Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Snežna jama

Snežna jama

Pozdravljeni.

Zanima me, tako iz prve roke, če je izlet v Snežno jamo (pod Raduho) primeren za starejšo gospo, ki malce težje hodi, oziroma bolj počasi. Na spletu sem dobila podatek, da je do jame cca. 2 minuti strme hoje od najbližjega parkirišča pa me zanima kakšna pot je to – je shojena, peščena, skalnata, so mogoče narejene stopnice?
Najlepša hvala za odgovor.

N.

Če je gospa pri sebi se ne bo pustila vlačiti po nekih jamah, kjer lahko vsak trenutek pade, si zlomi kolk in ji po tamalem sledi 6 mesecev okrevanja do stanja pred poškodbo. Če sploh še kdaj shodi.

Raje jo peljite na kmečki turizem oz. penzion Raduha in skupaj uživajte v lokalnih specijalitetah.

Ja, žal potka ni edina ovira do jame…. V jamo vodijo strme kovinske stopnice, ki znajo biti spolzke… Tako da bi jaz, če ni s strani te gospe res močne močne želje po ogledu, obisk odsvetovala…
Če pa se že odpravite, potem pa res previdno. Topla oblačila s seboj, najbolje kako vetrovko ali softšel, pa rokavice. Ker ograja za držat je ledeno mrzla…

Srečno!

NIkakor. Poleg vzpona do jame in ozkih strmih stopnic, je tudi sama jama izziv za hojo, vse mokro ( ledeno ), plezanje čez skale ipd.

11511 – zelo neprijazen odgovor, ampak hvala vseeno. Gospa uživa na izletih, kjer še kaj lepega vidi in potem še lep čas podoživlja videno, v kakšni fajn gostilni pa potem vedno narediva zaključek. Ker ne poznam te jame, sem postavila vprašanje in iz odgovorov “jaja” in “nikakor”, ki se jima najlepše zahvaljujem, sem izvedela kar me je zanimalo in itak, da ne bova šli tja.

New Report

Close