so našli kaj okuženih na vaših šolah
Zdene449, 17.11.2021 ob 15:27
Kaj te briga ,skrbi zase.
Ne gre za to – gre za to, ker če so pozitivni, s tem nastopi problem izolacije doma – veliko staršev in tistih, ki sobivajo z njimi v istem gospodinjstvu, lahko hodi pozitivnih naokoli – če pa je otrok potem s testiranjem dokazan okužen, morajo vsi v gospodinjustvu pošteno ostat doma.. To je edini problem. Ker se tako odkriva trenutne okužene, eni pa to spretno prikrivajo.
Ja, prav je testiranje tudi v šolah -v teh časih je edino merodajno in najmanj škodljivo za družbo, da si v javnosti, kjer se giblješ, neokužen. da dokažeš, da si pošten. Bolni nimajo pa kaj prikrito delati v javnosti in okuževati zdravih. Nima tu veze sedaj cepljen-necepljen-prebolel: samo zdrav.
Ko se jaz gibljem v javnosti, imam dokazilo, da sem neokužena oseba – brigaj se zase v tem primeru ne velja. Fair enough?
za v javnost bodi neokužen, 17.11.2021 ob 17:55
Ne gre za to – gre za to, ker če so pozitivni, s tem nastopi problem izolacije doma – veliko staršev in tistih, ki sobivajo z njimi v istem gospodinjstvu, lahko hodi pozitivnih naokoli – če pa je otrok potem s testiranjem dokazan okužen, morajo vsi v gospodinjustvu pošteno ostat doma.. To je edini problem. Ker se tako odkriva trenutne okužene, eni pa to spretno prikrivajo.
Ja, prav je testiranje tudi v šolah -v teh časih je edino merodajno in najmanj škodljivo za družbo, da si v javnosti, kjer se giblješ, neokužen. da dokažeš, da si pošten. Bolni nimajo pa kaj prikrito delati v javnosti in okuževati zdravih. Nima tu veze sedaj cepljen-necepljen-prebolel: samo zdrav.
Ko se jaz gibljem v javnosti, imam dokazilo, da sem neokužena oseba – brigaj se zase v tem primeru ne velja. Fair enough?
Jaz pa pogresam skupno stevilo okuzenih po slovenskih solah, ki so jih danes odkrilk. Bo kateri novinar povprasal po tem podatku?
Benz582, 18.11.2021 ob 00:02
Jaz pa pogresam skupno stevilo okuzenih po slovenskih solah, ki so jih danes odkrilk. Bo kateri novinar povprasal po tem podatku?
glede na podatke tu jih ni veliko- tu pa tam kakšen… in oprostite, ne vem, če je smiselno zapravljati take dnarje za tole, sploh, ker očitno niso okužbe tu takšen problem kot se je prikazovalo…
to bi moral biti po vsaj eden v vsakem razredu, tako se je napihovalo kako so otroci krivi in okužbe v šolah… pa očitno temu ni tako… že po podatkih tukaj se vidi
kaj bodo pa novinarji povedali, jim pa ne verjamem, ker itak so čist nahajpani s promocijo tega, da nes je novinarka rekla, v prispevku, da bi mirno lahko to postalo rutina v šolah… ekola in tega nas mora biti strah…
Sej to, 18.11.2021 ob 08:15
Zakaj naj bi se? Se boš ti testirala ko konca lajfa? Je to tvoj cilj? Razmisli malo, če imaš to sposobnost.
Cepljeni se bodo do konca lajfa testirali? Saj pa je menda že vsem jasno, da cepljenju ne bo konca.
Covid bo izzvenel najkasneje do aprila. Tu pa tam bo še kak prebolevnik kot pri španski gripi, testiral se bo tisti, ki bo imel simptome, cepljenje pa bo ostalo za zmeraj.
tudi to je res, 18.11.2021 ob 08:20
Cepljeni se bodo do konca lajfa testirali? Saj pa je menda že vsem jasno, da cepljenju ne bo konca.
Covid bo izzvenel najkasneje do aprila. Tu pa tam bo še kak prebolevnik kot pri španski gripi, testiral se bo tisti, ki bo imel simptome, cepljenje pa bo ostalo za zmeraj.
Si ti na kakšnih norih gobicah al kaj? A ni mal zgodi za droge?
In od vseh otrok v slovenskih šolah, sploh OŠ je koliko cepljenih? Zanemarljivo malo. Pa še ti se testirajo večinoma.
Mimogrede, prebolelih je več, pa je tudi jasno, da se lahko ponovno okužijo. Pri nas sta ravno dva taka povzročila, da so bili kar trije razredi v karanteni. Najprej je ponovno zbolel en otrok, drugi (brat) je kot prebolevnik normalno hodil v šolo. Medtem je pri tem drugem bil potrjen en sošolec in je cel razred bil v karanteni, razen njega, ki je bil prebolevnik. Tega so potem začasno dali v drug razred in že drugi dan v novem razredu je tudi ta prebolevnik ponovno zbolel. Seveda je tudi ta razred šel v karanteno. A, kaj pa zdaj?
Testiramo čisto vse otroke? Ok, se stinjam, lahko in enkrat bomo prišli tudi do tega. Samo to ne bo zadovoljilo tistih, ki so očitno prav alergični na testirane. Res, neverjetno.
Še glede tega, da je malo otrok okuženih – smo imeli malo nazaj en hud val, ko je bilo pol šole v karanteni, v enem razredu je zbolelo 14 otrok, v drugih malo manj, še vedno pa veliko. Pa smo imeli dolgo mir in samo tu pa tam kakšenga okuženega. Samo ko pride okužba v razred, sploh med tamale, ki niso imeli mask, se je razširila zelo hitro. Otroci pa so potem to prenesli na domače.