Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Šnelcin brat?

Šnelcin brat?

Odgovor na objavo uporabnika
Šnelca_783, 11.05.2025 ob 12:07

samantha291, 11.05.2025 ob 11:09

modrivrag, 11.05.2025 ob 10:58

takle, 11.05.2025 ob 10:26

Če je bil za 22 štihov tako hitro zunaj, bo za požig še hitrej in verjetno obe cvikata, kako se jima bo maščeval. Bosta pa naj… v vsakem primeru. Je pa vsa familija po domače rečeno čudna in za ognit se jim.

Ukrep obveznega zdravljenja se lahko izreče največ za 5 let. Psihiatrični izvedenci presojajo kdaj je taka oseba sposobna za na prostost in domače zdravljenje. Noben od teh ne prizna bolezni in ko pride ven že po kakem letu preneha jemat zdravila in se vse ponovi. Pri nas to področje ni nikakor urejeno.

Ja, tako je pri nas. Področje je urejeno, ampak je urejeno na tak način, ki je debilen! Kaj se torej zgodi, ko tak tip koga ubije? Je torej spet nerazsoden, neprišteven in največ 5 let na psihiatriji, ali kako? Torej pride ven, ubije Šnelco, da bo lahko kasneje edini dedič in preždi 5 let na forenziki in to je to? Po mamini smrti deduje vse? Ker namreč mamo menda ne sme ubiti, ker po tem ne bo dedoval.

Samanta,

Hvala za ta komentar. Si mi dala kaj mislit, na to sploh nisem pomislila.😨😨😨🤕

Ravno lani pred tem dogodkom(pozar) smo mislili name napisat nepremicnine da ne bi za drogo zagonil, pa je njegova odv rekla da to ne smemo v tej fazi sploh naredit.

Ja seveda je NJEGOVA odvetnica rekla, da tega ne naredit.

VAŠ odvetnik pa je DOLŽAN najti možnost, da to naredi. Saj za to ga mama plačuje!

Šnelca, seveda ti je njegov odvetnik rekel, da se to ne sme narediti. Ker saj ne smeš reči, da bo mama prepisala nate zato, da brat ne bo dedoval. Jasno, da ne. Morata narediti pogodbo o dosmrtnem preživljanju ti in mati, s tem, da se ti obvežeš, da boš skrbela za mater do njene smrti (kdo pa bo? brat??), ona ti pa da vse nepremičnine. To je čisto legalna pogodba, ko ti v zameno za to, da zanjo skrbiš in boš skrbela, ko bo onemogla, dobiš vse. Morda bratu pustite nekaj malega, da ne bo ravno klošaril ali pa tudi ne. Ko mati umre, te nepremičnine niso v dedni masi, torej brat ne bo mogel dedovati ničesar od tega.

Tako se naredi, ne smeš pa reči, da bi mama tebi rada vse zapustila, da brat ne bi dobil. Nima veze, če bo zagonil, njegova pravica je to pravno gledano. Pogodbo skleneta, ker ti skrbiš za mamo, to je vse.

Je pa seveda problem, če bo brat to izvedel, da bi se ti maščeval.

Tista, ki sprašuje glede Trobca, kako da je nor končal na Dobu, to je bilo še takrat, ko družba ni bila tako milostna do kriminalcev in izmečkov. Zdaj jo pa nekdo z zgodovino psihičnih težav zlahka odnese z umorom ali dvema in za to odsedi par let. Pa pride ven in nadaljuje, kjer je končal. Če bi Morgan ali Trobec živela v tem času, bi do zdaj že pol vasi pobila, pa bi bila še vedno na prostosti.

Ja, to je NUJNO spremeniti!! Kakšna civilna iniciativa bi bila nujno potrebna glede tega. Samo ko se v družbi o tem začne govoriti, ko začnejo o tem cajtngi pisat, se kaj spremeni, prej nič.

Ta pikra, 11.05.2025 ob 12:42

Ja seveda je NJEGOVA odvetnica rekla, da tega ne naredit.

VAŠ odvetnik pa je DOLŽAN najti možnost, da to naredi. Saj za to ga mama plačuje!

Ne razumeš.  Odvetnik, ki brani brata je njihov odvetnik.  Oni zdaj držijo skupaj in podajajo lažne izjave.

A kdo je kriv za ta sranja in ta ti ljudje lahko vedno znova morijo? “Strokovnjaki”, kdo pa. Oni podajo mnenje, da obtoženi ni bil kriv, ker je bil v stanju zmanjšane prištevnosti. Vse skupaj pa pridoda še zakonodaja, ko takim, ki so “neprištevni” omogoči zgolj 5 let ali celo manj guncanja afen na psihiatriji.

“Izvedenec psihiatrične stroke je namreč ugotovil, da je bila Maja Tripar zaradi duševne motnje (paranoidne shizofrenije) v času kaznivega dejanja neprištevna; njena sposobnost razumevanja pomena svojega dejanja je bila bistveno zmanjšana in svojega ravnanja ni mogla imeti v oblasti.”

kako to?, 11.05.2025 ob 12:16

Samo meni jasno, kako so potem lahko zaprli Pluta in Trobca?  Pa saj je logično, da sta bila oba bolna, pa sta kljub temu pristala na Dobu in ne na forenziki.  Po drugi strani pa je tisti Supančič, ki je najprej ubil mamo, odsedel na forenziki in potem čez nekaj let prišel ubit še očeta.

Po kakšnih kriterijih sploh določajo, kdo je za v zapor in kdo ne?

Zato so prej vsakega poslali v gapor za 30 let, ker  sodni izvedeneci niso bili indokrinirani z moderno permisivnostjo in so sodili glede na dejanja in ne glede na izgled in način komunikacije in kaj sele glede na mučno otroštvo- zanimalo jih je dejanje in sojenje, ne pa odpuščanje storilcu.

Zato ste mi tu utrujale da je vse na mamo napisano. Pa nisem mogla rect da sem bila ogrozena. Zato je bilo tako napisano. Ker bi me bil zmlel v prah.

Po ocetovi smrti pa smo hoteli dat kot je, pa se je ta cirkus zgodil. Imam pa vsa dokazila da ne pisem nase stanovanja zaradi pozara, ker sem se ze prej menila z odvetnikom o tej nasi zadevi, saj ga zelo dobro pozna.

Sistemska težava je, da po tem, ko nekomu takemu strokovnjak napiše, da ni kriv za svoja dejanja, saj ima psihične težave in ne more razumeti posledic svojih dejanj, ne odvzamejo avtomatično opravilne sposobnosti. Če delaš sranje in nisi kriv zanj, ker se ne zavedaš, kaj počneš, je nujno, da ti država določi skrbnika. Tega pri nas ni urejenega, zato lahko nekdo vnedogled ponavlja kazniva dejanja, saj ga po par letih spustijo na prostost.

To je kot pri otroku. Se ne zaveda posledic svojih dejanj, zato ima skrbnika. Pika. Ali pa agresiven pes. Nujno rabi lastnika, ki je odgovoren za njegova dejanja. In temu Valterju bi morali po uradni dolžnosti že takrat, ko je porezal tisto med. sestro, odvzeti opravilno sposobnost, skrbnik bi bila CSD (mati bi odklonila), ki bi ga spravila na varno v zaprti oddelek nekega zavoda za nedoločen čas. Problem rešen.

Sistemsko se bo pa to uredilo, ko bo nekdo tak naredil neko sranje, ki bo ljudi spravilo na noge in jim bo mar, da se zadeve uredijo. Dokler pa ni nikomur mar razen ožji družini, bo pa tako, kot je.

Šnelca_783, 11.05.2025 ob 13:52

Zato ste mi tu utrujale da je vse na mamo napisano. Pa nisem mogla rect da sem bila ogrozena. Zato je bilo tako napisano. Ker bi me bil zmlel v prah.

Po ocetovi smrti pa smo hoteli dat kot je, pa se je ta cirkus zgodil. Imam pa vsa dokazila da ne pisem nase stanovanja zaradi pozara, ker sem se ze prej menila z odvetnikom o tej nasi zadevi, saj ga zelo dobro pozna.

Šnelca, kako pa pišeš nase zdaj stanovanje, če je bilo prej na mamo? Pazi, ker če boste to naredili z darilno pogodbo, lahko po mamini smrti zahteva, da se darila všetjejo v dedno maso.

Res pa pazi, ker očitno če brat izve, da je pisano nate, saj veš, da nima kaj izgubiti če te fenta, ne?

Že dolga leta ji svetujemo, naj pobere svoje stvari, prekine vse stike in se preseli na drug konec Slovenije.

Tudi ko je izbirala stanovanje in je kazala razne slike, smo ji tole stanovanje odsvetovali, pa se je vseeno odločila zanj, pa čeprav nima dvorišča, parkirišča…in je samo lastnica etaže v  hiši in ne stanovanja v bloku.

Ne nakladaj.  Stanovanji sta pisani na mamo, ker sta bili kupljeni z njenim denarjem.  Ti nimaš denarja za stanovanje, niti preživljati se ne moreš.  Poleg tega pa, glede na to da so stanovanja pisana na mamo, bo šlo vse na pol.  Hiša in obe stanovanji.  In ravno tako bi se lahko mama bala, da jo bo brat zaradi lastništva ubil, kot naj bi se ti, če bi bilo vsaj eno stanovanje pisano nate.  Saj dobro veš, da se bratu ne gre za lastništvo, njemu se gre za to, da ga mama vzdržuje.  Enako kot tebi.  Vidva ne smeta imeti premoženja, ker sta na socialni podpori.

Pa še nekaj.  Če bi tebe brat zaradi stanovanja ubil, bi po tebi dedovala tvoja hčerka in ne on.  Tudi če so ti hčerko odvzeli je ona tvoj dedič.

Kako pa lahko Šnela sploh da bratu alibi, da je bil doma, če niti ne živijo skupaj? Jaz npr. za mojega brata pojma nimam ali spi ali blodi kje naokoli?

Enako velja za mamo – če je nekdo v kletnih prostorih, drugi pa v stanovanju, ne more vedeti, ali je oseba res tam ali je ni.

Tu je vse tri za kresnit po prstih.

A ni tako, da se sedaj spodbuja, da se ljudi iz zavodov spravi med vse ostale? A niso neke organizacije, ki si prizadevajo za to? Jaz sem proti. Pa ne samo zaradi tega primera. Jaz ne vem, a bodo zato, ker ni osebja, kar vse norce spustili iz norišnic?

Dom na Krasu, 12.05.2025 ob 22:38

A ni tako, da se sedaj spodbuja, da se ljudi iz zavodov spravi med vse ostale? A niso neke organizacije, ki si prizadevajo za to? Jaz sem proti. Pa ne samo zaradi tega primera. Jaz ne vem, a bodo zato, ker ni osebja, kar vse norce spustili iz norišnic?

Ja, seveda. Saj zato ker se neke leve združbe zavzemajo, da se vse spravi v normalo, je tako kot je. vsi otroci, ki ne zmorejo dela za normalno šolo so v normalnih šolah, posledica je rapidno nižanje kriterijev, vsi ki so vzgojni problemi so v normalnih šolah namesto v vzgojnih zavodih, posledica je da šola postaja popravni dom. Kriminalci so med ljudmi, psihotiki ne smejo biti dlje v obravnavi kot 5 let, tudi če so nekaj ljudi pobili…Migrante se ne sme deportirat nazaj, tudi če izvajajo kriminalna dejanja… To je vse posledica leve izkrivljene politike, kjer množica trpi zaradi pravic zblojenega posameznika.

lažno pričanje, 12.05.2025 ob 21:00

Kako pa lahko Šnela sploh da bratu alibi, da je bil doma, če niti ne živijo skupaj? Jaz npr. za mojega brata pojma nimam ali spi ali blodi kje naokoli?

Enako velja za mamo – če je nekdo v kletnih prostorih, drugi pa v stanovanju, ne more vedeti, ali je oseba res tam ali je ni.

Tu je vse tri za kresnit po prstih.

Ti zal ne mores vedet.

Kaj pa ce na naslednjem naroku se gl.obrvnava zakljuci, ko izvedenci podajo pocez in podolgem preiskane posnetke in povedo da na njih ni.

Itak da ni na posnetkih. Ampak eni vztrajajo da je. Zakaj?ker so placani da tko govorij, trieštini pa so ziher na begu v avstraliji.

A je prav da stanovalci tam ne vedo kdo je pravi pozigalec? Meni od zacetka ni prav, pa da je nevaren piroman na prostosti. Odvetnici pa tega ne morem dopovedat, niti da so na hisni iskali zenska oblacila. Ona pravi da ni pomembno.

Seveda da je pomembno. Ampak ocitno samo meni.

Nasa P jih ne bo iskala, ker jih pozna, italijanska pa tudi ne ve o tem nic. Snelo pa jih tudi ne more iskati.

Pozar bil, storilec neznan.

Pa kaksen krimic( in se iz SKP) to moras bit da gres prijet kar enega, brez da posnetke prej pogledas in ce je sploh on gor, ampak kr tko ker ti je en iz P namignil.

So mogli meni delo pustit, bi v 1 mesecu imeli vse crno na belem, kdo je zazgal, na kak nacin…😃😆

A tvoji agenti pa se niso nč angažirali s to nalogo?

Šnelca_783, 13.05.2025 ob 09:28

Ti zal ne mores vedet.

Kaj pa ce na naslednjem naroku se gl.obrvnava zakljuci, ko izvedenci podajo pocez in podolgem preiskane posnetke in povedo da na njih ni.

Itak da ni na posnetkih. Ampak eni vztrajajo da je. Zakaj?ker so placani da tko govorij, trieštini pa so ziher na begu v avstraliji.

A je prav da stanovalci tam ne vedo kdo je pravi pozigalec? Meni od zacetka ni prav, pa da je nevaren piroman na prostosti. Odvetnici pa tega ne morem dopovedat, niti da so na hisni iskali zenska oblacila. Ona pravi da ni pomembno.

Seveda da je pomembno. Ampak ocitno samo meni.

Nasa P jih ne bo iskala, ker jih pozna, italijanska pa tudi ne ve o tem nic. Snelo pa jih tudi ne more iskati.

Pozar bil, storilec neznan.

Pa kaksen krimic( in se iz SKP) to moras bit da gres prijet kar enega, brez da posnetke prej pogledas in ce je sploh on gor, ampak kr tko ker ti je en iz P namignil.

So mogli meni delo pustit, bi v 1 mesecu imeli vse crno na belem, kdo je zazgal, na kak nacin…😃😆

Zanimivo, kako preusmerjaš. Da ga ni na posnetkih. Ne upaš pa potrditi, da je 100% spal doma. Kako so sploh lahko zabeležili tvoje pričanje, s čim si lahko potrdila njegov alibi?

Zlagala se je. Kot vedno.

lažno pričanje, 13.05.2025 ob 13:15

Zlagala se je. Kot vedno.

Itak.

“Iskali so ženska oblačila”

“Brat je spal doma”

“Na posnetku ni bil on”

Oba, njega in njo, strpat v psihiatrično ustanovo in pod ključ.  Zaščititi sosede in sorodnike!

Šnela, a niso točno tisto steklo našli na njegovih čevljih, ki je bilo na prizorišču? Da ga ni na posnetkih? A niso kriminalisti rekli, da je on na posnetkih, ker ima prepoznaven način hoje in nek tik, po katerem se ga prepozna? Ampak mati ga na posnetku “ni prepoznala”. Pa ti tudi ne, seveda ga nista. Kaj zdaj bluziš o nekih ženskih oblekah?? Pobasali so vse, kar so našli v omari, tudi ženska oblačila očitno.

Kaj se na slamice loviš? Tvoj brat je kriminalec in požigalec. A se ni tudi na tebe spravljal in te hudo poškodoval? A se nisi borila dolgo časa, da ga spraviš na hladno? Kaj torej zdaj pleteničiš in lažeš in si zanj izmišljuješ alibi? Najbrž se reš bojis zase, če fratelo izve, da si ga ovadila, ne?

Pa kaj jo zdaj napadate? Tudi vi bi popolnoma isto naredili, če bi imeli brata nevarnega kriminalca, ki ga država za več kot 5 let ne sme umakniti iz družbe, tudi če pobije celo sosesko. Ker je “nerazsoden, duševno bolan” in torej ni kriv. Zakonodaja ga pa ščiti, da več kot 5 let ne sme biti na psihiatriji. Ne sme ga prisilno zdraviti. V zapor baje ne sodi.

Kaj bi naredili vi? Veste, da bo izvedel, če ga boste potunkali in najkasneje čez 5 let se bo prišel maščevat. Rešiti te ne more nihče, ne sodstvo ne policija ne nihče. Kaj bi naredili vi?

samantha291, 13.05.2025 ob 13:35

Pa kaj jo zdaj napadate? Tudi vi bi popolnoma isto naredili, če bi imeli brata nevarnega kriminalca, ki ga država za več kot 5 let ne sme umakniti iz družbe, tudi če pobije celo sosesko. Ker je “nerazsoden, duševno bolan” in torej ni kriv. Zakonodaja ga pa ščiti, da več kot 5 let ne sme biti na psihiatriji. Ne sme ga prisilno zdraviti. V zapor baje ne sodi.

Kaj bi naredili vi? Veste, da bo izvedel, če ga boste potunkali in najkasneje čez 5 let se bo prišel maščevat. Rešiti te ne more nihče, ne sodstvo ne policija ne nihče. Kaj bi naredili vi?

Enako kot Šnelca. Naša gnila država ščiti kriminalce, tudi najnevarnejše, in ne ljudi. To je bilo že večkrat videno in prikazano. Nobenega interesa ni, da se zakonodaja spremeni. Šnelco zato razumem.

kaj pa vem569, 13.05.2025 ob 13:24

Šnela, a niso točno tisto steklo našli na njegovih čevljih, ki je bilo na prizorišču? Da ga ni na posnetkih? A niso kriminalisti rekli, da je on na posnetkih, ker ima prepoznaven način hoje in nek tik, po katerem se ga prepozna? Ampak mati ga na posnetku “ni prepoznala”. Pa ti tudi ne, seveda ga nista. Kaj zdaj bluziš o nekih ženskih oblekah?? Pobasali so vse, kar so našli v omari, tudi ženska oblačila očitno.

Kaj se na slamice loviš? Tvoj brat je kriminalec in požigalec. A se ni tudi na tebe spravljal in te hudo poškodoval? A se nisi borila dolgo časa, da ga spraviš na hladno? Kaj torej zdaj pleteničiš in lažeš in si zanj izmišljuješ alibi? Najbrž se reš bojis zase, če fratelo izve, da si ga ovadila, ne?

Na posnetkih ga ni in pika.

In ga niti odv ne prepozna, ne izvedenec. Pa so ga v zivo gledali, merili, hojo vse, tropozne slike.

Tip ki je to naredil je cca 180, fratel je pa nad 190 visok.

Pisali so tudi da ima poskodovano roko, pa da je bil v aprilu za zaporu…

Na kameri ni videt nikogar da kaj zazge. Da kaj odvrze. Samo par ljudi ki gre po ulici mimo.

En ima sirino ramen 58cm, drugi 38cm, tretji mislim da 46cm

Na kameri tudi ure ne stimajo ljudje hodijo 02:59, …

Pravim, to je nekdo molotovko zalucal iz travnika. To debelo steklo je od molotovke. Ob tem steklu je bila se vnetljiva tekocina na asfaltu.

Pa kaj ce met v supergi not steklo, a je sel brcat avte al pozigat???

Verjamem izvedencu ki ima potrebna znanja za videokamere.

Sem napisala odv listek in je na naroku vpr krimica ce si je posnetke kamere pogledal. Je rekel da ne.

Da je dovolj namig da bi lahko bil on, senat ne rabi 100% da je on, dovolj je namig.😁😁😁

Kaj vse nisem prebrala.

Tu rabi mednarodna tiralica za trieštini.

Ljudje so slisali italijane da kricijo na okroglem igriscu. ( tam se zbirajo preprodajalci, za tiste ki niste s teh koncev). To je v zacetku bilo v sodnem spisu, potem pa zaradi ustrahovanj, fant ni upal to povedat, je rekel da se ne spomne. Pomoje se boji da mu ne pozgejo.

Zal ne morem in ne smem slikat, kjer to pise.

Menim da je prav in posteno, ne prekivat pozigalce. Za to se morajo tam stanovalci borit. Se pa zgleda ne upajo, ker se bojijo novih pozigov.

Šnelca_783, 13.05.2025 ob 13:48

Na posnetkih ga ni in pika.

In ga niti odv ne prepozna, ne izvedenec. Pa so ga v zivo gledali, merili, hojo vse, tropozne slike.

Tip ki je to naredil je cca 180, fratel je pa nad 190 visok.

Pisali so tudi da ima poskodovano roko, pa da je bil v aprilu za zaporu…

Na kameri ni videt nikogar da kaj zazge. Da kaj odvrze. Samo par ljudi ki gre po ulici mimo.

En ima sirino ramen 58cm, drugi 38cm, tretji mislim da 46cm

Na kameri tudi ure ne stimajo ljudje hodijo 02:59, …

Pravim, to je nekdo molotovko zalucal iz travnika. To debelo steklo je od molotovke. Ob tem steklu je bila se vnetljiva tekocina na asfaltu.

Pa kaj ce met v supergi not steklo, a je sel brcat avte al pozigat???

Verjamem izvedencu ki ima potrebna znanja za videokamere.

Sem napisala odv listek in je na naroku vpr krimica ce si je posnetke kamere pogledal. Je rekel da ne.

Da je dovolj namig da bi lahko bil on, senat ne rabi 100% da je on, dovolj je namig.😁😁😁

Kaj vse nisem prebrala.

Tu rabi mednarodna tiralica za trieštini.

Ljudje so slisali italijane da kricijo na okroglem igriscu. ( tam se zbirajo preprodajalci, za tiste ki niste s teh koncev). To je v zacetku bilo v sodnem spisu, potem pa zaradi ustrahovanj, fant ni upal to povedat, je rekel da se ne spomne. Pomoje se boji da mu ne pozgejo.

Zal ne morem in ne smem slikat, kjer to pise.

Menim da je prav in posteno, ne prekivat pozigalce. Za to se morajo tam stanovalci borit. Se pa zgleda ne upajo, ker se bojijo novih pozigov.

Tvojemu bratu so na oblačilih našli sledi požiga. Na supergah je imel delčke stekla, menda veš, da se mali koščki stekla lahko ujamejo med grebene na podplatu, ti to ni jasno?

Res misliš, da bi tvojega brata kar tako brez vseh dokazov obtoževali? Tisto višino je težko detaljno izmeriti, človek se malo bolj puklasto drži, kar ni vidno na slabem posnetku, pa je že 5 cm nižji.

RAzumem, da se ga bojiš, ampak bedarij ti pa res ni treba tukaj razkladat.

Zakaj bi trieštinska mafija šla požigat stanovanja in avte od nekih xy ljudi? Ki nimajo veze z njo. Poznam tega, ki so mu požgali stanovanje. Normalen deloven človek. Tvoj brat po drugi strani, kriminalec, ki je že večkrat napadal in zaštihal ljudi, s katerimi ni imel nobene zveze in ki mu niso nič naredili, ker je psiho in duševno bolan agresivnež, pa to počne.

… trieštini pa so ziher na begu v avstraliji … 

?????

takle, 13.05.2025 ob 09:55

A tvoji agenti pa se niso nč angažirali s to nalogo?

Nič jih nisem, prejšnji račun je bil 10 000eur…nimam tega denarja in zanj ga ne bi talala.

New Report

Close