Snemanje CD-jev 800 MB
Živjo!
Imam problem, ki ga sama ne znam rešiti. Rada bi na CD posnela film, ki je dolg 742 MB. Ne glede na to, da sem si kupila 800 MB (dve različni firmi) CD-je ga nikakor ne morem posneti – napiše mi, da je na njem premalo prostora. Uporabljam Nerota in nikoli ni bil problem posneti 650 ali 700 MB. Ker se na programe bolj malo zastopim, bi bila zelo hvaležna za vsak nasvet, mogoče celo natančna navodila, ali pa kak drug program, ki bi mi to omogočil.
Veliko zabave z računalnikom vam želim
Mateja
Mateja lepo pozdravljena.
Če sem prav razumel filozofijo “pečenja” veeeelikih DiVx-ov na majhne (800 Mb)
cdje se temu reče OverBurning.
V Nerotu bi morala obljukati nekaj v stilu:
Datoteka -> Nastavitve -> Možnosti za izkušene uporabnike -> Vključi zapisovanje z žganjem čez mejo diska naenkrat
Ali pa ko ti izvrže cd ven in napiše da ni dovolj prostora na disku:
ga samo vrni nazaj noter (cd namreč), ter počakaj cca. 5 sekund in nato
te mora Nero vprašati, če želiš narediti OverBurning. To potrdiš in voila
mora delat…
Pa še nekaj v stilu Finalizing cd in Close Session tudi moraš imeti obkljukan ( mislim, pa da to ni obvezno)…
Če ne pa počakaj, morda bo še kdo drug kaj napisal…., ker jaz pa Nerota ne uporabljam, samo filozofija mora biti enaka kot drugje pri programih za peko…
800mb? A to že obstaja tut? A ni to nč odvisn tut od pekača in ROM-a če sploh piše in bere? Razumem, da overburnaš cd ki je dolg sicer 700mb (80min) pa napečeš gor recimo 710 mb, ampak 800(?!?!) mb?
Tole mora bit pa kr precej velika gostota zapisa. Če je plošča standardnih dimenzij, potemtakem tudi vsak pekač in bralnik nista primerna.
To sklepam, ne vem če je res.
LP, Niko
Za peko 800Mb cdjev potrebuješ :
1. pečico, ki to zmore
2. program, ki to zmore
3. prazen medij, ki to zmore
skratka preprosto ko pasulj 🙂
Pod 1 nisi povedala, katero pečico uporabljaš, pod 2 Nero saj v zadnjih verzijah to obvlada, 800 Mb cd-r pa tudi zgleda imaš.
V Nerotu poglej, ali tvoj pekač omogoča peko takih cdjev, ali pa napiši kater model imaš, pa bomo probali kaj najti
Živjo!
Sorry za premalo podatkov. CD-R je TEAC-W524E, NERO imam 5.5.7.8. OEM.
Malo prej sem probala po navodilih od Klemnaxx pa mi še vedno napiše, da je na CD-ju premalo prostora. A ima še kdo kakšno idejo? Mogoče kakšen drug program.
Ali imaš morda kakšne izkušnje z Power DVD? Za vse DVD-je mi napiše, da so poškodovani (preverjeno niso!!!).
Počakaj malo deklica draga.
Ti poizkušaš kar presneti DVD na cdrw – helloooou baby – pozabi to ne gre..
Ne moreš narediti diskcopy iz dvd-ja na cd..
Najprej moraš film iz DVD-ja “zripat” v DiVx format, potem pa rezultat
presnameš na cdrw..
Daj Mateja napiši točno kaj imaš:
strojno opremo
programsko opremo
in kaj točno želiš delati ?????????????????????
lp
ps. grem pisat dohodnino
Ta verzija Nerota zna sama pogledat, kolko podatkov lahko (glede na enoto in vstavljen medij) speče.
V Nerotu pojdi na meni Recorder, izberi Medium Info in tam ti pokaže, kakšno dolžino zazna tvoja enota.
Če ti pod Available Capacity napiše tam okol 700Mb ali 80 minut, pa čeprav imaš vstavljen cd za 90 minut, potem tvija pečka pač ne podpira peke 90 minut.
Probaš lahko edino z overburnom, če bo zadosti placa.
Počakaj Klemenxx! Mi je čisto jasno, da DVD-ja ne moreš presneti na navaden CD. Mogoče sem malo nerodno zastavila drugo vprašanje, ki s tem, da ne morem posneti 800MB CD-ja nima čisto nobene zveze (vsaj mislim).
1. Težave s snemanjem:
Imam film DIVX 742MB, ki ga na CD 800 MB ne morem posneti. Vedno mi javlja, da je CD premajhen. Poskusila sem še enkrat po tvojih nasvetih, čeprav sem nekaj podobnega poskusila že prej sama, pa še vedno ne gre. CD-R je TEAC CD-W524E in NERO 5.5.7.8. Ne vem kaj bi bilo pri tem še pomembno (če je, mi prosim napiši).
2. Težave s programom Power DVD
Če želim gledati DVD mi v tem programu za vsak DVD javi, da je verjetno pokvarjen, čeprav trem kolegom dela brez problema. Če jih gledam v VaroDVD pa delajo brez problema, problem je v tem, da je program za plačat in dela samo 30 dni za test. ˝Socialne variante˝pa na internetu nisem našla.
Hvala za tvoj trud, se priporočam za vnaprej.
LP Mateja
P. S. Upam da bo davčna izpljunla kakšnega jurčka!!!
Ej, hvala!
Sicer mi nič ne pomaga tvoj nasvet, ker CD-ja še vedno ne morem spečt, ampak zdaj vsaj vem, zakaj. Bo pač ta film še nekaj časa na hard disku, dokler se ga ne naveličam.
Lep pozdrav
Mateja
v nerotu ne samo obkljukaš overburn ampak tudi nastaviš koliko je tol napr 80min 700mega pa dej 85min pa bo sigurno šlo al pa več minut saj meni je!
marko s tem se pa ne strinjam. Tista nastavitev minut je zgolj kozmetične narave, da prikaže mejo za količino podatkov na traku na dnu zaslona. Na samo pečenje cdja nima posebnega vpliva. Pomembno je da so ostale nastavitve prave.
Uporabljam Nero 5.5…..
Če 742Mb pač ne moreš spraviti na cd še vedno obstajajo rešitve
1. Program, ki ti film razdeli na več delov, tako si lahko odrežeš del uvoda, ali zaključne napise, ali pa enostavno posnameš oba dela na cd.
2. Film probaš še enkrat stisnit na 700Mb, vendar je to kar zapleteno, porabiš veliko časa in izgubiš na kvaliteti.
3. Film lepo pustiš na disku 🙂
Glede Power DVDja
Najprej probaj z programom DVD Genie pogledat, če ni Power DVD slučajno regijsko zaščiten, zraven pa imaš tudi kup drugih nastavitev.
Če ne pomaga, je lahko krivo tudi to, da imaš demo verzijo, čeprav mislim, da je demo verzija omejena le s tem, da lahko gledaš dvd le nekaj minut.
Katero verzijo Power DVDja pa uporabljaš?
pa si že probo tam prestavit to je meja do katre še lahko writer peče ker če bi to nastavil pri kater starejšem modelu lahko tudi writer crke
Živijo!
Power DVD mam 4 – ko. Je pa kao original (s kodo).
Težko je takole na pamet rečt zakaj ti to javlja.
Če ti dela z drugim programom, potem je DVD enota v redu.
In če si z programom DVD Genie pregledala regijsko zaščito, potem tukaj tudi ni finte.
Če imaš kao original, potem je lahko težava tu saj razne hekerske varijante programov včasih delujejo včasih pa tudi ne. Če ti program isto javlja od samega začetka, potem je to verjetno to in si probaj dobit kako drugo kopijo. Ali pa podrobno preglej vse datoteke(predvsem če obstaja readme.txt), kjer je ponavadi točno zapisano, kako namestiš tak shekan program. Če pa ti je program nekaj časa delal, sedaj pa noče več, potem pa tud to verjetno ni to.
Potem je pa še edina varjanta dobit kak zastonjski program za gledanje DVD ali pa kakšnega tretjega (kao original) 🙂
Živjo!
Ja že od začetka mi to javlja. Bomo probal naložit drugo kopijo!
A mogoče veš za kakšen dober simpel program za razrezat film, da probamo še to?
Hvala in lep pozdrav
M.
Aja, že vidim, kaj imaš v mislih. Ne, tisto mejo imam na 85min in je ne spreminjam. Tudi če pečem npr. 74min cdje. Se mi pa dogaja, da če je premalo prostora na cdju za overburnat, se računalnik (nero+ pekač) enostavno obesi, ko pride do roba cdja. To se mi je zgodilo npr. ko sem pekel nekaj čez 700mb na cd za 650mb.
Najlažje je razezat kar datoteko (program FileSplitter ali Windows Commander,…).
Ta varjanta je najhitrejša in ti kasneje omogoča datoteko(film) sestavit nazaj v prvotno stanje. Slaba stran je ta , da posameznih delov filma ne moreš gledati( no prvi del mislim da lahko, samo ne moreš filma preskakovati naprej in nazaj)
Druga varjanta je z programi za obdelavo videa (AVI Edit, VideoFramer, Fx Movie Splitter,…) Tu lahko narediš 2 dela filma ali odrežeš zaključne napise, vendar pa zadeva ni tako enostavna, traja in traja, pa še originala ne moreš nazaj sestavit.
Mateja lepo pozdravljena.
Glede pečenja velikih CD-jev(800Mb)moraš najprej ugotovit, če ti to omogoča tvoj pekač (NERO to omogoča).
Poglej pod: Zapisovalnik -> Izberi zapisovalnik in poglej informacije o tvojem pekaču. Če piše pečenje čez mejo omogoča ne bo problema pri peki vendar moraš nastaviti še nekatere druge stvari.
greš pod: Datoteka ->Nastavitve->Možnosti za izkušene uporabnike ali pri zadnjem slovenskem prevodu ->Razširjene možnosti in odkljukaš možnost vključi disk naenkrat s pečenjem čez mejo, nato nastaviš minuto manj od kapacitete diska (zaradi varnosti, da ne poškoduješ pekača), vse skupaj nato shraniš. vendar moraš še pred samo peko nastaviti pri zadnjih nastavitvah namesto Posnetek naenkat ->Disk naenkrat.
Tako nakratko in vse skupaj bi moralo delovati.
če slučajno nebo se oglasi in ti bom še enkrat poskušal pomagati. Če nimaš slovenskega prevoda Nerota se mi tudi javi.
Lepo peči.
Živjo JaniV!
Stokrat hvala za ta nasvet. Sem poskusila in v drugem poskusu je šlo!!! (V prvem sem dala pečt s 16X brzino in ga je brez problema posnel, vendar mi je računalnik takoj, ko sem hotla film pogledat zablokiral, nato sem ga poslnela še enkrat s 6x brzino in dela ko urca.)
Še enkrat hvala za nasvet in dobro se imej!
Mateja
Me veseli, da ti je uspelo posneti CD.
Obenem se pa opravičujem za zapravljen CD, ker sem ti pozabil napisati , da jih peči s čim manjšo hitrostjo. Zato smo pa tu, da en drugemu pomagamo in se kaj naučimo(več glav več ve).
Lepo pozdravjena in lepo se imej!
JaniV
JaniV!
Ni problema glede CD-ja, saj nisem vrgla stran samo tega (He he he).
Me pa res veseli, da obstajajo tudi dobri ljudje, ki ti pomagajo. Še enkrat hvala in se priporočam za drugič.
Lep pozdrav in lep vikend
Mateja
jebe se meni
Forum je zaprt za komentiranje.