Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek So tudi naši otroci taki?

So tudi naši otroci taki?

Ma daj nehte se zmišljevat. Pri nas v šoli imajo vodo za pit iz avtomata kadar hočejo in jo pijejo. Imajo košaro jabolk na hodniku, ki ni za okras, ampak vidim da otroci vzamejo jabolko in ga jedo. Menu zajtrka, kosila in malice je zelo v redu. Hrana pestra, raznolika. Kruh je pa enkrat bel, drugič črn, odvisno-kar je tudi fajn.

Sem ponosna tudi na dejstvo, da na naši šoli veliko dajo na kvalitetno hrano – da ne bo o kakšni “plastični” solati govora. Škoda debatirat, ker ne poznaš razmer pri nas.

Glede plastične solate – ravno zadnjič je bil v Delu in Dom članek o različnih vrstah solate. Vsa je ustrezna, kar zadeva vsebnost razno raznih ne ravno dobrodejnih snovi, sploh naši pridelovalci uporabljajo čim manj pesticidov in tega, ker je to daleč največji strošek pri pridelavi.

Prav res.
V šolah imajo krasne malice, v primerjavi s tem, kakšne malice smo imeli v šoli pred 30-imi leti.
Otroci so razvajeni, za to so krivi starši!

No, na naši šoli smo morali malo zarobantit, da se je hrana popravila. Problem je recimo že to, ker je sladko pecivo cenejše od polnozrnatih žemelj! Za kosilo so imeli velikokrat kaj ocvrtega, seveda po liniji najmanjšega odpora v kuhinji. Zdaj so jedilnik spremenili, za zajtrk ne dobivajo več krofov, razen izjemoma, in tako naprej. Tudi kosila so bolj normalna in pestra.

Moj sin pride lačen iz šole edino ob petkih, ker razen zelenjavne in goveje juhe ne mara jedi “na žlico”. Tako ob petkih poje samo pecivo.

Joj SVEA – se še zelo spomnim švedskih šolskih kosil izpred skoraj tridesetih let. Verjamem, da tudi danes ni prav veliko drugače, verjetno še slabše kot je bilo takrat.

Tisto kar je v Angliji, Ameriki in še kje full organic oziroma po naše BIO je pri nas normalna hrana.
Lp,

Marjana

Vse pohvale šolam, kjer imajo otroci na voljo balone z vodo in jabolka.
Pri nas žal tega ni. Hrana pa takšna, da sem zadovoljna, da je naša v bistvu zelo izbirčna in pol stvari ne je.
V torek so imeli: za dopoldansko malico hot dog, za kosilo pica (+ juho iz vrečke in solato), za popoldansko malico pa marmeladni žepek in sok (neke ž kvalitete)
In, ko kaj rečeš, te označijo, da kompliciraš.
Tako, da meni je prav, ker ne je ne pice, niti juh iz vrečke, niti peciva z marmelado, pa glede sokov je tudi precej izbirčna.
Pride pa lačna iz šole, pa ji doma skuham polnozrnate špagete s paradižnikovo omako in špinačno juho.

Nedavno so objavili raziskave, po katerih je voda iz pipe bolj neoporečna kot tista v balonih.

Kako pa veš, da je iz vrečke juha. A na jedilniku piše al si jo probala.

Se pravi, da nič ne poje v šoli, ti vse plačuješ, potem pa si še zadovoljna, da je otrok izbirčen. Zakaj pa je ne odjaviš od kosila in malic, če itak nič ne poje in je vse zanič? Malice ji dajaj s seboj, doma pa itak kuhaš.

Pa se vam zdi da je dobro, da so otroci praktično cel dan lačni? To sprašujem tiste, ki imate “izbirčne” otroke in ne jejo večine stvari, kar jim dajo v šoli, čeprav so stvari nezdrave. Pomoje je ravno tako nezdravo za razvijajočega se otroka, da je cel dan lačen.

Da so juhe iz vrečke, smo zvedeli na roditeljskem sestanku, kjer so priznali, da so razne grahove, gobove in na splošno vse kremne juhe iz vrečke. Govejih pa ne kuhajo zaradi norih krav.
Smo prosili, da bi jih bilo čim manj, pa nismo ravno uspeli.
Od kosila oz. malice je ne mislim odjavit, ker so vmes tudi dnevi, ko so na jedilniku stvari, ki jih je.
Pri takem jedilniku, kot so ga imeli v torek, sem pa res vesela, da je izbirčna in ne poje vse fast food svinjarije, ki ji jo servirajo.

New Report

Close