Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek socialna – kdaj zadnje nakazilo, če…

socialna – kdaj zadnje nakazilo, če…

… imam odločbo do 31.3. 2007?

a bo zadnje nakazilo aprila ali pa je bilo zadnje marca?

aprila

Marca, ker se nakazuje za tekoči mesec.

marca, torej bi mogla za naslednje oddati že do konec marca

Za podaljšanje vlagaš v tistem mescu v katerem ti poteče.

ja pa tk ne, do konec marca, če ima do 31.03

Sedaj si tako že zmudila marec in boš oddala v aprilu, prejela pa lahko šele 21.5. in nič prej.

Ni res, izplačila so za nazaj, torej boš marčevski znesek še dobila v aprilu.

Prav imate tiste, ki ste napisale, da se denarna socialna pomoč izplačuje za tekoči mesec. Če je pravica do 31. 3. je bilo zadnje nakazilo v marcu in ga sedaj v aprilu, če ni bilo podaljšano ne bo!!!!!
Otroški dodatek, dodatek za nego bolnega otroka, to pa se nakazuje za pretekli mesec.
LEP DAN

pred pol leta se je meni izpalčevala za nazaj. odobrena mi je bila do konca septembra, dobila še v oktobru nakazilo.

evo, pa spet vem enako kot prej, NIČ. sem tudi jaz mislila da je z marcem konec pa mi ena pove da dobim še aprila in sem še malo poiskala tukaj “glas ljudstva”. Bo treba počakat do 21. aprila in vam potem javim.

Halo, pa ne boš čakala, valda boš poklicala na Center za socielano delo??

Glede DSP je to kar sem napisala 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} res!!!!
Šifra ti pa prosim preveri kako je bilo s tvojimi nakazili!!!

Tebi ?!?!?!?!?! pa nasvet, da greš čimprej po novo vlogo, da se ti tudi izplačilo za maj ne bo zavleklo v junij. Ne čakaj 21ega…ker ti garantiram, da ne bo nič nakazano!!!!

sem poklicala namest tebe na csd, zadnje nakazilo si že dobila marca, sedaj ne bo niččč

Ni res. Izplačila so za tekoči mesec. Če hočeš pomoč v aprilu, moraš dati vlogo v marcu.

Samo še toliko..
eno je pravica do denarne socialne pomoči, ki ti gre res od prvega dne naslednjega meseca od dneva vloge.
Kar preprosto pomeni, da če je vloga v marcu je pravica s 1. 4.
Kar pa ne pomeni, da boste prvo nakazilo dobili že v aprilu (po navadi 21ega).
POMEMBNO:
Vsak mesec sta dva datuma za zaključek del (prvi je okoli 12, drugi okoli 25)
Izplačilo je odvisno od tega, kdaj je bila vaša odločba izdelana.

CSD ima na podlagi ZUP-a 1 mesec časa, da odloči. Kar pomeni, da če vlogo oddate zadnjega v mesecu je lahko vaša vloga “obdelana” šele čez 1 mesec. Torej ne zamudite samo prvega zaključka del ampak tudi drugega (in CSD je ravnal čisto v skladu z Zakonom, ne se jezit-krivda je na vaši strani, ker ste pozni) in dobite DSP nakazano šele 21 maja čeprav vam gre pravica s 1.4.. Seveda pa dobita potem dve nakazili naenkrat.
Moj nasvet: vloge podaljšujte čimprej v začetku meseca!!!

Ja, vlogo je potrebno oddati do 13. tega meseca, če jo želiš prejeti naslednji mesec 21. Sicer ti jo nakažejo šele 6. 5. Meni se je to enkrat zgodilo in mi je socialna delavka rekla, da ni njihova dolžnost, da nam sporočijo, da je potrebno vlogo oddati do tega in tega datuma, da jo dobiš pravočasno. Zakaj pa so potem tam??

hvala vsem, saj jaz sem vedela da je ne dobim, pa mi je prijateljica rekla, da so njej na CSD rekli da aprila še dobimo (imave namreč obe odločbo do konca marca).

Za novo pa ne bom zaprosila, ker sem trenutno zaposlena in somi tej trije meseci ostali še od stare odločbe po starem zakonu (prve 3 mesece zaposlitve ti je takrat še pripadalo).

New Report

Close