Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Snežna freza

Snežna freza

No ena aktualna. Moja žena je danes dokončno odločila, da morava kupiti frezo. Je res da imava precej veliko dvorišče pa tudi nisva vsak dan mlajša. Imava pa tudi klančino v garažo.

S kakšno frezo imate dobre izkušnje, gosenice so boljše ali ne?

Jo imamo, pa je večinoma kar neuporabna, žal. Deluje na suhem, lahkem snegu in še to le takoj ko zapade. Po nekaj urah (ko pridemo iz službe domov), je pri tleh že moker sneg in deluje za en k…

Pri mokrem, težkem snegu nimaš kaj dosti početi z njo.

Odgovor na objavo uporabnika
en ki jo ima, 23.01.2023 ob 13:02

Jo imamo, pa je večinoma kar neuporabna, žal. Deluje na suhem, lahkem snegu in še to le takoj ko zapade. Po nekaj urah (ko pridemo iz službe domov), je pri tleh že moker sneg in deluje za en k…

Pri mokrem, težkem snegu nimaš kaj dosti početi z njo.

no, tale je pa bosa! Mi živimo precej stran od ceste, sredi vasi in si življenja brez freze ne znamo predstavljat.

Odgovor na objavo uporabnika
adejno, 23.01.2023 ob 13:24

no, tale je pa bosa! Mi živimo precej stran od ceste, sredi vasi in si življenja brez freze ne znamo predstavljat.

Če si bosa, se obuj, da te ne bo zeblo v noge.

Kaj te pa tako boli? Opisal sem pač lastne izkušnje s frezo, ki jo imam, pa je večino časa neuporabna in zaseda prostor v garaži.

Zelo bi mi pomagalo, če bi oba napisala, kakšno-katero frezo imata. Lahko da je kakšna bolj švoh ali manjša, pa deluje samo pri malo snega, kakšna bolj oreng pa zmore tudi težek moker sneg.

Širina, gosenice, moč, teža? Pa znamka tudi.

Freza, ki nima kakšnih 8 “konjev”, je popolnoma brezveze, ker ne zmore južnega snega ali večjih količin. Jaz jo imam na kolesih, ker potem menjam prikljućke (plug, freza, freza za zemljo). Obvezno dvojni rotor (en za frezanje snega, dodatni za izmet snega).

Vse električne freze so brezveze. Vse poceni freze (beri večinoma pod 800-1.000 eur) so brezveze. Ali je prešvoh ali pa takoj kaj odleti.

Snežna freza je danes obvezna. Tako kot vrtni traktorček za deset kvadratov zelenice, kjer ga komaj obrneš.☝️

Ne moreš na monu spraševat kaka mora bit. Sosedovo moraš pogledat, mora bit lepša boljša močnejša od sosedove.

New Report

Close