Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine SOCIALNA DRŽAVA IN NJEN ODNOS GLEDE REŠEVANJA NEPREMIČNINSKEGA PROBLEMA PRI MLAJŠI GENERACIJI

SOCIALNA DRŽAVA IN NJEN ODNOS GLEDE REŠEVANJA NEPREMIČNINSKEGA PROBLEMA PRI MLAJŠI GENERACIJI

Pozdravljeni,

pri pisanju magistrske naloge opravljam raziskavo kako država pomaga mladim pri stanovanjski osamosvojitvi. V veliko pomoč mi bo, če boste lahko izpolnili anketni vprašalnik s katerim bom poskušala ugotoviti ali smo mladi dejansko deležni te pomoči ter kakšno je trenutno stanje na nepremičnskem področju.
Vprašalnik je povsem anonimen. Za vsako sodelovanje se vam že v naprej res lepo zahvaljujem! 🙂

https://www.1ka.si/a/95451

Jasno je, da pomoč države v obliki kot je danes ni naj bojlj primerna.

Za začetek bi bilo potrebno izobraževati mlade, kako pomembno je varčevanje. Večina ljudi se spravi k nakupu nepremilnin z 0-20% lastnih sredstev namesto da bi bilo obratno.

Mladi včasih pričakujejo, da jim bo kar vse v naročje padlo, žal kje potrebno nekaj časa delati in varčevati, po npr 10 letih varčevanja pa si par lahko začne razmišljati o lastni nepremičnini.

u ti si pa blazno pameten! no da ti predstavim lastno situacijo. živim in delam v lj. UNI izobrazba – plača cca 900 neto. od tega plačam 300 eur najemnine za garsonjero, ko plačam stroške in ostale položniice (zdr. zavarovanje, mobitel, stroški za avto) mi ostane cca 350 EUR (hrana, higiena, dopust) no in zdaj me nauči, kako naj varčujem, da bom imela v desetih letih privarčevanih 80000 eur, kar bi zneslo cca tvojih idealnih 80% enosobnega stanovanja? pa nisem nič naredila narobe…končala faks v rokih, sem delavna in pridna, še dodatno delo si poiščem vsake toliko časa za nepredvidene izdatek (okvara avta npr). živim skromno in pošteno, zaledja staršev nimam. mi dvigne pritisk, ko tako razmišlja nekdo, ki je po jazbinšku kupil flet v centru za drobiž, potlej pa je pameten, kako mladi ne znamo. j…. se!

u ti si pa blazno pameten! no da ti predstavim lastno situacijo. živim in delam v lj. UNI izobrazba – plača cca 900 neto. od tega plačam 300 eur najemnine za garsonjero, ko plačam stroške in ostale položniice (zdr. zavarovanje, mobitel, stroški za avto) mi ostane cca 350 EUR (hrana, higiena, dopust) no in zdaj me nauči, kako naj varčujem, da bom imela v desetih letih privarčevanih 80000 eur, kar bi zneslo cca tvojih idealnih 80% enosobnega stanovanja? pa nisem nič naredila narobe…končala faks v rokih, sem delavna in pridna, še dodatno delo si poiščem vsake toliko časa za nepredvidene izdatek (okvara avta npr). živim skromno in pošteno, zaledja staršev nimam. mi dvigne pritisk, ko tako razmišlja nekdo, ki je po jazbinšku kupil flet v centru za drobiž, potlej pa je pameten, kako mladi ne znamo. j…. se![/quote]
Ti pa ne veš dosti, če misliš center mesta, tam skoraj nihče ni kupil fleta za drobiž, ker je država flete vračala bivšim lastnikom iz nacionalizacije. Prodajala so se stanovanja v Dravljah, Fužinah, Štepanjcu, po Mostah, v Centru na žalost ne.Poznamo pa veliko žalostnih zgodb iz tega naslova, pa veliko tistih, ki so v enkrat družbena stanovanja vlagali, tako da so naredili kopalnice in wc je , pa naredili centralno pa in potem vse to izgubili, ker so stanovanje vrnili prejšnjemu lastniku ( njegovim potomcem- recimo Dukičevi bloki, pa nebotičnik, pa… ) Torej mlada blazno pametna dama, no go tole tvoje nakladanje. Če pa delaš za ušivih 900 evrov je pa to tvoj problem, ker s faksom ( če je ta prav) dobiš najmanj 2x toliko ali več! Torej družboslovke v vrsto.

u ti si pa blazno pameten! no da ti predstavim lastno situacijo. živim in delam v lj. UNI izobrazba – plača cca 900 neto. od tega plačam 300 eur najemnine za garsonjero, ko plačam stroške in ostale položniice (zdr. zavarovanje, mobitel, stroški za avto) mi ostane cca 350 EUR (hrana, higiena, dopust) no in zdaj me nauči, kako naj varčujem, da bom imela v desetih letih privarčevanih 80000 eur, kar bi zneslo cca tvojih idealnih 80% enosobnega stanovanja? pa nisem nič naredila narobe…končala faks v rokih, sem delavna in pridna, še dodatno delo si poiščem vsake toliko časa za nepredvidene izdatek (okvara avta npr). živim skromno in pošteno, zaledja staršev nimam. mi dvigne pritisk, ko tako razmišlja nekdo, ki je po jazbinšku kupil flet v centru za drobiž, potlej pa je pameten, kako mladi ne znamo. j…. se![/quote]

Kalkulacija je narejena na 2 povprečnih plačah ob predpostavki, da govorimo o paru ter je vzeta iz dejanskega primera (pssst : mojega primera braz jazbinška, ki je očitno tvoj vzornik)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close