Šnelcin brat?
modrivrag, 10.05.2025 ob 20:25
Kurac je to. Tu je cela familja hudo bolna in trpi. Ukrepajo pa šele potem, ko se že zgodi pizdarija.
Oba, baba in brat sta za v institucionalno ustanovo, to je dejstvo.
Ampak mama, ki je sicer delovala v fizioterapiji (zdravstvena delavka) si ne zmore priznati, da je zasejala kilavo seme, odtod vsa agonija, ki se vleče že desetletja. Dokler so taki monstrumi majhni, se lahko prikriva duševne motnje in se jih tolerira, ko pa takšni osebki vstopijo v puberteto in se oblikujejo v odraslega človeka, pa je boj izgubljen. Samo strokovna pomoč je tista, ki prepreči izpade in norijo takih oseb.
Hčerka bolna, odvzet otrok, ki ga je naštepala bogve na kakšen način. Nič od nje. Hipohondrična in psihotična. Išče satana in ostale krivce, ki naj bi bili krivi za njeno dojemanje sveta.
Sin še bolj užgan, psihotičen, poleg tega še zloraba drog. Agresiven, napadalen, skratka izmeček.
Kdo je tukaj kriv, da so taki ljudje še na prostosti? Starši. Oziroma mame. Sej očeta so najbrž pospravili, smrt šla čez skozi navadno sanitarno obdukcijo ali pa še to ne.
ajoooj, 10.05.2025 ob 14:54
Ta pikra, 10.05.2025 ob 13:54
Pri hišni preiskavi, ki so jo kriminalisti opravili 19. maja lani, so našli dokazne predmete.
https://obalaplus.si/prizigalec-semedelskega-pozara-v-preteklosti-zabodel-medicinsko-sestro/
Točno tako. Našli so dokazne predmete pri hišni preiskavi pri njem doma. Ampak vidve mu krijeta hrbet in lažeta zanj. “Italijani” so to naredili, šur. Kako bi lahko dokaze za požiganje našli pri njem doma? Po tvoje so mu jih “Italijani” podtaknili?
Pa tudi če mu dokažejo vse skupaj, bo zato ker je prfuknjen, odsedel spet par let in prišel ven in nekoga ubil. To čakaš? Zmasakriral medicinsko sestro, jo 22x zabodel čisto brez povoda in odsedel 3 leta. Me zajebavaš???
Tole naše sodstvo, ko lahko nekdo, ki je proglašen za duševnega bolnika, kolje, požiga in uničuje, dobi pa par let oddiha na psihiatriji, je nenormalno. Duševni bolnik gor ali dol, do konca lajfa bi moral biti zaprt na psihiatriji tako, da bi ga na silo futrali z zdravili in bi tam vegetiral. Kot pred 50 leti. Zdaj pa takim omogočajo, da se vrnejo in s pomočjo svoje družine še naprej izvajajo nasilje. Ma mrš taka permisivna država. Če se bo res spet na koga spravil, je fer, da to ni spet nek nedolžen tujec, ampak kar njegova familija.
Ozadja narkomafij ne poznas, ne mores nic govorit.
Ocitno ne ves da narkomafija vodi proces in narekuje kaj bo delala policija, kaj odt itd.
Vec kot jaz ne mores vedet.
Glej poizkusajo, ce gre gre. Upajo da bi mamika jim dala 750 000 za skodo sam da sineka dobi nazaj.
Ce so ti merilo mediji, potem grizi to kost.
Jaz imam filter, filtriram info.
Btw, na hisni preiskavi so iskali zenska oblacila. Ko sem se odzvala in to komentirala, ni.nicesar v sodnem spisu, niti izjav pric da so iskali zenska oblacila. Res pa da so pobrali ene10 hlac, 10 majic. Rezultate foren.preiskave imam jaz in ne ti. Dobro vem kaj tam pise.
Pazi, lahko se tudi tebi to zgodi. Lahko vsakemu kaj podtaknejo.
Tukaj je ozadje samo kako priti do nepremicnin, zdaj a bodo mat ubili, ne vem.
Boljse bi bilo da so ukrepali takoj in posteno ko sem iskala zanj pomoc. Moja edina napaka je bila da nisem dala to v javnost, kaj pocenja csd, zdravstvo, minstr.za socialno delo, psihiatri.
Mene pa nimate kaj za blatit. Ce hocete kaj tej osebi sporocit, mu povedat kaj si mislite kaksen je, pisite mu pismo. Potem se vas lahko resno jemlje.
Šnelca_783, 11.05.2025 ob 07:21
Ozadja narkomafij ne poznas, ne mores nic govorit.
Ocitno ne ves da narkomafija vodi proces in narekuje kaj bo delala policija, kaj odt itd.
Vec kot jaz ne mores vedet.
Glej poizkusajo, ce gre gre. Upajo da bi mamika jim dala 750 000 za skodo sam da sineka dobi nazaj.
Ce so ti merilo mediji, potem grizi to kost.
Jaz imam filter, filtriram info.
Btw, na hisni preiskavi so iskali zenska oblacila. Ko sem se odzvala in to komentirala, ni.nicesar v sodnem spisu, niti izjav pric da so iskali zenska oblacila. Res pa da so pobrali ene10 hlac, 10 majic. Rezultate foren.preiskave imam jaz in ne ti. Dobro vem kaj tam pise.
Pazi, lahko se tudi tebi to zgodi. Lahko vsakemu kaj podtaknejo.
Tukaj je ozadje samo kako priti do nepremicnin, zdaj a bodo mat ubili, ne vem.
Boljse bi bilo da so ukrepali takoj in posteno ko sem iskala zanj pomoc. Moja edina napaka je bila da nisem dala to v javnost, kaj pocenja csd, zdravstvo, minstr.za socialno delo, psihiatri.
Mene pa nimate kaj za blatit. Ce hocete kaj tej osebi sporocit, mu povedat kaj si mislite kaksen je, pisite mu pismo. Potem se vas lahko resno jemlje.
Šnelca, torej mu po tvoje hoče podtakniti narkomafija, ki ima sodelavce v policiji, ki nastavljajo dokaze. Dokazi, ki so jih našli, po tvoje niso relevantni. Zakaj ne? Če so našli tisto steklo na njegovih supergah, so mu to podtaknili? Ker mafija hoče priti do nepremičnin? Resno?
ajoooj, 11.05.2025 ob 07:51
Šnelca, torej mu po tvoje hoče podtakniti narkomafija, ki ima sodelavce v policiji, ki nastavljajo dokaze. Dokazi, ki so jih našli, po tvoje niso relevantni. Zakaj ne? Če so našli tisto steklo na njegovih supergah, so mu to podtaknili? Ker mafija hoče priti do nepremičnin? Resno?
Glej, resno, nimam energije za take. Imam za kosit in grabit, ne pa za se ubadat z osebki ki vse stavke sprevrzejo po svoje.
Imas kaj za delat, al vikend prezivis kaj je s fratelotom? Pa kaj ti bo to? Kaj imas od tega?
Predlagaj sodstvu nove zakone. Pisi fratelotu kaj si mislis…
Skrbi za svojo okolico. Saj fratel ni v tvoji okolici. Kaj bos tu mene blatila? Ce imas jajca blati njega, csd, zdravstvo…
Ce si zabita ti ni pomoci.
razplet, 11.05.2025 ob 10:02
In kaj bo zdaj z bratom? Bo ostal v Mariboru ali ga bodo spustili ven zaradi pričanja matere in sestre?
Šnelci bi najbrž najbolj ustrezalo da brat z odvzeto opravilno sposobnostjo ostane v ustanovi do konca svojih dni, ampak ker to trenutno ni možno, celo hujše, ker ji grozi, da bo spoznan za krivega požiga in kmalu zzunaj zaradi neprištevnosti, lažno priča in mu zagotovi alibi. V nasprotnem primeru ji grozi maščevanje brata, njemu pa plačilo velike vsote za uničeno imetje oškodovancem, kot je omenila je škoda ocenjena.na 750.000 €. Samo iz gole preračunljivosti se sedaj ščiti glavnega osumljenca.
helsinki23, 11.05.2025 ob 10:18
Šnelci bi najbrž najbolj ustrezalo da brat z odvzeto opravilno sposobnostjo ostane v ustanovi do konca svojih dni, ampak ker to trenutno ni možno, celo hujše, ker ji grozi, da bo spoznan za krivega požiga in kmalu zzunaj zaradi neprištevnosti, lažno priča in mu zagotovi alibi. V nasprotnem primeru ji grozi maščevanje brata, njemu pa plačilo velike vsote za uničeno imetje oškodovancem, kot je omenila je škoda ocenjena.na 750.000 €. Samo iz gole preračunljivosti se sedaj ščiti glavnega osumljenca.
Aja, saj res, v igri je premoženjska škoda, ki bi ga bremenila, če ga na sodišču spoznajo za krivega! To je razlog, da sta obe z mamo lagali in trdili, da je bil v času požiga v materini hiši. Imaš prav – če ga spoznajo za krivega, bo čez 4 leta prišel ven (1 leto že sedi) in odgovarjal za škodo, ki jo je povzročil. Po materini smrti bo dedoval polovico hiše in polovico od obeh stanovanj. To je Šnela dobro skalkulirala.
Ampak, če ga pa ne spoznajo za krivega, ne bo ostal na forenziki in bo prišel domov. Da bi ga pa zaprli v neko ustanovo za vse večne čase in mu odvzeli opravilno sposobnost pa ni šanse, sploh če ga ne morejo obsoditi za požig.
Torej Šnela zaradi denarja raje gleda brata doma.
Že že, ampak formalno temu bratu ni bila nikoli odvzeta opravilna sposobnost, kot je govorila Šnelca. Odraslemu človeku pa starši niso dolžni poravnavat njegovih dolgov. Če nič nima, mu ne bodo mogli nič odvzeti. Razen če je mama v svoji neumnosti prepisala kakšno stanovanje nanj, v kar pa dvomim.
Drugače pa se obe bojita, da se bo prišel maščevat nad njima, ko pride ven, kar bo v našem bedastem sistemu zelo kmalu. Celo če bi mu dokazali požig in vse ostalo, bi odsedel kvečjemu nekaj let. Zato ga ščitita in lažno pričata. Tukaj je pa dokaz našega permisivnega sistema, kako ščiti kriminalce na škodo vseh ostalih.
takle, 11.05.2025 ob 10:26
Če je bil za 22 štihov tako hitro zunaj, bo za požig še hitrej in verjetno obe cvikata, kako se jima bo maščeval. Bosta pa naj… v vsakem primeru. Je pa vsa familija po domače rečeno čudna in za ognit se jim.
Ukrep obveznega zdravljenja se lahko izreče največ za 5 let. Psihiatrični izvedenci presojajo kdaj je taka oseba sposobna za na prostost in domače zdravljenje. Noben od teh ne prizna bolezni in ko pride ven že po kakem letu preneha jemat zdravila in se vse ponovi. Pri nas to področje ni nikakor urejeno.
Po materini smrti bo dedoval polovico hiše in polovico od obeh stanovanj. To je Šnela dobro skalkulirala.
Jap, in zadeva ne zastara. Vzamejo mu takoj, ko bo kaj dobil. Zato bi morali Šnela in mati podpisat pogodbo o doživljenjskem preživljanju, kjer bi Šnela dobila vse po materini smrti in ne bi bilo dediščine, ki bi se jo dedovalo. Ampak kje se pa to upata narediti za bratovim hrbtom, najbrž bi ji vse požgal, ko bi to izvedel.
Pravite, da vsako življenje šteje. Ne, ne šteje! Eni so izmečki in bi bilo veliko boljše, če bi svet bil brez njih.
modrivrag, 11.05.2025 ob 10:58
Ukrep obveznega zdravljenja se lahko izreče največ za 5 let. Psihiatrični izvedenci presojajo kdaj je taka oseba sposobna za na prostost in domače zdravljenje. Noben od teh ne prizna bolezni in ko pride ven že po kakem letu preneha jemat zdravila in se vse ponovi. Pri nas to področje ni nikakor urejeno.
To je cel hudič v tej familiji. Oba sta zmešana, le da je brat agresiven ker se drogira s poživili.
Spomni se Šnelcinih zgodb o napadu na očeta pri nutrijah, pa o Bosancu, ki ji je “nagajal”, pa tisti gospe ki živi v hiši v 1. štuku, pa ti izpadi s črno magijo, agentih, obtožbah tebe češ da si morilec… Celo otroka so ji odvzeli, tako da je vse skupaj en velik d.r.e.k.
Ja, tako je pri nas. Področje je urejeno, ampak je urejeno na tak način, ki je debilen! Kaj se torej zgodi, ko tak tip koga ubije? Je torej spet nerazsoden, neprišteven in največ 5 let na psihiatriji, ali kako? Torej pride ven, ubije Šnelco, da bo lahko kasneje edini dedič in preždi 5 let na forenziki in to je to? Po mamini smrti deduje vse? Ker namreč mamo menda ne sme ubiti, ker po tem ne bo dedoval.
Po zadnjih zapisih, kjer ste razložili situacijo tudi s premoženjskega stališča, razumem Šnelco in mamo, da branita ta izmeček. Bojita se maščevanja, pa še nekaj računi e je poleg. Verjamem pa, da je v ozadju na nek način tudi narkomafija in ni skrivnost, da je le ta, kot tudi druge, vpeta v naše sodstvo in oblast. Morda neracionalno, a verjamem tudi v moč vlaške magije. Seveda ne gre za direktno povezavo s tem dogodkom, a nad to družino so očitno težke, slabe energije. Za Šnelco bi bilo daleč najbolje, da se preseli daleč stran in prekine vse stike. Če želi biti ob morju, je izbira lahko tudi Kvarner ali Trst z zaledjem. Mislim, da je v sebi dobra duša in bi lahko v novem okolju, popolnoma brez vezi s starim, zacvetela.
samantha291, 11.05.2025 ob 11:09
Ja, tako je pri nas. Področje je urejeno, ampak je urejeno na tak način, ki je debilen! Kaj se torej zgodi, ko tak tip koga ubije? Je torej spet nerazsoden, neprišteven in največ 5 let na psihiatriji, ali kako? Torej pride ven, ubije Šnelco, da bo lahko kasneje edini dedič in preždi 5 let na forenziki in to je to? Po mamini smrti deduje vse? Ker namreč mamo menda ne sme ubiti, ker po tem ne bo dedoval.
Ja, točno tako je. Tista Maja Tripar, ki je babico umorila, ker ji je pač “najedala”, je dobila največ 5 let na psihiatriji. Najbrž je že na prostosti. Pa dedovala bo vse, kar pač ni kriva za dejanje, ker je “bolna”.
Psihotiki pri nas torej lahko nekaznovano vedno znova morijo! Šnelca, ko bo brat pogruntal, da se te lahko znebi pri dedovanju za mamo in te ubije, pa bo par let na forenziki in mirna bosna, se pazi. Namesto tebe bi jaz spokala daleč daleč stran.
Po svoje razumem, 11.05.2025 ob 11:36
Po zadnjih zapisih, kjer ste razložili situacijo tudi s premoženjskega stališča, razumem Šnelco in mamo, da branita ta izmeček. Bojita se maščevanja, pa še nekaj računi e je poleg. Verjamem pa, da je v ozadju na nek način tudi narkomafija in ni skrivnost, da je le ta, kot tudi druge, vpeta v naše sodstvo in oblast. Morda neracionalno, a verjamem tudi v moč vlaške magije. Seveda ne gre za direktno povezavo s tem dogodkom, a nad to družino so očitno težke, slabe energije. Za Šnelco bi bilo daleč najbolje, da se preseli daleč stran in prekine vse stike. Če želi biti ob morju, je izbira lahko tudi Kvarner ali Trst z zaledjem. Mislim, da je v sebi dobra duša in bi lahko v novem okolju, popolnoma brez vezi s starim, zacvetela.
Če so ji odvzeli otroka, to pomeni da tudi ona ni sposobna sama sebe preživljati. Zato tudi ves čas visi pri mami. Mama mora skrbeti za oba, sina in hčerko. Zato sta tudi oba stanovanja v njeni lasti. Bogve kaj bi naredila Šnelca, če bi bila lastnica premoženja, najbrž bi vse razprodala in znosila denar tistim šarlatanom, katere obiskuje.
velika skrb, 11.05.2025 ob 11:55
Če so ji odvzeli otroka, to pomeni da tudi ona ni sposobna sama sebe preživljati. Zato tudi ves čas visi pri mami. Mama mora skrbeti za oba, sina in hčerko. Zato sta tudi oba stanovanja v njeni lasti. Bogve kaj bi naredila Šnelca, če bi bila lastnica premoženja, najbrž bi vse razprodala in znosila denar tistim šarlatanom, katere obiskuje.
Ja, brat bi pa za drogo pokuril. Tu bo še pestro, ko matere več ne bo. Šnela, dobi si kakšno diagnozo, saj glede na tvoje stanje ne bo težko, znebi se brata, odsediš na forenziki 3 leta in prideš nazaj v mir, vse bo tvoje. Če ne boš ti, bo brat tako naredil. Menda ja na misliš, da bosta po materini smrti živela v blagostanju in sožitju. Tu je samo vprašanje, kdo bo koga prej.
Samo meni jasno, kako so potem lahko zaprli Pluta in Trobca? Pa saj je logično, da sta bila oba bolna, pa sta kljub temu pristala na Dobu in ne na forenziki. Po drugi strani pa je tisti Supančič, ki je najprej ubil mamo, odsedel na forenziki in potem čez nekaj let prišel ubit še očeta.
Po kakšnih kriterijih sploh določajo, kdo je za v zapor in kdo ne?
kako to?, 11.05.2025 ob 12:16
Samo meni jasno, kako so potem lahko zaprli Pluta in Trobca? Pa saj je logično, da sta bila oba bolna, pa sta kljub temu pristala na Dobu in ne na forenziki. Po drugi strani pa je tisti Supančič, ki je najprej ubil mamo, odsedel na forenziki in potem čez nekaj let prišel ubit še očeta.
Po kakšnih kriterijih sploh določajo, kdo je za v zapor in kdo ne?
Bolj k si nedoužn prej greš sedet,bolj k si škodn,več odpustkov maš in tolerance.