Socialna
A samo potrdilo o katastru in tisto izpolnjeno vlogo je treba oddati? Ker meni so tam rekli, da moram še izpisek iz KDD prinesti, da nimam nobenih vrednostnih papirjev, pa potrdilo o stalnem bivališču in še katastrski izpisek, ki sem ga pa že imela s sabo, samo sta mi še tisti dve stvari manjkali (KDD in stalno preb.), zato nisem mogla oddati. Bom pa zdaj prvič zaprosila za socialno.
Pojdi na spletno stran centara za socialno delo tistega kraja, kamor spadaš. Vse je napisano, še boljše pa je, da osebno pokličeš tja in ti bodo vse povedali, kaj mopraš prinesti: izpolnjen njihov obrazec, potrdilo iz katastra/občina /, potrdilo KDD /delnice-fotokopija/, fotokopije bančnih izpiskov zadnjih treh mesecev o prilivih, potrdilo, da si prijavljen na zavodu za zaposlovanje in nisi zaposlen in mogoče še kaj…… Mislim, da moraš vse to vložiti od prvega do trinajstega v mesecu in so potem izplačila 21.v mesecu. Vsaj tako je v Ljubljani.
Tud potrdilo o stalnemu bivališču moraš priložiti-
v Ljubljani / na Mačkovi pri tromostovju/.
Kar precej stvari je treba zbrati. LP
Za KDD prvič slišim, da se mora zraven prilagat, sama namreč nisem nikoli do sedaj tega potrebovala, za občino pa tud nisem, ker oni to pridobijo po uradni dolžnosti. V Mb na občini celo piše na vratih, da se ta potrdila ni potrebno prilagat. Če je pa pri tebi kaj drugače pa nevem.
Sicer so pa dosti spremenili z novim zakonom ( zneske predvsem ).
Lahko pa še na strani od CSD šiška pogledaš kaj je potrebno priložit. Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.
Aja pa še to mi je rekla takrat, bila sem januarja, ko sem hotela oddati to vlogo, sicer je bilo res po 10. januarju, ampak mi je rekla, da naj nikar ne pričakujem, da bom že februarja dobila denar, mogoče ga bom šele marca. To se mi je zdelo zelo čudno, zdaj pa še ti praviš, da če oddaš do 10. v mesecu dobiš že isti mesec, če pa po 10. pa po moji logiki že naslednji mesec.
Torej če bi takrat oddala 17. januarja, bi dobila v februarju že prvo nakazilo, po njenih besedah pa šele v marcu. Pa bila je kar nesramna in prezirljiva, pomoje me je hotela nategniti. Zato takrat tudi nisem oddala vloge, ker me je kar nadirala tam nekaj za brez veze.
Ali obstaja kakšen pravilnik kjer piše v kolikem času po oddaji vloge dobiš nakazano, ker očitno ne pozna vseh zakonov, da me ne bo za brezveze še kaj okol pošiljala?
Hala za pomoč.
Mogla se boš navadit, da so pač arogantne nekatere. Če ti povem samo primer: prijateljoco je vprašala čigavo je stanovanje v katerem prebiva z otrokom, ko ji je dejala, da ga je podedovala od pokjojnih staršev, ji je rekla, če ga ne more plačevat, ga naj proda in si kupi manjše. Ja porka madona a tam pa en bo imela stroškov???
Sicer pa kot ti je že Tatjana napisala, poglej točno na stran od CSD in boš videla kaj se potrebuje. Ja, nakazila pa so istega v mesecu lahko že, če je oddano vse kompletno do 10. v mesecu. Itak se ne vlaga več posebej na vložišče, ampak direkt k njej in se tam vse pol napiše in te malo izpraša kako in kaj. Sama sem jo vlagala v Mb-ju in moram rečt, d aje bila socialna delavka izjemno prijazna in ni nič neumnega spraševala. Pač povedala mi je znesek in od kdaj do kdaj jo bom prejemala. Preden mi poteče, če ne najdem zaposlitve pa naj novo vložim v mesecu, v katerem mi poteče. se pravi, če jo imam do 31.03.2007, dam novo noter v mesecu marcu. to sem ti samo primer napisala.
Če pa te kaj še posebej zanima pa mi piši na mail: [email protected]
Hvala vsem za nasvete. Samo za primerjavo če pogledam odnos v Domžalskem csd in pri nas v Ljubljani, ko je fant končal faks in si je šel za tisti čas dokler ne dobi službe zrihtat socialno, ga je delavka ful lepo sprejela, je rekla, ja seveda, to si kar zrihtajte, ker vam pripada, konec meseca je oddal, naslednji mesec je dobil, pa mu tudi ni bilo treba nobenih potrdil dodatnih prinašat, tako kot jih moram jaz, pa je isti primer kot jaz.
Še enkrat hvala vsem!
Potrebuješ:
potrdilo iz zavoda
KDD izpis
zadnje 3 bančne izpiske
katastrski dohodek (kakor kdaj)
izpolniš vlogo za odobritev
(če kaj pozabiš lahko prineseš v naslednjih dneh)
8 dni od vloge ti pošljejo odgovor
če imaš odobreno socialno podporo jo lahko dobiš že 21.4., drugače pa 6.5. za april in 21.4. za maj.
JetFlash napisal:
> če imaš odobreno socialno podporo jo lahko dobiš že 21.4.,
> drugače pa 6.5. za april in 21.4. za maj.
Sem bila ravnokar na strani od csd in piše, da odločba začne veljati naslednji mesec po vložitvi vloge. Torej jo v vsakem primeru ne dobim že ta mesec, ker še nisem nič predložila. Katerega v mesecu se pa nakazuje, ali potem bi dobila že 6. maja ali kako? Tisti 21.4. za maj, si pa verjetno mislil 21.5. za maj, ali sem jaz kaj narobe razumela?
Torej..vlogo je potrebno oddati do zadnjega, da gre pravica s prvim dnem naslednjega meseca. Torej vloga zadnjega marca, pravica s 1.4.. vloga oddana 1.aprila, pravica s 1.5. Razen v primeru, če je zadnji dan nedelovni dan /tako kot ta mesec/ potem se zadnji dan za oddajo vlogo prenese na prvi del. dan. Torej če vlogo oddate danes, ste še v roku za marec.
Glede datuma nakazil. ZUP določa, da je organ dolžan odločiti v roku 1 meseca, če pa gre za poseben ugotovitveni postopek pa v roku 2 mesecev. Iz tega sledi, da če date vlogo zadnjega v mesecu, je čas za izdelavo odločbe do zadnjega v naslednjem mesecu, kar pomeni, da se zna zgodit, da se nakazilo zavleče. In ne dobite 21 ampak šele 6 naslednji mesec 21 naslednji mesec /dve nakazili. V primeru, da tudi v tem času ni odločbe, lahko vložite pritožbo na molk organa.
Dokazila: vse kar organ pridobi po uradni dolžnosti ne rabite dajat zraven /KD, prav tako potrdilo urada za delo-obstaja direktna računalniška povezava, podatke iz matične službe)
je pa potrebno dat bančne izpiske in še par drugih stvari odvisno od posameznika (dohodki in podobno)