Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek socialna podpora za samsko osebo po novem 380 evrov

socialna podpora za samsko osebo po novem 380 evrov

Ja normalno da niste upravičeni, če pa vaše premoženje presega mejo za socialno. Prodajte vaše preveliko stanovanje ali hišo, tu država ne more pomagati.

Potem imate vi preveč. Za vas bi bilo dovolj 600 in ne 650.

Poznam primer, ko imata starša dobre plače, hčerka študira pri 30 in dobi socialno podporo!
Ta država je gnoj od gnoja, vi pa z njo vred, če ji ne privoščite te miloščine!

Mah, jaz nimam nič proti temu, če dobi kdo 380€ soc.pomoči, zarad mene lahk tud več. Kaj pa je tud teh 380€ za cel mesec? Nič. Ni pa res fer, da določeni brezposelni živijo dost boljš kot pa zaposleni z minimalci. Tuki bi se moral neki orng spremenit, to pa je, dvig min.plač, večja razlika bi morala bit med soc.pomočjo in minimalcem. Tako se pa dogaja, kot piše avtorica, ona brezposelna, mož na minimalcu, njej ne pripada soc.pomoč. Brez skrbi, poznam take primere kot ga opisuje avtorica. Nekje pa imaš primere, sta npr brezposelna oba, pa živita dost boljš kot pa marskeri zaposleni.
[/quote]

380evrov ne da ni nič, ampak je naravnost odličen dohodek za nič dela.

KAJTI: potrebno je samo še malo šušmariti (recimo 70 ur po 3,5 evra), pa si na 600evrov, za katere večian dela 1870do 210ur.

Torej tak osebek s trikrat manj oddelanimi urami (70 napram 210) zasluži enako – cca. 600 evrov.

Če pa se mu gospodu/gospe da delat “ogromnih” 140 ur na mesec po 3,5€ na uro, dobi 380 plus 490€, kar znese za Slovenijo upoštevanja vrednih 870 evrov.

In ja, največji mojstri za socialo ste čefurji, Sovenci pa malo manj.
Je Slovencu vseeno malo večji problem krasti državo…

Ta hci verjetno ne zivi doma ampak je nekje na svojem. Drugace ne bi dobila socialne.

Namesto, da revezem v zep gledate koliko dobijo socialne bodite raje veseli, da imate sluzbo. Jaz osebno sem vesel, da imam siht in da nisem na socialni. Vidim pa miljonkrat raje da mi gre od place za socialno kot pa eliti v zepe

KAJTI: potrebno je samo še malo šušmariti (recimo 70 ur po 3,5 evra), pa si na 600evrov, za katere večian dela 1870do 210ur.

Torej tak osebek s trikrat manj oddelanimi urami (70 napram 210) zasluži enako – cca. 600 evrov.

Če pa se mu gospodu/gospe da delat “ogromnih” 140 ur na mesec po 3,5€ na uro, dobi 380 plus 490€, kar znese za Slovenijo upoštevanja vrednih 870 evrov.

[/quote]

Kje se pa da vse tako super šušmarit?
Na našem koncu se da šušmarit, če si moški. Za delo v gozdu. Ženske pa ne vem kaj bi lahko šušmarile?
Je pa do mesta 15km. Tako, da če bi ena našla čiščenje po stanovanjih, bi še za prevoz precej dala.

Ne samo, da si jezna ko hudič, tudi trapasta si ko hudič. Za samsko osebo je dovolj 200 evrov? To niti za najemnino ne zadostuje.

[/quote]

Ja za tiste, ki lahk, ki imajo to možnost, ki znajo šušmart.
Mojstri za znat krast državo so pa vsi tisti, ki poznajo zakone, ki vedo kaj jim pripada, če so to po tvoje če.furji, pa lahk rečm sam vsaka jim čast.

Ti nisi samo jezna kot hudič, ti SI hudič!!!!

Manjka obvezen podatek, kakšno je stanovanje, okvirna vrednost? Če ne presega vrednosti za 5 člansko družino, dobijo otroške dodatke (nekaj minimalnega) in razliko do cenzusa za 5 članov DSP. Če presega vrednost, dobijo otroške dodatke in nič DSP. Živijo z 900eur in otroškimi. Če mož ne bi delal in stanovanje ne presega vrednosti določene v zakonu, se mu ne splača delat. Ker bi dobili več denarja, če sta oba doma in še vrtec bi bil čist zastonj. Na hitro izračun iz glave, vrtca plačujejo okrog 35eur na otroka.

Midva ne hodiva v službo, prejmeva po novem 1122eur in 269eur otroškega dodatka. Stanovanje, šola, vrtec zastonj. Noben nima delovne dobe in tudi ne bova je imela. Ne splača se trudit. Socialna penzija je v primerjavi s trgovsko samo za nekaj evrov nižja.
[/quote]Če je to res. Smo tisti, ki pošteno delamo butli. Cel dan te skoraj ni, v denarju pa malo razlike.

Manjka obvezen podatek, kakšno je stanovanje, okvirna vrednost? Če ne presega vrednosti za 5 člansko družino, dobijo otroške dodatke (nekaj minimalnega) in razliko do cenzusa za 5 članov DSP. Če presega vrednost, dobijo otroške dodatke in nič DSP. Živijo z 900eur in otroškimi. Če mož ne bi delal in stanovanje ne presega vrednosti določene v zakonu, se mu ne splača delat. Ker bi dobili več denarja, če sta oba doma in še vrtec bi bil čist zastonj. Na hitro izračun iz glave, vrtca plačujejo okrog 35eur na otroka.

Midva ne hodiva v službo, prejmeva po novem 1122eur in 269eur otroškega dodatka. Stanovanje, šola, vrtec zastonj. Noben nima delovne dobe in tudi ne bova je imela. Ne splača se trudit. Socialna penzija je v primerjavi s trgovsko samo za nekaj evrov nižja.
[/quote]
No do danes nisem verjela, da nekateri res načrtno takole na račun države živijo. Pa vidim, da je res. A stanovanje imate neprofitno, zastonj, brez stroškov? Za zmeraj? In mislita bit tako kar do penzije? Vaju nihče nikoli ne vpraša, če si vsaj iščeta službo? Denarci pa kar prihajajo in prihajajo …?

[/quote]

Ti si kr pametn, sm mal brala enako debato par mescev nazaj 😉

Ne živimo vsi v rovtah. Je treba pač it živet v Ljubljano.
Čistačice po meščanskih stanovanjih dobijo v LJ. (na črno) med 6 in 11 evrov na uro. Dobiti Fato za evrov je sicer fantastika, misija nemogoče…

Jaz pa sem za obračun vzel 3,5…

Erotične maserke pa dobijo med 35 in 60 evrov. Za 45 minut…

Glavno mesto je očitno prednost, vukojebina pa, vsaj glede honorarjev, velika pomanjkljivost.

Prihajajo, prihajajo. In še bodo…

Za tiste na oblasti je vsekakor zelo pomemben prav VSAK GLAS…

Sužnji, ki OČITNO že 25 let volijo prav iste like, pa rintajo za 550 do 650 evrov.
Impak ti so, kakorkoli obrnemo, pravzaprav manj “pametni” od socialcev…

Predstavljajte si samo njihove živce, pri tako malo denarja in pogosto veliko/preveč dela, ko bodo imeli 50, 60 let…

Ne živimo vsi v rovtah. Je treba pač it živet v Ljubljano.
Čistačice po meščanskih stanovanjih dobijo v LJ. (na črno) med 6 in 11 evrov na uro. Dobiti Fato za evrov je sicer fantastika, misija nemogoče…

Jaz pa sem za obračun vzel 3,5…

Erotične maserke pa dobijo med 35 in 60 evrov. Za 45 minut…

Glavno mesto je očitno prednost, vukojebina pa, vsaj glede honorarjev, velika pomanjkljivost.
[/quote]

He, he, ja si mislim, da imajo brezposelne osebe, ki čistijo po LJ dovolj denarja za najem ali nakup stanovanja v LJ.
Glede na tvoj bosanski besednjak sklepam, da si tudi ti Fata? Verjamem, da se pri vase je… te z volkovi. Samo pri nas se ne. Verjamem, da to počnete v LJ, samo pri na na podeželju pa tega ne počnemo.

Jah, tako je v gospodarstvu. Pa se zberite in pojdite na cesto, tako kot gre javni sektor…..
[/quote]

Javni sektor ima za sabo sindikat, ki poziva delavce v ju k stavki, v gospodarstvu pa delavci nimajo sindikata ali pa vsaj nima nobenega vpliva.

Socialnh stanovanj ze dolgo ni. Tako, da to kar pises za najemnino ni res. Zaren ce zivino v stari razpadajoci koci…..brrrrrr

Stanovanje je neprofitno, subvencionirano. Če bova imela še kakšnega otroka, se bomo selili v večje ali v hišo, seveda neprofitno, ker nam po zakonu pripada večja kvadratura. Tako mislimo živeti do penzije in tudi penzijo, ker se nam ne izplača delat. Noben nas ne vpraša nič, ker živimo v socialni soseski, kjer so enaki kot mi. Ob tem redno delam od doma, plačan sem projektno in odvisno od zahtevnosti in dolžine projekta, od 800-2500eur na projekt, plačano na roke. Časovno projekt traja od meseca do treh mesecev. Moja ljubezen ne dela nikjer, ker nima potrebe. Imamo super avto, Škodo Superb vredno trenutno še okrog 36000eur. Otroško šolanje in prehrana je zastonj, izleti in šole v naravi so zastonj. Morje je preko zveze prijateljev zastonj. Ker smo socialno šibki, dobivamo obrok iz šole, naj bi bil za eno osebo a se nas usmilijo in dobimo toliko, da nam ostane še za drugi dan. Po plačanih položnicah in ostali hrani nam ostane minimalna plača z dodatki. Kar dobim s projektov je ločeno in se nalaga v drug kupček. Zdaj pa razmisli, če se izplača delat. Tudi če delata v družini dva, vsak zasluži 1000eur in imata dva otroka in če sta brihtnih glav, se vama ne izplača, kje bom delal potem za minimalca, tako neumen pa nisem. Dokler vem, da s pametjo lahko nagrabim več ugodnosti kot z delom, delat ne grem. Vse skupaj sem na forumu enkrat že opisal, kako se lahko doseže z iznajdljivostjo na čisto legalen način vse. Pobrskaj.

Stanovanje je neprofitno, subvencionirano. Če bova imela še kakšnega otroka, se bomo selili v večje ali v hišo, seveda neprofitno, ker nam po zakonu pripada večja kvadratura. Tako mislimo živeti do penzije in tudi penzijo, ker se nam ne izplača delat. Noben nas ne vpraša nič, ker živimo v socialni soseski, kjer so enaki kot mi. Ob tem redno delam od doma, plačan sem projektno in odvisno od zahtevnosti in dolžine projekta, od 800-2500eur na projekt, plačano na roke. Časovno projekt traja od meseca do treh mesecev. Moja ljubezen ne dela nikjer, ker nima potrebe. Imamo super avto, Škodo Superb vredno trenutno še okrog 36000eur. Otroško šolanje in prehrana je zastonj, izleti in šole v naravi so zastonj. Morje je preko zveze prijateljev zastonj. Ker smo socialno šibki, dobivamo obrok iz šole, naj bi bil za eno osebo a se nas usmilijo in dobimo toliko, da nam ostane še za drugi dan. Po plačanih položnicah in ostali hrani nam ostane minimalna plača z dodatki. Kar dobim s projektov je ločeno in se nalaga v drug kupček. Zdaj pa razmisli, če se izplača delat. Tudi če delata v družini dva, vsak zasluži 1000eur in imata dva otroka in če sta brihtnih glav, se vama ne izplača, kje bom delal potem za minimalca, tako neumen pa nisem. Dokler vem, da s pametjo lahko nagrabim več ugodnosti kot z delom, delat ne grem. Vse skupaj sem na forumu enkrat že opisal, kako se lahko doseže z iznajdljivostjo na čisto legalen način vse. Pobrskaj.
[/quote]

Tvoje pisanje sem brala že pred nekaj meseci…..veš kaj me zanima, kaj boš zapustil svojim otrokom? Socialno pomoč? 😉

Oče in njegova partnerica sta šla na CSD dat izjavo, da ona ni njegova partnerica, ampak samo sostanovalka. Tako se njegov prihodek ne šteje. In dobi ona taveliko socialno pomoč in še varstveni dodatek.
Tudi v primeru njegove smrti, ne bo vzela vdovske pokojnine, ker bo manjša od socialne podpore in varstvenega dodatka. CSD Trebnje

Toliko dobi, če je prostovoljec oz. delovno aktiven. Drugače je soc. pomoč za samsko osebo malo manj kot 300 e.

Tvoje pisanje sem brala že pred nekaj meseci…..veš kaj me zanima, kaj boš zapustil svojim otrokom? Socialno pomoč? 😉
[/quote]
No tole je pa res butasto vprašanje. Zakaj že bi moral kdo garat celo življenje, da bi kaj zapustil otrokom?

[/quote]

Znanje, kako živeti na račun drugih. Svojim otrokom želim najboljše, zato ne bosta delala za mizerne plače in se prebijala pozimi skozi gost jutranji promet in sekirala ali zamujata v službo. To bodo počeli vaši, naša dva bosta pila kavico na balkonu in mahala vašim, tako kot počneva to midva vam že mnogo let. Zakaj bi hodila v službo, trpela poniževanja, stres, vozila po zaledenelem, zasneženem cestišču in tvegala nesrečo? Če si na socialni si prilagodljiv, naspan, spiješ kavo in počakaš, da cesto splužijo.

Pozabila si omeni, da če samska oseba živi z drugimi osebami. Recimo s starši, sorodniki, znanci. Se bo štelo zraven vse dohodke tistih drugih oseb. Torej, če samska oseba živi z mamo, ki ima 650€ plače in mlajšim bratom, ki se še šola in nima dohodkov, ji bodo isto odgovorili kot tebi.
[/quote]

Ni res. Samski osebi, ki je drugi niso dolžni preživljati, se pri določitvi soc. pomoči NE upoštevajo dohodki drugih sorodnikov, stanujočih na istem naslovu.

Sorojenca, otroka nad 26 let, tet, stricev … sorodniki ne rabijo preživljati.

V sorodni temi pred nekaj dnevi sem prilepila tako zakonske člene s tega področja kot eno sodbo, kjer je to jasno razvidno.

Znanje, kako živeti na račun drugih. Svojim otrokom želim najboljše, zato ne bosta delala za mizerne plače in se prebijala pozimi skozi gost jutranji promet in sekirala ali zamujata v službo. To bodo počeli vaši, naša dva bosta pila kavico na balkonu in mahala vašim, tako kot počneva to midva vam že mnogo let. Zakaj bi hodila v službo, trpela poniževanja, stres, vozila po zaledenelem, zasneženem cestišču in tvegala nesrečo? Če si na socialni si prilagodljiv, naspan, spiješ kavo in počakaš, da cesto splužijo.
[/quote]
Kako lahko dobite tisočsto in še nekaj socialne pomoči? So otroci že polnoletni in tudi sami na socialni? Drugače se ne izide.

New Report

Close