SOCIALNA DRŽAVA IN NJEN ODNOS GLEDE REŠEVANJA NEPREMIČNINSKEGA PROBLEMA PRI MLAJŠI GENERACIJI
Pozdravljeni,
pri pisanju magistrske naloge opravljam raziskavo kako država pomaga mladim pri stanovanjski osamosvojitvi. V veliko pomoč mi bo, če boste lahko izpolnili anketni vprašalnik s katerim bom poskušala ugotoviti ali smo mladi dejansko deležni te pomoči ter kakšno je trenutno stanje na nepremičnskem področju.
Vprašalnik je povsem anonimen. Za vsako sodelovanje se vam že v naprej res lepo zahvaljujem! 🙂
Samo za informacijo. Smo v kapitalizmu, kjer NI SOCIALNE drzave.
Potem ne poznaš Ustave RS, ki pravi, da je SLO pravna in socialna država. :))
Sicer pa je v Sloveniji socializem za elito, kapitalizem pa za navadne delavce.
Pomaga jim najbolje tako, kot se dogaja. Slabo zdravstvo in dolge dobe za zdravljenje in zdravstvene posege predčasnoin pospešeno pošilja stare ljudi v grob in mlajši lahko pridejo do dedovanj prehrano preminulih.
Sicer pa je v Sloveniji socializem za elito, kapitalizem pa za navadne delavce.[/quote]
To je ostalo ko so predelovali JU verzijo. Prav tako ne mores ljudem direktno reci: briga nas za vas. Znajdite se 😉
Pa se res je.
Kdor pa nima kaj za podedovat… 😀
Sicer pa je v Sloveniji socializem za elito, kapitalizem pa za navadne delavce.[/quote]
To je ostalo ko so predelovali JU verzijo. Prav tako ne mores ljudem direktno reci: briga nas za vas. Znajdite se ;)[/quote]
No, vidiš, jaz pa mislim, da je Slovenija pretirano socialna država za določene “tipe” ljudi: za lenuhe in tiste, ki znajo izrabiti sistem. Tako jih imaš kar nekaj, ki še delajo na črno, vlečejo razne socialne pomoči, ne plačujejo položnic, čeprav imajo denar za druge traparije. Občine plačujejo razliko za ceno vrtca, medtem ko se starši teh otrok vozijo v avtomobilih višjega cenovnega razreda….
Na drugi strani pa imaš nesrečne posameznike, ki zbolijo, ali pa se rodijo s kakšno hibo, ki jim država ne želi plačati ali izvesti zdravljenja. Skratka, ta država je idealna za izkoriščevalce in tiste, ki nimajo niti malo vesti.
Mutivode vedno in povsod obstajajo.
A tista pesem “Računajte na nas” je bila provokacija? :))) Meni je recimo všeč pesem “Zemljo moja” (Ambasadori in Ismeta Krvavac), čeprav me ne daje nostalgija.
To pa ne.
Forum je zaprt za komentiranje.