Najdi forum

Splash Forum Politični čvek So “naši” poslanci v slovenskem DZ na hrvaški plačilni listi?

So “naši” poslanci v slovenskem DZ na hrvaški plačilni listi?

Če spremljaš poročila v zvezi s hrvaško in njenim vstopom v nato in eu se zdi, da je večina “naših” poslancev bolj v skrbeh za hrvaško kot Slovenijo in naše ozemlje. Najbrž so ti “naši” predstavniki na kakšni hrvaški plačilni listi.

Kaj nas pa briga, kaj si misli Nato, če hrvaška ne bo sprejeta v nato, če naši ne dajo zelene luči za vstop. Naši odgovorni politiki bi morali jasno in enostavno povedati mednarodni skupnosti, da hrvaška zaseda del našega ozemlja, ki nikoli ni bilo njihovo. Ko se bodo spucali iz zasedenih ozemelj, bo Slovenija rade volje podprla njihov vstop kamorkoli. Seveda bi bilo lepo, da se hrvaški predsednik jasno opraviči Sloveniji in slovencem za vse izrečene žaljivke in težave, ki so jih povzročili.

s tem se pa strinjam in upam da bo referendum yato da bo pahor;ejk kle;eplayil pri natu in da ga bo sram naj barabe vedo kako se y nami noprca delajo

Spet si mal mimo posvetil, svetilnik. Se boš moral kar na ljubljenega vodjo obrniti, on je v celotnem procesu vključevanja Hrvaške v NATO dajal soglasja, ne Pahor. In državni zbor je tisti, ki bi moral sedaj samo potrditi že dane obljube.
Torej, če Hrvaška okupira določena slovenska ozemlja, me čudi, da tega JJ ni ugotovil že prej, ali pa kakšen Podobnik. Saj je bil tudi on zadnjih xyz let vedno v vladi.
Je pa, milo rečeno, malo neresno, da hrvaške okupacije nismo videli do sedaj, se ti ne zdi?

Spet si mal mimo posvetil, svetilnik. Se boš moral kar na ljubljenega vodjo obrniti, on je v celotnem procesu vključevanja Hrvaške v NATO dajal soglasja, ne Pahor. In državni zbor je tisti, ki bi moral sedaj samo potrditi že dane obljube.
Torej, če Hrvaška okupira določena slovenska ozemlja, me čudi, da tega JJ ni ugotovil že prej, ali pa kakšen Podobnik. Saj je bil tudi on zadnjih xyz let vedno v vladi.
Je pa, milo rečeno, malo neresno, da hrvaške okupacije nismo videli do sedaj, se ti ne zdi?[/quote]

Se popolnoma strinjam s tvojim zapisom. Pripombe bi morale biti dane v času pogajanj ne pa sedaj ko je treba vse le še podpisati ker so pristopna pogajanja že zaključena. Zato je pa blokada za vstop v EU pravilna.

Dobro se spomnim, da se je po osamosvojitvi govorilo o meji v Istri, nekje v času prve lds vlade pa se je govorilo o meji piranskem zalivu. Takrat sem slišal dimsija tako govoriti, ki je bil takat zunanji minister. Mislim, da so takrat hrvati dobili osvajalna krila. To je bilo nekje leta 1994.
Ne strinjam se z mnenji od bossa in ens3c, da bi morali že dati pripombe prej. Sedaj je trenutek za pravo odločitev, prej so bili samo pogovori in usklajevanje mnenj. Ko daš svoj cahen na neko stvar, od takrat se je prepozno kesati. Sedaj še ni prepozno. Kredibilnost bomo izgubili, če bomo sedaj v pogovorih za nato dovolili hrvatom, da izvajajo jurisdikcijo na našem ozemlju, ko pa bodo poganja za eu, potem bomo pa rekli, da so tisto naša ozemlja. Kdo nam bo pa še verjel?
Grčija blokira Makedonijo že toliko let samo zaradi imena, hrvaška nam pa zaseda ozemlja.

Saj niste razumeli kaj sem hotel povedati, jaz vse vem da bi se morale te stvari zgoditi in dogajati prej,meni je samo fino, da bo slovenija v blamaži ker takšne država kot je slovenija jaz na maram, ker se oblast iz nami norca dela in mi je prtav fino gledati kako bodo naši veljaki v sramoti in se bodo skrivali po hodnikih nata jaz samo upam da bo referndum izključno iz tega raloga briga mene za slovenijo saj je zame posrana država.

Meni pa domovina pomeni eno od najvišjih vrednot, podlaga da lahko dokaj varno in uspešno bivam, da čutim pripadnost. Drugod bi bil povsod tujec. Sam bi raje kot referendum videl in slišal jasno stališče od predsednika vlade, države, ministra za zunanje zadeve mednarodni javnosti (to je uspel izreči samo Lojze Petrle), da je del slovenskega ozemlja okupiranega in da je to edini razlog za blokado pogajanj. Hrvaški se je treba samo umakniti, pa bodo imeli zeleno luč ta pristop k vsem mednarodnim organizacijam.
Zares me žalosti mnenje od svetilnika, da ga ne briga za Slovenijo. Tudi sam menim, da dosti stvari ni idealnih, idealnih pa ni v nobeni drugi državi. Je pa v Sloveniji lepo bivati, kljub vsemu. Ne vem, zakaj svetilnik tako misliš, morda nisi Slovenec po narodnosti. Če izgubiš domovino, izgubiš skorajda vse.

Tako kot država dela z državljani tako mi delamo z državo beri kot svinja z mehom.Naprimer pahor in erjavec sta pisno v koalicijski podogdbi napisala da bo 500000 upokojencev to je četrt države dobilo draginjski dodatek in sicer meseca januarja prvi del pol decembra pa še drugi del kaj se je zgodilo s tem dodatkom dobro veš to je en primer od tisočih kako nas imajo za norca in kako gnilo oblast ravna z nami zato se jaz na to državo pocerjem in posrejem

Saj pahor in erjavec nista država. Jaz državo jemljem najprej kot ozemlje, potem pa aparat, ki upravlja uz ozemljem. Ampak bolj kot ozemlje – domovino.
Menim, da bi vsak delovno aktiven moral biti mnenja, da v službi sam skrbi za sebe plus, da državi da del svojih prihodkov in da jo vsak varuje kakorkoli. Lep primer so italijani. Naj bo še toliko mafije ali vsak mesec menjave vlade, ko gre za Italijo ni več heca tu je treba dati vse od sebe. Sedaj je večina državljanov mnenja, da od države moraš nekaj dobiti. Od kje? Saj država je pojem in ne oseba ali stvar.
Glede upokojencev so bile predvolilne obljube te vlade še bolj smele, 1000 € minimalna pokojnina.

Tako je od države se mora marsikaj dobiti in država je PLAČANA za to da vse stori in za vse poskrbi, na bodi naumen, zakaj pa imajo gospodje po 15000 evrov plače a za to da se bodo drgnili po riti in kradli za svoje riti

New Report

Close