi še enkrat.

Stokrat bolj smo bili potem zadovoljni na Pohorju. Učitelj profesionalen in predvsem UČITELJ v pravem pomenu besede – v eni uri sta obdelala veliko in takoj sta šla na žičnico, kar pomeni, da je tudi smučal, ne samo štamfal. (popoln začetnik). Sicer je bil nekoliko starejši, ampak med tema dvema šolama tisto na Rogli sploh ni šola, ampak loterija. Stalo je v obeh primerih enako.
Karte nismo rabili v nobenem primeru – na Rogli sploh ni šel na progo, niti na otroško.

Ni res, na Rogli grejo tudi takoj na uniorčka in NIHČE ne štamfa. Učitelji so pa tudi na rogli vsi pravi učitelji.

No, potem se mi je pa sanjalo najbrž, pa otroku tudi. A znate sprejeti še kakšno drugo resnico kot svojo lastno?

Ni še vsak, ki opravi tečaj, tudi učitelj, kot bi moral biti.

To so bili sošolci moje prijateljice – torej preverjeno študentje, ki tako služijo dodaten denar.

Šola smučanja na Rogli je prenovljena. V šoli učijo učitelji smučanja z več letnimi izkušnjami v Sloveniji in tudi tujini – Avstrija, Italija, Hrvaška, Francija, Avstralija, Nova Zelandija, Amerika, Kanada. Učitelji so nosilci najvišjih licenc – večinoma U3 in se redno izobražujejo na seminarjih. Prav tako opravljajo pred sezono intenzivne več dnevne priprave na sezono. Zagotavljam, da je šola smučanja na Rogli zdaj izjemno kakovostna.

Z Roglo in šolo smučanja smo prezadovoljni. Otrok – 10let je smučal v skupini 2x po tri ure ,so ga kar sami premestili v drugo skupino kar med urami, ko so ocenili njegovo pred znanje saj je tako odnesel kar največ. Odlično se je imel in počutil!!!

New Report

Close