So tudi naši otroci taki?
Ma daj nehte se zmišljevat. Pri nas v šoli imajo vodo za pit iz avtomata kadar hočejo in jo pijejo. Imajo košaro jabolk na hodniku, ki ni za okras, ampak vidim da otroci vzamejo jabolko in ga jedo. Menu zajtrka, kosila in malice je zelo v redu. Hrana pestra, raznolika. Kruh je pa enkrat bel, drugič črn, odvisno-kar je tudi fajn.
No, na naši šoli smo morali malo zarobantit, da se je hrana popravila. Problem je recimo že to, ker je sladko pecivo cenejše od polnozrnatih žemelj! Za kosilo so imeli velikokrat kaj ocvrtega, seveda po liniji najmanjšega odpora v kuhinji. Zdaj so jedilnik spremenili, za zajtrk ne dobivajo več krofov, razen izjemoma, in tako naprej. Tudi kosila so bolj normalna in pestra.
Vse pohvale šolam, kjer imajo otroci na voljo balone z vodo in jabolka.
Pri nas žal tega ni. Hrana pa takšna, da sem zadovoljna, da je naša v bistvu zelo izbirčna in pol stvari ne je.
V torek so imeli: za dopoldansko malico hot dog, za kosilo pica (+ juho iz vrečke in solato), za popoldansko malico pa marmeladni žepek in sok (neke ž kvalitete)
In, ko kaj rečeš, te označijo, da kompliciraš.
Tako, da meni je prav, ker ne je ne pice, niti juh iz vrečke, niti peciva z marmelado, pa glede sokov je tudi precej izbirčna.
Pride pa lačna iz šole, pa ji doma skuham polnozrnate špagete s paradižnikovo omako in špinačno juho.
Da so juhe iz vrečke, smo zvedeli na roditeljskem sestanku, kjer so priznali, da so razne grahove, gobove in na splošno vse kremne juhe iz vrečke. Govejih pa ne kuhajo zaradi norih krav.
Smo prosili, da bi jih bilo čim manj, pa nismo ravno uspeli.
Od kosila oz. malice je ne mislim odjavit, ker so vmes tudi dnevi, ko so na jedilniku stvari, ki jih je.
Pri takem jedilniku, kot so ga imeli v torek, sem pa res vesela, da je izbirčna in ne poje vse fast food svinjarije, ki ji jo servirajo.