Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek So oblačila iz Mane primerna za v službo?

So oblačila iz Mane primerna za v službo?

Odgovor na objavo uporabnika
Katere spletne trgovine, 04.07.2023 ob 15:11

Kupujem na spletu, 04.07.2023 ob 13:35

Kaj nosite, 04.07.2023 ob 13:09

Kakšne imate nekateri…, 04.07.2023 ob 13:06

Queen nepr., 04.07.2023 ob 11:14

Seveda so, mana je avstrijska firma, ki ne da kaj dosti na show, ima pa lepo krojena oblačila klasičnih krojev. Čeprav so cene ugodne, so oblačila kvalitetnejše izdelave,par rangov višje od kake Orsay, bi rekla bolj na nivoju s. Oliver.

Si Me pa nasmejala! Pa ne, da bi bil SO ne vem kaj, ampak večina stvari je v redu, sem pa kupila tudi že zadevo, ki me je totalno razočarala.

Ampak Mana je pa bolj na nivoju Kika. Moji dve izkušnji: otroška majica, ki se ni dala potegniti čez glavo, ker je bila odprtina čisto preozka. Posteljnina, bombaž,  po prvem pranju na 40 stopinj se je tako skrčila, da je bila konkretno manjša od kovtra.  To je bilo zame dovolj. Je pa otrok dobil za RD še par zadev od tam, vsem je bilo skupno, da so izgubili obliko po enem ali dveh puranjih, šivi zamaknjeno, material raztegnjen….

Povejte mi, v katero trgovino z oblačili? Ne bi se oblačila ne vem kako fensi šmensi, kar pa imajo v s.Oliverju. H&M tudi nič kaj pametnega ne najdem. Sploh enih pametnih kavbojk ne najdem nikjer. Eni nakupujejo na AboutYou, ampak jaz bi fizično trgovino.

Jaz kupujem oblačila in obutev samo še na spletu,  sem že prej v 80%, po covidu pa mislim, da sem samo en plašč nabavila v trgovini, vse ostalo preko spleta, tudi spodnjice :). Različni trgovci, je pa vsem skupno to, da poznam znamke, ki jih kupujem, nikoli na blef. In res redko katero stvar vrnem,  ker mi ne bi bila prav ali pa bi bila drugačna kot v opisu (pa kupujem vse od oblek, bluzic, do modrcev).

Za otroka tudi 100% splet, točno vem kaj lahko pričakujem, poleg tega nabavljam večino stvari ko so znižane, ker se res pozna (popusti so lahko tudi do 60%), kar je pri slovenskih trgovcih redko redko. Zakaj bi se sploh gužvala po trgovinah?

A Lahko das kak link do teh spletnih trgovin?

Poguglaj, še mi ne ljubi pripenjati:

– Next (kar njihovo znamko, ker jih imajo ogromno) večinoma za otroka, pa kakšna pižama zame

– zame ali pa za moža pa Zalando (imajo vse sorte znamk, ampak običajno pri posamezni firmi manj izbire, kot če greš direkt na njihovo stran), S. Oliver spletna trgovina, včasih Benetton, super zadeve ima Boden.com (ne na .eu, ker so tam zadeve dražje), zelo redko kupujem tudi na Esprit.

Za spodnje perilo in kopalke pa Calzedonia in Intimissimi.

Mogoče je kakšen kos res malce dražji, ampak neprimerljiva kvaliteta, sploh Boden.

Še ena tema ubogih na umu.

ja pa ja, 04.07.2023 ob 14:35

Oraketka, 04.07.2023 ob 13:16

Mushroom, 04.07.2023 ob 12:05

Oblacila iz mane so iz Kitajske.

vsa oblačila so iz kitajske…. vse naredijo na kitajskem…. ne mislit, da če nosite orsay, s oliver in podobno, da je to narejeno v ameriki, ker ni…..

meni gre ful naživce, ker folk nabija, da je kik, nkd… iz kitajske…. kot, da h&m in c&d, newyorker, mango, mohito…. pa je iz kje drugje, kot iz kitajske…. fak ste obrisani.

Cune so lahko vse primerne za službo, če se znaš pravilno urediti, pravilno kombinirati…. ne glede na to kje delaš.

Takšne neumnosti pišeš zato, ker pač nikoli nisi kupila cunj iz na primer S. Olivera, ki ga primerjaš z nekim H&M.

Sploh ne gre za to, KJE so cunje zašite, ampak gre za kvaliteto materiala in šivanja.

Neka tovarna na Kitajskem dobi naročilo nekega podjetja, na primer S.Oliverja.  Zraven dobi kroje, blago, sukanec.  Po teh krojih se potem šivajo oblačila.

Neka druga tovarna pa dobi npr. po naročilu podjetja C&A, prav tako dobijo kroje, blago,…. in šivajo pač tisto.

Kje je razlika?  Razlika je v kvaliteti.  V tovarni, kjer šivajo za S.Oliver, Commo, Esprit (in ostale znamke srednjega ranga) odrežejo blago v smeri vlaken, v tovarni za C&A , H&M, New Yorker, Mano, tudi Zaro zadnja leta (in ostale nizkocenovne znamke) pa tega ne upoštevajo in izkoristijo vsak “odpadni” kos, zato šivi po pranju vlečejo.  Prav tako so šivi sami po sebi povsem drugačni, slabo zašiti, razpadajo.   Enako je z barvami, blago nizkocenovcev je strupeno.

Skratka, od a do ž je razlika – pri vsem, od kvalitete blaga do materialov sukanca, šivanja.  Zato ne nabijajte o tem da “vse narejeno na Kitajskem”, ker to ne pomeni nič.  Tako kot ne moreš primerjati dveh pralnih strojev različnih znamk, čeprav sta “oba narejena na Kitajskem”.

Necesa ne razumes. Blago se siva po krojih, ne po vlaknih. Vlakna so ravna, ce je blago tkano kvalitetno. Na slabo tkanem blagu je mores sivati po vlaknih. Vse se zacne ze pri blagu, sivi so samo pika na i.

Kaj je na tem Boden tako krasnega? Vse, kar sem pogledala, je iz umetnih vlaken ali v veliki meri iz umetnih vlaken?

ena druga, 04.07.2023 ob 18:31

Kaj je na tem Boden tako krasnega? Vse, kar sem pogledala, je iz umetnih vlaken ali v veliki meri iz umetnih vlaken?

Ne vem kaj si ti gledala :). Jaz kupujem bombaž ali bombaž z elastanom, lan, mešanico lan bombaž. Pri puloverjih pa merino ali kašmir, ko je znižanje,  ali pa spet bombaž.  Razni poliestri in poliakrili odpadejo. Zadeve so šivane,  kot se zagre, kroji so top, velikokrat so na izbiro petit ali podaljšane velikosti,  blago kvalitetno, nič se ne razpara, razvleče, ne zmucka. Sem pa previdna, ker vračila niso zastonj, zato vedno počakam na par komentarjev in se šele potem odločim glede nakupa in velikosti. Običajno so komentarji zelo realni in izpostavijo pluse in minuse.

Meni so za v službo ok. Zakaj? Ker doma sedem v avto, parkiram pred zgradbo, se preoblečem v uniformo in enako nazaj. Torej jih imam dejansko za v avto, v trgovino. Če delaš ne vem v big 5 pa verjetno bolje kupiti kaj drugega.

Kupujem na spletu, 04.07.2023 ob 17:29

– Next (kar njihovo znamko, ker jih imajo ogromno) večinoma za otroka, pa kakšna pižama zame

– zame ali pa za moža pa Zalando (imajo vse sorte znamk, ampak običajno pri posamezni firmi manj izbire, kot če greš direkt na njihovo stran), S. Oliver spletna trgovina, včasih Benetton, super zadeve ima Boden.com (ne na .eu, ker so tam zadeve dražje), zelo redko kupujem tudi na Esprit.

Mogoče je kakšen kos res malce dražji, ampak neprimerljiva kvaliteta, sploh Boden.

Skratka – bla, bla, bla  😀

Jaz pa, 04.07.2023 ob 21:11

Meni so za v službo ok. Zakaj? Ker doma sedem v avto, parkiram pred zgradbo, se preoblečem v uniformo in enako nazaj. Torej jih imam dejansko za v avto, v trgovino. Če delaš ne vem v big 5 pa verjetno bolje kupiti kaj drugega.

Super. Hvala za odgovor.

Pretiravat pa ni treba. Mana se pa res ne more primerjati z s.Oliverjem. Niti po stilu, še manj po kvaliteti. To je kot bi primerjal fičota z mercedesom. Morda se lahko po kvaliteti primerja z Orsayem, le da ima bistveno bolj klasične kroje. Medtem ko je Orsay primernejši za mlajše ženske, je Mana za zrelejše. Najde se tudi kak kos za službo. Je pa seveda vse odvisno od tega, kje delaš…

No no, 04.07.2023 ob 21:50

Pretiravat pa ni treba. Mana se pa res ne more primerjati z s.Oliverjem. Niti po stilu, še manj po kvaliteti. To je kot bi primerjal fičota z mercedesom. Morda se lahko po kvaliteti primerja z Orsayem, le da ima bistveno bolj klasične kroje. Medtem ko je Orsay primernejši za mlajše ženske, je Mana za zrelejše. Najde se tudi kak kos za službo. Je pa seveda vse odvisno od tega, kje delaš…

Orsay je zdaj morda na rangu Mane izpred 15 let, prej je bil boljsi, prav tako je bila Mana bojsa, kot je zdaj.

Mana je na ravni Kika, le da je cenovno nekoliko drazja.

New Report

Close