So vam starši sofinancirali stroške poroke
Poroko kot ohcet, ali poroko kot skupno zivljenje?
Skupno zivljenje sva zastavila sama, saj bi financiranje starsem dajalo prevec preavic do vtikanja…
Kar se pa ohceti tice – ce so hoteli ‘veliko rec’ z zlahto in oh in sploh, so jo tudi placali.
Midva sva rekla, da bi sla kar sama s pricama na kosilo 😉
ker za kaj drugega nimava denarja, pa je bila ostarija za XX ljudi rezervirana naslednji trenutek :-))
Midva z mojim (sedaj že) možem, sva se prav tako dogovorila da bova vse sama plačala in nikogar obremenjevala. Nato na enem od družinskih srečanj se je oglasila njegova mama, da pa se ona ne strinja in da naj vse izbereva midva, plačala bosta pa onadva, nakar sta se še moja starša strinjala da bosta pa ona dva polovico dala.
Tako poroka je mimo in res, vse je potekalo tako kot sva sama hotela, plačali so pa starši. Meni se to ne zdi napačno!
Jaz sem dvakrat porocena. Ko sem se porocila prvic, sva bila z bivsim mozem mlada in zaljubljena. Zelela sva se porociti in sva o tem obvestila starse. No, moji starsi so bili pripravljeni polovico poroke. Njegova mama pa je rekla, da morajo ohcet pac placati nevstini starsi. Do konca se ni vtaknila v organizacijo poroke. Bila je samo gost. No drugo polovico sta placala moja prica in njegova prica.
Drugo poroko (z drugim mozem) – tako, kot sem si zelela, pa sva si placala sama.
Ojla,
no midva sva si pa prvo uredila stanovanje, tam nekje v roku petih let. Letos sva se pa poročila, in vse financirala sama. Res ni poceni ampak nekako gre, malce sva stisnila. Saj sva tudi stanovanje vse financirala sama. Kar pa se še poroke tiče, res nisva delala velike ohceti. Povabljenih sva imela 25 ljudi, najini najoožji sorodniki (mami, ati, stara mama in ata, sestre, in pa nekaj zelo dobrih prijateljev).
Blagor tistim ki jim starši plačujejo poroke. Midva če bi se poročila še enkrat bi naredila isto.
Pa veliko sreče.
Nisem se še poročila, ampak že misel na to, da bi morala kredit vzet, da si plačava poroko, me odvrne od velike poroke. Če bi bilo po moje, bi šla z najožjo žlahto samo na kosilo. Vse ostalo se mi zdi in finančno in psihično mučenje.
To, da bi mi pa starši plačali pol poroke in njemu drugo polovico, pa ni govora, ker se mi zdi zellooo krivično, da jih obremeniš za pol milijona. V končni fazi oni tega res niso dolžni.
Nama so tudi starši financirali poroko, pa ne zato ker bi midva to zahtevala, ampak so si tako želeli. Takoj ko sva oznanila, da se bova poročila, so ponudili pomoč in še slišati niso hoteli, da bi midva kaj prispevala. Tako da sva si midva plačala samo obleke, čevlje in poročno potovanje, hrano, pijačo in glasbo na ohceti pa so si starši razdelili na pol. Če bi hotela midva plačati vse, bi bila poroka bolj skromna, ker kreditov z zaposlitvijo za določen čas itak ne bi dobila.
Niti tolarja (ali kakšne druge valute 🙂 ), ker sva hotela imeti vse po najinih željah. Njegovi so se tako že hoteli vtikovat v poroko in če bi kaj še plačali bi bilo še huje. Tako sva čisto vse plačala sama, čeprav imajo (njegovi) neprimerno več denarja kot midva. Moji pa mi tako kaj preveč ne bi mogli pomagati.
Zato pa je bil najin poročni dan eden izmed najlepših dogodkov, ker je bilo točno tako kot sva želela in nikomur nisva rabila polagati računov.
Držim vama pesti za lepo ohcet in dobro skupno življenje!
Pozdrav!
Pri nas je kr nekak običaj, da starši krijejo poroko. No, če bi mojim rekla, da ne smeta, bi bila tako užaljen da ne vem kaj. V glavnem bi jih zelo prizadelo, tako, da je kar se tega tiče vse O.K.. So pa oboji (smo ravno sredi priprav) ZELO, ZELO vredu, nihče se ne vmešava, če rabiva kak nasvet morava prav vprašat, pa še takrat je odg. ponavadi naj se kar sama zmenima, ker je najina poroka. No kar se tega tiče sva kar srečneža. Sicer pa smo to že vsi vnaprej vedeli (ker je pač običaj), starši pa so se imeli čas(finančno) 25 let pripravit(malo za hec, malo zares). L.P. vsem in lepo poroko vam želim ali pa lepe spomine na poroko, ne glede nato, kako velika bo in kdo plača. Karolina
nama so moji starši plačali ohcet, ostalo sva sama…čeprav bi danes naredil drugače, raje bi vse plačala sama…sicer bolj skromno, ampak vseeno…problem je bil vmešavanje in komandiranje moje matere, tako da smo komaj ohcet pripeljali do konca…odločitev je vajina…ni važno, da je poroka velika in razkošna…za dva, ki se imata resnično rada, je dovolj samo, da si rečeta DA in magari gresta na kolodvor na burek…svetujem pa tole, pogovorite se s starši, kaj in kako, če bodo oni financirali poroko