Snela
Lpo, 27.07.2022 ob 08:26
Za vrtoglAvco
So mi predpisal betaserc
In diaggnoza
Bppv
- Razisci
Hvala.
Meni so pred leti to na nevro predpisali.
Mama je prinesla domov neko virozo. Ona je kar oblezala. Jst sem imela 2 dni vrocino in lazje simptome. Po nekaj dneh…ko sem mislila da je mimo…grem ponoci na wc in mene zabrise v omaro, skoraj je omara padla name. Grem k nevrologu in mi pove to kar se sedaj dogaja koronavirus. Mi pove da je virus falil pot in zasel v uho, center za ravnotezje. Dobila betaserc mislim da 14 dni al 1 mesec( je dolgo nazaj). V izvidu mi je napisal bppv. Po enem mesecu in pol sem bila ok. Vmes me je rac motil, tekst, sililo na bruhanje.
Zdaj pa ko se mi je lani aprila zacelo sem po tel prosila splosno da mi da betaserc. Pila do okt 2021, nevrolog mi je ukinil, ker da mi ne pomaga.
Glej, si belim glavo in tuhtam al je periferna, al centralna vrtoglavica( ta je hujsa, nevarna)al simptomi obojega.
Na orl sem narocena jan 2023. Ceprav sem nadomestnega dr prosila da mi da za audio preiskave, mi je dal za prvi orl.
Trpim in ne ven al bo to za vedno ostalo. Al pa mene prej ne bo…
Je zelo zelo obupno.
Hvala. Kako so pri tebi simptomi? To imas prvic?
Sm pa par dni nazaj se ustavila z eno gospo ki me je nekaj ogovorila “kako hitro hodim”. Pa sem ji povedala da niti ne, ker imam te tezave. Sem opazila da malo slabse slisi.
In pol mi pove da ze 6 leto hodi na urgence, tudi v bolnico na vsake toliko. Pove da zacne bruhat ene 3 do 4 dni, slabost. Pa jo vpr al ji sumi oz piska v usesih. Potrdi. In jo vpr kaj so ji pomagali v bolnici. Pove da so se zbali da jo je kap. Mal opazovalo dali tbl proti slabosti in vozi domov
Jst pa ji povem da odkar imam te simptome in tuhtam kaj je. Bi zanjo iz prve roke rekla Menier. Bi mogla dobit infuzijo Toracana in tbl za domov. Pri njem simptomatika glede bruhanja zgleda grda huje kot mozganska. Ravno traje 3 do 4 dni. In vsakic je posledica slabsi sluh.
Ona se je cudila. V 6 letih veliko slabse slisi. Nic ji niso pomagali, niti diagnostocirali.
Se clovek mal zamisli, al to delajo namenoma al imajo demenco.
Šnelca_783, 27.07.2022 ob 09:33
Sm pa par dni nazaj se ustavila z eno gospo ki me je nekaj ogovorila “kako hitro hodim”. Pa sem ji povedala da niti ne, ker imam te tezave. Sem opazila da malo slabse slisi.
In pol mi pove da ze 6 leto hodi na urgence, tudi v bolnico na vsake toliko. Pove da zacne bruhat ene 3 do 4 dni, slabost. Pa jo vpr al ji sumi oz piska v usesih. Potrdi. In jo vpr kaj so ji pomagali v bolnici. Pove da so se zbali da jo je kap. Mal opazovalo dali tbl proti slabosti in vozi domov
Jst pa ji povem da odkar imam te simptome in tuhtam kaj je. Bi zanjo iz prve roke rekla Menier. Bi mogla dobit infuzijo Toracana in tbl za domov. Pri njem simptomatika glede bruhanja zgleda grda huje kot mozganska. Ravno traje 3 do 4 dni. In vsakic je posledica slabsi sluh.
Ona se je cudila. V 6 letih veliko slabse slisi. Nic ji niso pomagali, niti diagnostocirali.
Se clovek mal zamisli, al to delajo namenoma al imajo demenco.
PO pravic
Niso men tega napisal ker nimam tezav.
Sem pa brala pa me je nate spomnil.
Hb da se zastopis na te stvari da te ne morjo kr tak dam poslat.
Dandanes mormo mi bit drji.
Recimo tole je bolj mojemu podobno, le da dlje traja
(https://patient.info/forums/discuss/rocking-swaying-dizziness-for-over-2-months-630764)
Med voznjo ni cutim, le ko stojim na semaforju. Cutim ko lezim in najhuje ko se usedem. Med hojo na sprehodu pa kot bi me nekdo rukal sem in tja za majco al nahrbtnik, to nihanje se ven ne vidi, je notranje in med hojo obcutek da bos padel dol.
Zelo mucno, neprijetno.
Mdds po krizarjenju al pa lahko nastane spontano( tudi po uporabi tekaske proge), lahko traja en cas al pa za vedno.