Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Socialna aktivacija preko ZRSZ

Socialna aktivacija preko ZRSZ

Ali kdo ve, če se ta program še izvaja? Če da, katere so pozitivne strani tega programa (če obstajajo)?

Imeli so program socialne aktivacije. Potem se je preimenoval oziroma ukinil in nastal je program PreseNEETi se, ki se je končal v aprilu 2024.

Odgovor na objavo uporabnika
Morda bo še kaj, 27.06.2024 ob 14:32

Imeli so program socialne aktivacije. Potem se je preimenoval oziroma ukinil in nastal je program PreseNEETi se, ki se je končal v aprilu 2024.

Oja preseneti, preseneti! Hahahaha. Ko spoznaš, da to ni to kar bi moralo biti.

Če te še zanima,program ,še zadnjič ,poteka. Namen je vnovična vključitev v družbo,dobiti spretnosti, motivacijo in vso pomoč ki ti je potrebna. Zelo se potrudijo za vsakogar,tudi se tako ‘cudno’ oz eklektično osebo. Meni osebno moja vodja oz.socialna delavka ni všeč,saj ves čas govori o sebi,o svoji hčerki,o zmenkih,vem njene jutranje rituale,kdaj gre spat in vstane,da ne nastevam,vem preveč o njej. Pogovarjamo se brezveze in vsi gledamo na uro saj se vlečejo te štiri ure.  Meni je obup in silijo nas da gremo delat (garat) v npr.klinicni center ali skladišče za ,pozor,1€ na uro. Če to ni poniževanje in stigmatizacija nas kot brezposelnih,ki imamo ogromne razloge zakaj ne zmoremo dela. Meni socialna aktivacija ni vsec. A ko enkrat podpišeš pogodbo lahko zelo naj..če ne hodiš. So pa take ure in dnevi,da tisti ki kaj delate,ne bo šlo.

Vsi programi preko zavoda so samim sebi namen, kaj tam sploh delajo? Moja svetovalka se očitno ukvarja s svojimi nohtki, da lahko mi jih pokaže, vsakič v drugi barvi..in en odstavek tipka z njimi pol ure, vmes me ponižuje..

Svašta! Kmalu se bo imenoval “pričakuj nepričakovano” hahahah@.

New Report

Close