Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek So Snugi copati res tako v redu za otroke?

So Snugi copati res tako v redu za otroke?

Mamice, ki se spoznate. Zdaj je IN, da ima otrok copate Snugi. Pa so res tako v redu za otroke? Kako veste, da jim tak copat bolj ustreza kot npr. trd Cicibanov?

Cicibanov ni ok za stopala. KER IMA LOK, to uničuje noge.

Snugi, pa so netrpežni. Naš jih je uniceval kot za stavo. So pa drugače ok.

Ni nujno, da so ravno Snugi. V bistvu je fino, da je copat mehek, nizek, z nepremočljivim podplatom in ustrezne velikosti ter iz naravnega materiala, ki diha. Bolj kot je copat trd in visok, manj aktivna so otroška stopala, takšni copati lahko otroka ovirajo pri prosti igri, ker vplivajo na gibalne vzorce stopal/nog in držo telesa pri igri. Zelo pomembno je tudi, da je copat dovolj širok, da noga ni utesnjena.

Copati z ortopedsko oblikovanim podplatom/višji copati so potrebni, če se nogica sama ne razvija primerno, kadar so prisotne deformacije, če ima otrok hipotonijo in posledično ohlapne vezi in podobno.

Za zdravega otroka je najbolje, da hodi čim več bos, da ima mehka obuvala primerne velikosti/model ter seveda čim več gibanja.

To so trenutno veljavna priporočila, včasih je veljalo, da je za otroke najboljša obutev ortopedsko oblikovana, ampak to že nekaj časa ni več uradno stališče.

Kako se odločiti je pa seveda na starših.

Ma v vsakem obdobju je neka “znamka”, ki je takrat in. Enkrat so bili Petejanovi copati, pred časom so zagotavljali, da so najboljši ortopedski, še pred časom se je prisegalo na boso nogo itd. In potem so znamke, ki bogatijo na račun bebčkov. Snugi so najbolj enostavno in poceni narejeni copati, kasirajo pa veliko za to, kar dajo. Še bolje od Snugi bi bili navadni štumfi, samo pač v nogavicah ne more otrok po vrtcu hodit.

Najdi nekaj brez imena, narejeno podobno kot ti snugi, dala boš pol cene in to je to.

Mi nobenih snugi copatkov nismo menjali, ker bi se uničili, samo ko jih preraste. Pa jih drajsa cele dneve v vrtcu in doma.

Kar se mene tiče, so vredni svojega denarja, ker so trpežni in udobni. Vmes sem hotela šparat in kupit nekaj podobnega za pol cene, pa je imel revež tako presvicane noge vsak dan, da smo jih stran vrgli.

Kaj pa od bosonoge obutve kupujete in kje?

New Report

Close