So smučarske hlače tudi za bordanje??
načeloma res ni neke hude razlike na prvi uč, je pa tako da bord hlače ne prodajajo neke no name znamke, in so že v osnovi iz boljših materialov.
To so hlače z ojačanimi deli na kolenih in riti, nimajo naramnic in so spodaj širše, brez zadrg, saj so buci širši od pancarjev.
če že kupuješ, kupi za bord, če otrok borda, če pa rabi za 3xno bordanje pa res nima smisla.
za bordanje je potem fino če imaš še rokavice z ojačitvami, ker so roke veliko po tleh in te ojačitve ščitijo zapestje.
fino je tudi želva na hrbtu, ni pa nujno, sploh še se bordanja šele uči.
normalno, da bo nekdo, ki se profesionalno ukvarja z boardom, imel poseben kombinezon za bordanje.
ne boš pa trdil, da najstnik, ki se bo rekreativno malo ukvarjal z bordom, malo pa s smučanjem rabi dva različna kombinezona.
jep, to je muha.
Jaz sem odgovarjala z vidika nekoga, ki mora najstnici kupit, kar bi njej padlo na pamet. malo jih je pa že treba omejit.
če pa se bo punca ukvarjala izključno z bordom, pa je seveda pametno razmislit, da bo naslednji kombinezon borderski.
V nasprotnem primeru postane zadeva neobvladljiva za družinski proračun.
Je pa res, da tudi smučarska oprema ni več tako klasičnih oblik in stelirana kot včasih. Da o materialih sploh ne govorim. Tudi smučarske hlače so že brez naramnic kar nekaj časa in spodaj širše. Boljše jakne z visokim vodnim stolpcem, windstopperji (soft shell) imajo varjene zadrge in ne šivane.
V glavnem na izbiro je “oh in ah” od materialov, krojev in barv. V bistvu pa je za bordanje in freestyle smučanje oprema temu prilagojena zaradi boljše gibljivosti, nepropustnosti in tudi varnosti.
Konkreten odgovor na vprašanje:
Lahko borda v smučarskih hlačah, ki niso navadni kroj ampak freestyle varianta. Hčerka že ve.
Zakaj pa ne??
Bordanje, freestyle smučanje spadata med ekstremne športe. Pri nas je ta stil ekstremnosti dosegel pravi boom šele v zadnjih letih. To so ekstremni športniki, ki potrebujejo “frikovsko opremo”. Zaradi gibljivosti in seveda frikovskega izgleda.
Tako pač je.[/quote]
saj nič ni narobe s tem. še enkrat, govorim samo z vidika starša, ki mora opremit celo družino in se mi pač ne zdi upravičeno, da mora imeti hči posebej smučarsko in posebej bordarsko obleko, zato, ker ima bordarska pisane štrajfne po zadnji strani, kar smučarska nima in ker ima smučarska eno zaplato premalo.
najstnik, ki se uči, pa je daleč od ekstremnega športnika.
Zakaj pa ne??
Bordanje, freestyle smučanje spadata med ekstremne športe. Pri nas je ta stil ekstremnosti dosegel pravi boom šele v zadnjih letih. To so ekstremni športniki, ki potrebujejo “frikovsko opremo”. Zaradi gibljivosti in seveda frikovskega izgleda.
Tako pač je.[/quote]
saj nič ni narobe s tem. še enkrat, govorim samo z vidika starša, ki mora opremit celo družino in se mi pač ne zdi upravičeno, da mora imeti hči posebej smučarsko in posebej bordarsko obleko, zato, ker ima bordarska pisane štrajfne po zadnji strani, kar smučarska nima in ker ima smučarska eno zaplato premalo.
najstnik, ki se uči, pa je daleč od ekstremnega športnika.[/quote]
morda govoriš o svojem otroku ki borda in smuča?
namreč jaz ne poznam enega najstnika ki bi in bordal in smučal … ali eno ali drugo ane …
Nikjer nisem zapisala, da moraš imeti posebej opremo za bordanje in smučanje.
Sem zasledila (pa ne v tej temi), da obvladaš, kje se da roba (dobra) nabavit. Potem morda tudi veš, da je smučarska oprema lahko čisto dovolj komot. Če ne kupiš stelirano seveda.
Kupiš si takšno, da lahko smučaš in bordaš. In seveda za najstika ali najstnico primerno.
In nimajo samo borderske hlače in jakne “pisane štrajfne”…..si malo sfalila. Malo se spoznaš, ampak današnja scena na smučisščih pa ti ne laufa najbolj.
Vsekakor ni nekdo, ki se uči ekstremni športnik. Imajo pa borderji in freestylerji veliko več adrenalina…..
Jaz sem avtorici posta napisala konkreten odgovor: da lahko smuča in borda v istih hlačah in jakni.Nisi prebrala. Samo, da ni preveč stelirano. Torej ji nikjer ne trdim, da mora kupiti dva.
Kombinezon je bil popularen dolga leta nazaj. Zdaj ga obleče morda kakšna starejša generacija, pa majhni otroci. Ostalo sliko lahko dobiš na smučišču….vse je načičkano, pisano, kičasto, preveliko….
Meni je prev všeč. Borderji nasploh furajo svojo sceno, pa ne samo z opremo….
In draga moja naj ti povem še nekaj. Jaz ne samo uživam na snegu, ampak sem tudi učiteljica smučanja in mož tudi. Naš najstnik pa je freestyler. Zato si lahko brez skrbi, da imam bordersko in smučarsko sceno v malem prstu.
Pa še enkrat ti ponavljam….ni vse larifari…OK
Če je začetnica, lahko borda tudi v smučarskih hlačah in bundi. konec koncev tudi smučarske hlače niso več tako ozke kot so včasih bile. Fora bordarskih hlač je predvsem v stilu, bordarji nej bi bli bolj “stajliš”. Edino pri bundah je boljše, da so daljše, ker se velikokrat pri bordanju sedi npr.pri zapenjaju vezi. Drugače pa hlače na kolenih v večini niso podložene, za to obstajajo ščitniki. Sama uporabljam kar tiste za rolarje.
Imam občutek, da ste spregledali poglavitno – to je zaščita zapestja, ki je pri začetnikih bordanja bistvena. Lahko se uporabljajo tudi ščitniki, ki jih uporabljamo za rolanje oz. kvalitetne borderske rokavice z ojačitvijo v zapestju. Ostalo pa je za začetnike manj pomembno…aja mogoče še en mali “poušterček” za pod rit…lol