Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek So možna na novo pridobljena “iskrena” prijateljstva po 40 + letu?

So možna na novo pridobljena “iskrena” prijateljstva po 40 + letu?

So možna.

Netolerantno bi bilo, če bi jim začela vsiljevati svoj način razmišljanja in silila, da živijo tako, kot jaz. Če si samo mislim svoje in se odločim, da me njihovo stališče moti do te mere, da ne želim biti (pre)več z njimi v družbi, je to čisto moja odločitev, s katero nikogar ne silim, da je nekaj, kar ni. Tako, kot mene ne sme nihče siliti, da sem z nekom, s katerim ne želim biti. Sploh vedno bolj ugotavljam, da res velja reklo “povej mi, s kom se družiš in povem ti, kdo si” – v krogu bližnjih prijateljev imamo vsi zelo podobno mnenje o stvareh/pogled na svet.

Ne delam usluge zato da bi kaj dobila nazaj. To sem hotela povedat…

Delam jih zato (in jih še bom) ker sem šlovek, ki rad pomaga. To nima nobene zveze s tem. Govorim o tem, da ljudje sploh ne morejo slišati, da kaj narobe naredijo, sploh nikakor, nikoli… Ne govorim o tem, da jih vsepovprek kritiziram… Včasih, ko pa mi kdo želi vsiliti svoje mnenje (recimo svojo diagnozo), pa vendarle rečem, da se mi ne zdi prav, da najbrž zdravnik bolj ve, kot ona…In zaradi tega, na primer, ker tega nikakor nočejo sprejeti, pa naj gre za manjšo, lažjo bolezen … se počutijo ‘napadeni’? Meni se ne zdi to nič takega. Tudi če mi čez en teden povedo, da so imeli pra oni, in se je zdravnik zmotil…ali kaj podobnega, nisem užaljena, pač pa vesela, da so uredili svtar, kakorkoli že.
Bi se tudi ti počutila grozno ogrožena in se ne bi eč pogvarjala z mano, če te opozorim, da med besedami s tem ko… vmes ni vejice pred ko???
Tako užaljeno, da ne bi več govorila z mano, po 20 letih prijateljstva? Meni se to recimo ne zdi kritiziranje, sploh pa če ti to pove prijatelj…pa tudi v mojem zapisu zgoraj zagotovo najdeš veliko napak… 🙂 Tako da nima veze, jaz sem sposobna sprejeti kritiko ali opombe, drugi ljudje pa ne…

Avtorica nova znanstva so možna tudi po 40. letu. Vezi ostanejo z medsebojnim spoštovanjem različnosti mnenj in karakterjev, kajti vprašati se je treba kdo ima v neki zadevi prav? Jaz ali ti? Ti meniš, da samo ti. Jaz menim, da obe, le, da na zadevo gledava vsaka iz svoje plati. Ko se zaveš, da vsi ljudje na svetu vse vemo, takrat ti tudi znanstva, katera morda kasneje prerastejo v prijateljstvo, ostanejo. Pa srečno.

Seveda so taka prijateljstva možna, ampak vsak pa tudi ne more biti res pravi frend. Pomisli koliko ljudi si že srečala v svojem življenju in s kolikimi si res prava prijateljica? Ta prave prijatelje imam še iz študentskih let, spoznavam nove ljudi in jim dam priložnost, ampak z enimi smo pa res nekompaktibilni. In s takimi se potem ne trudiš…

Vprašanje kako to v praksi izgleda. Rada se družim z iskrenimi ljudmi, vendar povedati nekaj, neko dejstvo, ni isto kot težiti nekomu, ker te ena stvar pri nekomu moti in nimaš potrpljenja. Način kako to poveš je ključen. Če ima nekdo stalno zatežen glas, meni se pol tega ne da. V prostem času mi paše tudi dobro se imet.

Vprašanje kako to v praksi izgleda. Rada se družim z iskrenimi ljudmi, vendar povedati nekaj, neko dejstvo, ni isto kot težiti nekomu, ker te ena stvar pri nekomu moti in nimaš potrpljenja. Način kako to poveš je ključen. Če ima nekdo stalno zatežen glas, meni se pol tega ne da. V prostem času mi paše tudi dobro se imet.[/quote]

aja, glede tistega drugega, da imaš občutek, da pričakujejo koristi od tebe, imaš prav. Pri teh letih se poznanstva zančenjo s kakimi skupnimi interesi, ti prideš prav njim, oni pa tebi. Potem pa vidiš, če preraste v pravo prijateljstvo ali ne. Nič se sekirat, če ne. Pri teh letih je to res redko.

Kaže na tvojo neolikanost in brezobzirnost, nespoštovanje drugih. katere lahko s svojim nebrzdanim blebetanjem zelo prizadeneš. Saj menda se tudi userješ ne tam kjer je je prijelo, ampak zadržiš zase in greš na mesto, kjer je to OK? Si direktna kadar braniš SVOJO resnico. Ki pa je morda svetlobna leta od prave resnice ali resnice drugih. Po domače, si navadno teslo.

Nedavno me je razočarala ena oseba, za katero sem mislila, da je prijateljica. Nekoliko lepše sem se oblekla, ker je bila takšna prilika, na njeni faci pa se je videlo, da bi me najraje utopila v žlici vode samo zaradi obleke. Kot, da bi njej nekdo branil, da se zrihta. Je pa vsako nedeljo pri maši in hlini veliko vernico ter dobrodušno osebo. Neverjetno je, kako se nekateri pretvarjajo.

Zanima me, kaj ti je hudega rekla, da si ugotovila kako bi te najraje utopila v žlici vode?:-))
Tvoja obleka mora biti pa res nekaj posebnega:-)))))))))))
Oh ja, kakšno teslo si tudi ti!

Res je, da ljudi pri teh letih (a tudi precej mlajših) združujejo skupni interesi – pod čemer sama pojmujem tudi šport, izobraževanje, usmerje svoje energije v določeno področje… Ob tem ni nujno, da to počnejo zgolj zaradi določenih, pričakovanih koristi. Bolj kot to bi rekla, da ti preživljanje časa na tak način prinaša (takrat potrebno) izpolnitev oz. zadovoljstvo.

In če si se sposoben ob vsem zavedati, da ti ljudje, ki jih ob tem srečuješ, dajo določen pečat, znaš ceniti tudi vezi, ki sicer niso prerasle v prijateljstvo – ostanejo pa prepletene s tistim časom in takratnimi izkušnjami tvojega življenja.

……maš pa nekaj dosti “vernic” za skritizirat…al se to men samo zdi……lej če ni tako, pardon, samo vprašam……….

Kaže na tvojo neolikanost in brezobzirnost, nespoštovanje drugih. katere lahko s svojim nebrzdanim blebetanjem zelo prizadeneš. Saj menda se tudi userješ ne tam kjer je je prijelo, ampak zadržiš zase in greš na mesto, kjer je to OK? Si direktna kadar braniš SVOJO resnico. Ki pa je morda svetlobna leta od prave resnice ali resnice drugih. Po domače, si navadno teslo.[/quote]

Teslo ali ne, sem vsaj postena do sebe in drugih. Zame je to neorecenljiva lastnost, ki preseze tudi neobzirnost in neolikanost.

……maš pa nekaj dosti “vernic” za skritizirat…al se to men samo zdi……lej če ni tako, pardon, samo vprašam……….[/quote]

Ne, samo obstajajo vernice in “vernice”. Slednje so tiste, ki storijo toliko grehov čez teden, da morajo v nedeljo k maši na “čiščenje”. :)) Ljudi ocenjujem po dejanjih in ne po besedah. Zato mi je vseeno, ali je nekdo veren ali ne.

V tem se strinjam s teboj, da moraš spoznati 50 – 100 nepravih ljudi, da najdeš primernega partnerja ali prijatelja.
Samo ne vem v čem je štos, da nekateri HITRO spoznajo pristnega prijatelja oz. partnerja, drugi pa v 10 letih ne? Na nekatere se ljudje kar limajo, drugi pa s težavo obdržijo ali spoznajo nekoga za druženje.
Eni imajo gručo ljudi okoli sebe, pa niso najbolj ‘dobre osebe’ …. nekateri pa nobenega, čeprav si to srčno želijo in so iskreni, dobri ljudje?
V čem je point, mi zna to kdo pojasniti….. opazujem, analiziram in premišljujem o tem, pa se mi ne porodi pravi odgovor!? Zakaj tako?[/quote]

Point je v karzimi, energiji, ki jo nekateri imamo-imajo, drugi jo imajo manj. In zmotno je mišljenje da smo samo mi iskreni in oh in sploh krasni, vsi drugi pa ne. Osebi je potrebno na primeren način povedati resnico, ker smo si pač različni in nam vsem ne paše, da ti nekdo v fris vse pove direktno. Skratka osebo je fajn prej malo “prebrati” in če še potem ugotoviš, da to ni to, potem to ni in išči dalje.:)

So možna. 🙂 Ampak na pravo osebo moraš naleteti. 🙂

So možna. 🙂 Ampak na pravo osebo moraš naleteti. :)[/quote]

In ti si očitno že naletela ? 🙂 .. ali pa si tega šele želiš 🙂

So možna. 🙂 Ampak na pravo osebo moraš naleteti. :)[/quote]

In ti si očitno že naletela ? 🙂 .. ali pa si tega šele želiš :)[/quote]

Sem že. Če pa še na kakšno, pa tudi nimam nič proti :).

In ti si očitno že naletela ? 🙂 .. ali pa si tega šele želiš :)[/quote]

Sem že. Če pa še na kakšno, pa tudi nimam nič proti :).[/quote]

To pa je lepo slišat 🙂 .. ker kakšne simpatične družbe se tudi sam ne bi branil 🙂

Sem že. Če pa še na kakšno, pa tudi nimam nič proti :).[/quote]

To pa je lepo slišat 🙂 .. ker kakšne simpatične družbe se tudi sam ne bi branil :)[/quote]

Spet ti, če ne celo vidva. A nisi že v eni prejšnjih tem ugotovil, da tvoj pristop nekako ni?
Človek se kar zdrzne ob tvoji osladnosti.

Enako.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Enako.[/quote]
Ni lahko, ko ti nekdo poruši ustvarjene iluzije, sam pa ne moreš sprejet drugačnosti…. 😛

Enako.[/quote]
Ni lahko, ko ti nekdo poruši ustvarjene iluzije, sam pa ne moreš sprejet drugačnosti…. :P[/quote]

Ne živim v iluzijah ampak z/med ljudmi, ki razmišljajo podobno. In niso samo begunci in homoseksualci oklestili seznam prijateljev, kot pravi gospodična zgoraj (čeprav to v resnici niso prijatelji, temu bi lahko bolj rekli nekaj več kot znanec). Pri meni se je tudi že prej dogajalo. Enostavno si v svoji bližini ne želim škodoželjnih, ljubosumnih, zlobnih ljudi, se pravi takih in onakih, ki sevajo negativno energijo. Pač, ovirajo me. Saj pa menda lahko izbiram?

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Ni lahko, ko ti nekdo poruši ustvarjene iluzije, sam pa ne moreš sprejet drugačnosti…. :P[/quote]

Ne živim v iluzijah ampak z/med ljudmi, ki razmišljajo podobno. In niso samo begunci in homoseksualci oklestili seznam prijateljev, kot pravi gospodična zgoraj (čeprav to v resnici niso prijatelji, temu bi lahko bolj rekli nekaj več kot znanec). Pri meni se je tudi že prej dogajalo. Enostavno si v svoji bližini ne želim škodoželjnih, ljubosumnih, zlobnih ljudi, se pravi takih in onakih, ki sevajo negativno energijo. Pač, ovirajo me. Saj pa menda lahko izbiram?[/quote]
k si glih lepo vprašala, lahko 😉
Ampak pazi, ne počni nič brez naše vednosti :))

To pa je lepo slišat 🙂 .. ker kakšne simpatične družbe se tudi sam ne bi branil :)[/quote]

Spet ti, če ne celo vidva. A nisi že v eni prejšnjih tem ugotovil, da tvoj pristop nekako ni?
Človek se kar zdrzne ob tvoji osladnosti.[/quote]
Oprosti dragi gospod, ampak mene ne mesaj med te, ki ste tu cele dneve in komentirate vse vprek. Tako da tale “spet vidva” nima nobene osnove. In malo vec bontona prosim v bodoce.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close