Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sodelavec z OKM. Ne privoščim nikomur!

Sodelavec z OKM. Ne privoščim nikomur!

Brez zamere. Ni moj namen teme kogarkoli užaliti, ampak imeti sodelavca z OKM, je pa nevzdržno!

Delam v proizvodnji. Ta z OKM opravlja mašino, jaz pa sem njegova pomočnica. K sreči se operaterji mašin menjajo, tako da nisem vedno z njim. Jaz moram izdelke iz mašine parkirati v škatle, jih prebirati, kateri so dobri in kateri ne … Jaz vsekakor potrebujem več časa za delo kot pa operater. Vsi ostali me počakajo, da mi ne “zagusti”. On pa kar laufa mašino v nedogled, ker si v glavi postavi določen cilj, koliko izdelkov bo proizvedel. Njegov cilj je seveda veliko večji, kot pa naj bi se na izmeno naredilo. On samo pritiska tipke, kaj se pa dogaja okoli njega, pa ga boli k. Če se mu proti koncu izmene mudi oziroma ima do v njegovi glavi v vcepljenega cilja bore malo časa, postane živčen in hiti. Mene priganja, da naj pohitim. Zaradi njemu bolj pomembne hitrosti in ne previdnosti, hitro pride do komplikacije z mašino, in spet pizdi. Če mu do konca izmene ne uspe narediti tega, kar si je zadal, se malodane zjoka. Enkrat je celo podaljšal izmeno za pol ure, da je naredil svoje. To je bilo v času popoldanske izmene, jaz sem bila pa zmerjana s strani jutranje izmene, ker sem jim pustila toliko dela. Seveda mi ni uspelo vsega postoriti. Šele ko sem jim povedala, kaj je bilo, so me razumeli. Šefica mu je vsaj enkrat povedala, da je bolj pomembna kvaliteta kot pa kvantiteta. Ampak žal tudi to ni zaleglo, saj še vedno pretirava.

Verjetno se sprašujete, kako sem izvedela za OKM. On mi je to sam povedal, takoj ko je prišel delat v naše podjetje, in me prosil, da naj bom razumljiva do njega. Nekaj časa sem se mu prilagajala, saj se je še uvajal. Ampak zdaj me pa počasi mineva potrpljenje.

Problem bom že sama rešila. Moj namen teme je opozorilo, da če bo vaš sodelavec nekdo z OKM, se vam ne obeta nič dobrega. Enako svetujem delodajalcem, da naj raje dvakrat premislijo, preden zaposlijo osebo z OKM.

OKM in to, da daje prednost hitrosti pred kvaliteto, mi ne gre skupaj. Tipično za OKM je, da so zadeve pošlihtane in 100x prevrjene. Nobenega OKM še nisem srečal, da bi bil obseden s hitrostjo.

Čisto možno, da je to kakšna druga motnja. Ali pa je bolj obseden s kompulzijami, kot je pretiravanje z delom.

Imam sodelavca, ki je obseden ne vem s čim, po moje s kompleksi. Grozen je, ker pa ima znanje, se mu moram prilagajati in trpim zelo. To ni mobing. On je ves čas zelo dober, natančen, obseden s popolnostjo, obseden s tistimi, ki nimajo toliko izkušenj, taki mu gredo na živce.

nimate pojma kaj je to ocd, tole ni ocd kar je opisano, človek z ocd tisočkrat preveri eno in isto in je zato počasen in natančen

nisi pa se vprašala, če privoščiš tej osebi, da ima ocd. oz.kkao trpi ta oseba , ki ima ocd, taki si vsi zaslužijo penzijo, ne pa delo, kaj. tipično slo.sicer pa kot rečeno to ni ocd, ta je en psiho ke v tri p….k….

nimas pojma kaj je okm

Ne to ni OKM.

Imam sodelavko. Je super sodelavka. Ko pa kaj ne gre po načrtu je pa neumorna. Stoji mi za hrbtom pa čeprav telefoniram ali se posvečam svojemu delu. In ne odneha.

Navadila sem se da jo kar pošljem v kot in naj me počaka d akončam svoje delo. Jo pa vidim kako je vznemirjena.
Rešiva problem – mogoče samo tiskalnik ne dela – in je vsa hepi. Lahko ji 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zaupam da bo delo opravljeno.

Me bo pa poklicala tudi ob 3 zjutraj, da slučajno pošte ki je na mizi ne bom spregledala.

Ti pa ne veš prav dobro, kaj je OKM, a ne?

Verjamem, da ti je nevzdržno in ponavadi se ne lotevam tem na MON-u, ampak sem se tokrat odločila komentirati. Zame samo to niso simptomi OKMja, kakor so rekli že predhodni komentarji. OKM oz. OCD je mnogo več, kakor si nekateri posamezniki, ki ste popolni, predstavljate!
Ni za hvalit se s tem, verjemite, da ni luštno, zato za moje stanje vedo 3 osebe, ne, res ne povem nikomur, raje po ovinkih rečem, da imam tako rada pošlihtano, da tega ne maram .. ne sramujem se, ampak tega ne govorim nikomur, ker mi ni prijetno. Imeti OKM je grozno več, kot si nekateri mislite. Lahko se povezuje z mnogo drugimi stanji in psihičnimi (tudi fizičnimi) boleznimi, zato se ne pretvarjajte, da vse veste.
Če te moti, ti ne morem pomagat. Ne morem pa verjeti, da si zapisala, naj delodajalci razmislijo o zaposlitvi osebe z OKM. Ja, ker je sam kriv za svojo stanje in je lahko cel lajf zaprt v stanovanju in ureja svoje posle, ker ima OKM.
Madona ste eni nehvaležni. Pa se res ponavadi vzdržim, ko kdaj pa kdaj berem te komentarje.

A veste, da motnje hranjenja, kompulzivne motnje, depresija, bipolarne in osebnostne motnje in da ne naštevam dalje, a bi se dejansko pozanimali, če že pišete, da NISO iskanje pozornosti in želje po smiljenju drugim ljudem, ampak so dejansko BOLEZNI? Lahko imaš zlomljeno nogo, lahko imaš razlit slepič ali pljučnico in je vse resnično in si bogi, če imaš pa resno psihično motnjo, si pa hipohonder?

Osebno me taki komentarji ne prizadanejo ali užalijo, ampak se mi ne zdi prav, da spodbijate voljo in vse, ki se trudijo. Nikoli ne povem nikomur za moje težave ravno zaradi takšnih, kot ste vi, avtorica objave. Ker ne bodo razumeli, ker se itak le pretvarjamo, zato si ne zaslužimo zavarovanja, da nam psiholog ali psihiater lahko pomaga in tudi službe ne.

New Report

Close