Sodelavka bi rada služila na naš račun
Štiri se vozimo skupaj v službo. Vozi vedno ena, ker avto rabi med službenim časom in nobena druga nima niti izpita. Zmenjene smo bile, da ji damo na mesec za bencin, torej toliko kot porabi za našo vožnjo deljeno s 4. Zdaj je postala požrtna in želi, da se bencin deli na 3 in da ji da še vsaka od nas plus 30 evrov na mesec za obrabo vozila. Ona nam kao dela uslugo, da nas vozi, ker z avtobusom imamo nemogoče povezave. Če ne bi vozila nas bi šla še v nabavo in po kakšnih opravkih, sedaj pa zaradi nas tega ne more. Ker dobimo za prevoz bistveno več kot plačamo njej ona misli, da je prav, da ima ona tudi nekaj od tega, ne samo realen strošek kar je bencin. Jaz sem ogorčena nad njeno idejo. Ona nima zaradi nas nobenega večjega stroška, zdaj bi rada na nas služila. Je najbolje situirana od nas vseh in ne vem kako človek pride na tako idejo, da bo služil na sodelavcih na tak način. Najbolj grozno je, ker druge možnosti skoraj nimamo. Že zdaj mi gre na bruhanje, ko pomislim kakšen človek je to, da bi služil na stiski sodelavcev, ne vem kako jo bom prebavljala v bodoče. Kaj bi si vi mislili o takem človeku?
Naredi si računico. Če bi po njenih željah še vedno bila v plusu (sklepam, da ti delodajalec povrne potne stroške), potem ne vem, kaj te žre. Ker ne gre samo za bencin. Nekdo je moral avto kupiti. Nekdo ga mora vzdrževati. In nenazadnje, nekdo je moral narediti izpit. Kaj pa narediš, ko je ta sodelavka na dopustu ali na bolniški? Ne vem no, saj ni tvoja mama. Prva prioriteta naj ti bo, da zmoreš sama poskrbeti za svoje življenje, kamor spada tudi prevoz na delo.
Se moram kar strinjati z njo.
Ona vozi, vas pobira in odlaga in ne razpolaga s svojim časom, tako kot bi, če ne bi vozila še treh.
Pravilno. Edino za obrabo ne vem od kod znesek, se ne spoznam…tu morda pretirava.
Razmisli, koliko bi te stalo v denarju, času in udobju, če bi si morala prevoz organizirati sam.
Sodelavka ima popolnoma prav, poleg tega je odgovorna še za vašo varnost v prometu. Povsem samoumevno bi bilo, da bi ji ve same ponudile polovico potnih stroškov, ki vam jih izplačuje firma in na ta način bi vse štiri nekaj privarčevale Ne gre samo za porabo goriva, ona se mora dejansko prilagajati vam in zaradi vas ne more spotoma po službi še po opravkih.
Gospa ima tudi odgovornost do vas čim vas pelje 1 km . V primeri , da kdo povzroči prometno in ste poškodovane bi jo pa veselo vlačile po sodiščih. Četudi imamo vsi zavarovane potnike se zavedajte , da ste na njeni grbi in je odgovorna za vas čim vas vzame v vozilo . Vzdrževanje , registracijo in zavarovanje pa tako sama plačuje . Čimprej delat vozniške boste vidle kak je fajn za volanom in kakšne stroške prinese avto . Pa veliko varnih kilometrov želim .
ona je mogla plačati izpit, avto, vinjeto če se vozite po autocesti, potnike vas ima zavarovane .. da ne govorimo o gumah, rednih in izrednih servisih. dobra je, jaz nebi takole se šel, polovico zneska vsaka ki ga dobite za gorivo ali pa bus/taksi pa se znajdite ali se pa spravite delat izpit, boš videla koliko stane .. folk brez avtov žal misli da se to samo vzdržuje
Ne, ne polovico. Vse stroške, ki jih dobijo. Ali pa naj se furajo s skiroji, če želijo.
Verjemi, da ji gredo kokoške na živce in bi jim z največjim veseljem rekla, da naj se znajdejo po svoje, samo, da bi imela mir pred njimi. Pa jim ne reče, ker se zaveda, da druge možnosti sploh nimajo.
Škoda, ker bi bilo najbolje zanjo, naj jim reče, naj se lepo zaletijo nekam in se znajdejo po svoje. En mesec bi kure kokodakale, potem bi imela pa mir pred njimi. Zdaj jih pa mora prenašati v neskončnost.
A ima mogoče kje v pogodbi zapisano, da opravlja službo taksista? Nima. Ničesar jim ni dolžna. In če jim kaj ne paše, se lahko mirno znajdejo po svoje.
Uf, sovražim izkoriščevalce, ki potem, ko jih ima nekdo vrh glave, začnejo s tem, kako je oni drugi izkoriščevalski.
Če si ne moreš taksi službe (ala sodelavke) privščit, pač najdi drugi način. Sumim da ti bodo tudi vsi ostali za prevoz zaračunali več kot samo porabljeni bencin.
Pa glavo si mal preluftaj, ti služiš na račun sodelavke. Dobesedno dobiš plačan prevoz (ki vključuje tudi amortizacio, ne samo ceno bencina), isto kot ona. Ti imaš strošek samo z bencinom, zjutraj se lepo pokneš in malo oddremaš če želiš, popoldan isto….ona pa je morala kupiti avto, ga vzdržuje, mora razmišljati in se prilagajati vam in ne more dremati, ker vozi. Kdo komu krade? Si ena razvajena smrklja. Namesto da bi ji bila hvaležna jo hočeš še nategnit.
Jst sm tud mel dva taka , ko sta se mi kr ustulila zraven, prvo je en prosil za 1x da rabi prevoz, če lahko gre zraven, potem je pa to kar postala navada, s to razliko, da meni nista dala niti centa , občasno je on ta drug peljal, samo to je bilo mogoče 20-30% časa, jst pa preostalih 70-80$< ta tretji zapitek itak nima niti izpita, niti avta. Mi je dopizdilo in sem naredil konec pa imam mir je mislu on ta tretji, da bo kdaj pa kdaj za pir dal pa smo poravnani, pozabi miško, prvo jst pira ne morem tankat, drugo imam bolj pomembne stvari v lajfu kot po šihtu v gostilni viseti z enim zapitkom k celo plačo v gostilni pusti.
Pravilno je naredila sodelavka, ki vas prevaža…
To, kar ti (avtorica) predlagaš bi šlo skozi edino če si razdelite tudi strošek nakupa avtomobila, njegovo zavarovanje in vse servise ter letne/zimske gume….. potem seveda ostale 3 prispevate za gorivo.
Če pozabite njen čas in v bistvu delo, ko vas prevaža, ji lahko v tem primeru rečeš hvala za uslugo!!!!! Nikako pa jo blatiš po forumih in obrekuješ njen socialni položaj, neumnica.
Naredite torej izpite in si kupite avtomobile, da se vam ne bo godila krivica joooooj.
Ubistvu tkole bom reku, bi bila pomoje najbolj pravična rešitev. Ve 3 k se furate zraven nje , oz vas fura, pokrijete se njen del za bencin, pa volk sit in koza cela, njej se bo tudi nekaj poznalo in v zameno, da vas vozi ne bo imela stroškov s bencinom, vam bo pa tudi še nekaj ostalo. Recimo da pride strošek bencina 200€, ga pokrijete ve 3, torej vsaka po 66,67€, ona da pa svoj avto, svoj čas in dobro voljo, da vas vozi. pa imate vse nekaj od tega. Vam pa sigurno še vseeno precej ostane. Je pa zanimivo, to opažam tudi pri nas v službi, kako se pri koristi, denarju vse konča, se taki dobri odnosi, sploh ko gre za ženski del kolektiva…
V tem članku se samo vidi, da ko nekomu ponudiš pomoč- prevoz, te še začne oseba na koncu šimfat. Vsem vam sodelavkam priporočam ,da začnete spet na avtobus hodit, pa čakate vsak dan po 2 uri na avtobus, boste videle, kako je to luštno pa fajn, nehvaležnice.
Razvajene koklje se ne zavedate, da s tem , ko vsaka daje samo četrtino denarja za prevoz, da vsaki od vas ostane na koncu mesece tričetrt potnih stroškov, ki vam jih izplača delodajalec, da lahko hodite pol na pijačke pa kupujete cote.
Take babe bi jaz lepo steral na avtobus, al pa idite v avtošolo pa se začnite s svojim avtom vozit, boste videle, kaki stroški nastanejo. Ali mislite, da je strošek samo bencin? Kje še je tukaj obraba avtomobila, zavarovanje, registracija, če se kaj pokvari, crkne to in ono, treba kaj zamenjat..to so tudi stroški.
Zaradi vas sodelavka po koncu delovnega časa tudi ne more iti v trgovino pa nikamor, ker mora najprej vse vas domov zapeljat. To se tudi vprašajte, da ji uničujete kvaliteto življenja. Šele ko vas vse zapelje domov se lahko odpravi po svojih opravkih iz kaj pač ima za opravit.
Zaslužite si samo AVTOBUS. Al pa vas naj vaši partnerji vozijo v službo, drugače pa bodite doma gospodinje. Res ne vem, zakaj se prijavljate na neko delovno mesto, če nimate zrihtanega prevoza. Sodelavka vas res ni dolžna v službo in iz nje prevažat.
Ha ha, ve sluzite na njen racun. Placate za 1/4 goriva, kar je verjetno precej manj, kot dobite v sluzbi kot povracilo potnih stroskov. Upam, da vas cimprej odstavi iz dojke. Pa sploh, kaj to tebe briga, ce je od vas najbolje situirana. Po tvoje te je ocitno zato dolzna vozit. Naredi izpit in si kupi avto in ne bos vec imela tezav s slabostjo
Vozačice, 15.04.2024 ob 10:45
Štiri se vozimo skupaj v službo. Vozi vedno ena, ker avto rabi med službenim časom in nobena druga nima niti izpita. Zmenjene smo bile, da ji damo na mesec za bencin, torej toliko kot porabi za našo vožnjo deljeno s 4. Zdaj je postala požrtna in želi, da se bencin deli na 3 in da ji da še vsaka od nas plus 30 evrov na mesec za obrabo vozila. Ona nam kao dela uslugo, da nas vozi, ker z avtobusom imamo nemogoče povezave. Če ne bi vozila nas bi šla še v nabavo in po kakšnih opravkih, sedaj pa zaradi nas tega ne more. Ker dobimo za prevoz bistveno več kot plačamo njej ona misli, da je prav, da ima ona tudi nekaj od tega, ne samo realen strošek kar je bencin. Jaz sem ogorčena nad njeno idejo. Ona nima zaradi nas nobenega večjega stroška, zdaj bi rada na nas služila. Je najbolje situirana od nas vseh in ne vem kako človek pride na tako idejo, da bo služil na sodelavcih na tak način. Najbolj grozno je, ker druge možnosti skoraj nimamo. Že zdaj mi gre na bruhanje, ko pomislim kakšen človek je to, da bi služil na stiski sodelavcev, ne vem kako jo bom prebavljala v bodoče. Kaj bi si vi mislili o takem človeku?
Aja, prasice nič ne vagate, ne obrabljate gum, olja, časa, ………………………… !