Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek soda bikarbona kot ustna voda…

soda bikarbona kot ustna voda…

Brala sem malo o tej sodi bikarboni, ko je ena včeraj nekaj pisala o njej.

Prebrala sem, da se zadevo lahko uporablja kot ustno vodo. Malo sode bikarbone in vode in imaš ustno vodo. Uporablja kdo?

Zanima me, a lahko naredim za par dni in shranim v steklenički od ustne vode ali moram vsak dan delati sproti? Prva varianta mi je bolj všeč.

Jaz jo uporabim in si z njo, po klasičnem čiščenju zob, še enkrat umijem (spoliram) zobe. So malo bolj beli, kot sicer. Kot ustno vodo jo pa ne uporabljam.

No, zaenkrat sem malo sode bikarnone vsula kar v ustno vodo,ki jo še imam za porabiti. Ko to porabim bom pa razmišljala naprej. Morda še kje kaj preberem…

Sicer sem nad sodo biarbono navdušena. Oprala sem si lase, fenomenalno! Ko porabim šampone in balzam uporabljam samo še to.

Imela sem en shaker, ki je tako smrdel od proteinskih napitkov. Nikakor ga nisem mogla očistiti. Sem pa danes malo sode stresla notri, natočila toplo vodo, po parih minutah vodo zlila ven in ni več smrdelo!

V ene dokaj nove superge, ki so mi smrdele, enako, vonja ni več.

Jutri se lotim čiščenja… Zakon!

Ok, zdaj mi pa ti povej, kako si z njo umivaš lase. 🙂

V dlan stresem nekaj sb in zmočim z malo vode, to si dam na mokre lase in si jih s tem kot s šamponom umijem. Nato sperem.
Se ne peni, zato ima človek občutek, da ni naredil nič. A lasje so naravnost čudoviti! Mehki, ne potrebuješ nobenega balzama, tudi volumen dobiš! Ma, super! Jaz sem zadovoljna. Noben šampon za volumen ti ne naredi česa takega! In noben balzam! Preizkusi!

Super! Ej, hvala za tole. Bom probala sigurno, že jutri stestiram!
Lp

Ja si tako umivam lase že eno leto. In ne grem več na klasični šampon. Sicer si jaz dam sodo v lonček, da lažje odmerim in dam malce vode zraven ter premešam. Nato si s tem umijem lase in pustim minutko gor. Sperem, nato pa si dam gor še žlico kisa v kozarec vode in tudi to pustim nekaj časa na laseh. Sperem in končano!
S svojim novim šamponom sem zelo zadovoljna:)

Sem pa zadnjič preizkusila sodo v kombinaciji s kisom v vazi z dolgim ozkim vratom, kjer nisem nikakor prišla do dna. In seveda, bilo je učinkovito tudi tam.

No, jaz ne pustim nič gor, ampak ja, bom poskusila oz. bom pustila nekaj časa gor. Hvala za idejo!

Ta soda je neverjetna. Ja, tudi za čiščenje!

In jaz uporabljam za pranje perila, pa za pomivalni stroj. Ah, kakšen prašek…. Opere se perilo, posoda… vse enkratno in super.
Tekaške superge, ko veliko švicaš, nikakor jih nisem mogla oprati. Vonja se niso znebile. Potresem s sodo, pustim čez noč, naslednji dan superge od znotraj kot nove.

Pa za vse živo je zadeva uporabna. Tudi čiščenje kopalnice, vodnega kamna,… zažgane posode…

Krasno se tole sliši, komaj čakam jutri, da sprobam.:)

Sicer po jaz še sodo uporabljam v kopeli. Dodam pest sode in navadno še pest morske soli. Tako mehka koža je potem, čudovita, kot dojenčkova ,…

Aja, pa proti smradu od pota je tudi primerna. Sem brala zadnjič in predlagala moji mami, ki se poti pod pazduhami. Jo je stestirala na res vroč dan, ko se je full potila in res ni nič smrdela po tem.

Univerzalna zadeva,:))

Evo, kopel si pa jaz jutri naredim… Super.

U, tole za pot je zanimivo… Kaj si je kar s sodo potresla pod pazduho? Ma, super, lej in ja, univerzalna zadeva. Samo ne vem, zakaj tega nisem vedla že prej :-/

Ja, z enim čopičem si je pomagala, z njim namočila v sodo in si lepo napudrala pazduhe.

Kopel pa le probaj. Z mene je šlo prvič precej odmrle kože dol. Sem se najprej full svaljkala, nato pa je bila koža mehka mehka. Kar je zanimivo je pa to, da koža ostane mehka tudi potem.:)

a tale soda bikarbona je isto kot pecilni prašek? oziroma kje se jo da nabavt? hvala

Ja, ja, nabavi se jo v vsaki trgovini s prehrano.

Jaz sodo tud veliko uporablja, edino pri pomivalnem stroju in perilu me ni prepričala. Zakaj? kaj delam narobe ? Perilo je bilo “oprano”, a bilo bi tudi z le vodo, a noben madež ni šel stran. Pomivalni stroj pa – to je pa sploh bilo zanič. pa še smrdel je potem. Pa mi ni zdaj nič jasno. dala sem jo pa po moje več kot preveč.

Tudi mene zanima, kje se je nabavi malo več kot tista plava škatlica, ki jo imajo v vsakem marketu.

Soda bikarbona je precej agresivna, zato je jaz na zobeh ne bi uporabljala. Če z njo čistite vodni kamen, potem vam mora bit jasno, da ni to hec. Če si npr. enkrat na leto umiješ zobe z njo, ne bi smel bit problem, bodo res bolj beli, ampak pogosta uporaba vam bo uničila sklenino. Lasje že zrastejo novi, zobje pa ne, tako da previdno s tem.

Jah, lej, tudi prašek, pa lahko je ne vem kateri, ti ne opere madežev, če so ‘prehudi’. Zato si pri sb pomagaš tako, da na madež streseš malo sb in dodaš malo vode, ter nekaj časa pusti, potem pa daš prat. Enako kot pri vseh unih sredstvih za masdeče… oxy in podobno.

Pomivalni stroj… Meni opere enkratno, nič ne smrdi, posoda je super oprana, nič listasta. Fenomenalno. Jah, pri tebi pa, ne vem mogoče imaš slab pomivalni stroj, ti slabo pere… Razmišljam. Ker če meni super opere, ne vem zakaj ne bi še komu drugemu.

V DM in Milerju imaš kilsko pralno sodo. Ta je seveda za vse, za jesti pa ne, pa za zobe pucat. Je pa super za odmaševanje odtokov. Najprej v odtok nasuješ sodo, potem čez naliješ bel kis za vlaganje. Naredi se kemična reakcija, zelo zašumi in spuca odtok svinjarije in odstrani eventuelen smrad. Če smrdi v omari, se da nekaj sode v staro nogavico in položi na dno, vonj izgine. Enako potreseš sodo v smrdljive čevlje, superge in čez noč vonj izgine.

New Report

Close