Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Snemanje

Snemanje

Spoštovani,

žalostna sem, da me je življenje privedlo tako daleč, da iščem pravno pomoč preko interneta. Sem izobražena mlada ženska, zaposlena, lastnica stanovanja. Prav tak je moj partner in oče najinega sina. V najinem odnosu se obnašava kot dva nezrela najstnika. Globoko v srcu se verjetno še imava rada in se spoštujeva, ampak drug drugemu počneva take stvari, zaradi katerih se v tišini noči jočeva in sramujeva.
Odločila sva se, da se razideva, edini problem je seveda najin otrok. Naj povem, da me njegovi starši ne marajo, razlogi za to so takšni in drugačni, delno sem si jih zaslužila, delno kot relativno pridna in ves čas zaposlena mati ne. Obojestransko sovraštvo je privedlo do groženj o odvzemu otroka, česar se seveda bojim.
Pred kratkim me je mož namerno degradiral z žalitvami in poniževanji na službenem področju, ko sem odreagirala in pričela govorit z visokim tonom, je s snemalnikom v žepu vse posnel in sedaj mi na podlagi tega grozi, da ima posnete vse dobre argumente za odvzem otroka psihotični ženski. Naj povem, da me s takimi besedami napadajo tudi njegovi starši, za katere menim, da nimajo niti najmanjše pravice.

Torej, vljudno prosim za pojasnilo, ali je dovoljeno snemanje v stanovanju, kjer živimo, in uporabljanje izsekov pogovorov v sodne namene. Za mojim hrbtom tudi komunicira s centrom za socialno delo in grozi s prisilnimi hospitalizacijami, predvsem zaradi svoje službene moči. Ali so tovrstne grožnje in takšna dejanja sploh dovoljena? Kako se naj uprem takšnemu nasilju?

Zahvaljujem se za razumevanje in pomoč, lp

Blanka

Spoštovani,

snemanje pogovora brez vaše privolitve oziroma brez predhodnega opozorila, se na sodišču ne bi smelo uporabiti kot dokaz. Predlagamo, da izvedbi takšnega dokaza nasprotujete, kolikor bi tako daleč prišlo.

Ravnanje vašega moža poleg tega predstavlja kaznivo dejanje : 137. člen Kazenskega zakonika: Neupravičeno prisluškovanje in zvočno snemanje: Kdor neupravičeno slikovno snema ali naredi slikovni posnetek drugega ali njegovih prostorov brez njegovega soglasja in pri tem občutno poseže v njegovo zasebnost ali kdor tako snemanje neposredno prenaša tretji osebi ali ji tak posnetek prikazuje ali kako drugače omogoči, da se z njim neposredno seznani, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta. Pregon se začne na predlog.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close