soda bikarbona
Res sta dve sodi (in ne dve sodi bikarboni), prva je jedilna soda (ki ji tudi rečemo soda bikarbona), kemijska formula je NaHCO[sub]3[/sub], v manjših količinah (vrečke po 20g) jo imajo v vseh živilskih trgovinah tam, kjer prodajajo tudi pecilne praške, vanilin sladkor ipd., v večjih količinah (škatle po 0,5kg) pa jo imajo v Eurospinu. Druga pa je pralna soda, kemijska formula je Na[sub]2[/sub]CO[sub]3[/sub], ki je bistveno močnejša baza in ni primerna za uživanje, prodajajo jo npr. v Müllerju in v Mavrici, uporablja se za pranje perila, kot čistilo, za pomivanje lesenih sodov in druge posode.
Torej za avtorico:
Imaš jedilno sodo – Natrijev hidrogenkarbonat – kitchen soda. Uporablja se pri peki.
Imaš pralno sodo – Natrijev karbonat – washing soda. Uporablja se pri pranju perila, dezinfekciji zelenjave in čiščenju..
Če jedilno sodo daš peči, razpade v pralno sodo. Torej ko naslednjič spečeš pecivo, vedi da si vstavila jedilno sodo, ješ pa pralno sodo.
Vedno je tako, ko se spravijo pametovati ljudje, ki so v 6. razredu osnovne šole špricali kemijo. Zaradi svojega kardinalnega neznanja se sami sebi zdijo p’rofesionalci, ki drugim po internetu delijo “preizkušene recepte in nasvete”. Čeprav se jim v resnici sanja ne, o čem sploh pišejo. Neumne kokoši pa te nebuloze kopirajo in z njimi zstrupljajo svoje otroke. Na svetu nas je preveč ljudi in narava se je odločila na tak način narediti čistko. Zaenkrat čisti kretene.