Soda bikarbona
Pozdravljene kuharice. Ali katera uporablja sodo bikarbono pri kuhanju, npr za mehčanje mesa ali pri praženju čebule. Jaz sem zadnjič probala jo uporabit pri praženju čebule. Res praktično ni bilo vonja po čebuli v kuhinji, je takoj razpadla, problem pa ta, da sem jo probala in je bil okus obupen in tudi močno je bila poudarjena barva olivnega olja na katerem sem pražila. Tko da sem vrgla stran in naredila po starem. Drug primer pa je mariniranje govedine v zmesi s česnom, ingverjem, sojino omako. Meso kot tako je bilo ok. Po dodatku sode je bilo mehko, vendar ogabnega vonja, ki je sicer tekom pečenja in kuhanja bolj kot ne izginil in tudi okus ni bil slab. A je to normalno? Al je meso zanič? Al kaj?
Piščanca in govedino, kdar delam na azijski način, vedno mariniram v sodi bikarboni, ampak v zelo mali količini, ker drugače ima okus. Struktura mesa pride ven čist drugačna.
Včasih jo popijem zmešano v vodi, po požirkih čez cel dan, po navodilih zdravnika, ker blaži kislino v želodcu.
Ko perem določeno sadje, ga še namočim v mešanici kisa in sode. Jagod ne kupujem.
Anonimno 9178, 22.04.2025 ob 16:31
Piščanca in govedino, kdar delam na azijski način, vedno mariniram v sodi bikarboni, ampak v zelo mali količini, ker drugače ima okus. Struktura mesa pride ven čist drugačna.
Včasih jo popijem zmešano v vodi, po požirkih čez cel dan, po navodilih zdravnika, ker blaži kislino v želodcu.
Ko perem določeno sadje, ga še namočim v mešanici kisa in sode. Jagod ne kupujem.
V mešanici kisa in sode? V osnovno šolo nisi hodilo, da bi vedelo, da je eno kislina. drugo bazično? In ko to zmešaš najprej dobiš burno reakcijo in sproščanje toplote, ko se oboje izniči, imaš pa neko brozgo, ki zagotovo ni za nič dobra.
modrivrag, 22.04.2025 ob 17:43
V mešanici kisa in sode? V osnovno šolo nisi hodilo, da bi vedelo, da je eno kislina. drugo bazično? In ko to zmešaš najprej dobiš burno reakcijo in sproščanje toplote, ko se oboje izniči, imaš pa neko brozgo, ki zagotovo ni za nič dobra.
Verjetno ne razumeš v čem je keč, pa nič hudega, ni vsem dano.