Sodelavka cel teden na bolniški, danes pa fotke na FB z morja
Haha163, 10.05.2025 ob 17:51
Saj veš, da je pri nekaterih boleznih morski zrak celo priporočljiv? Aja ne, ne veš, ker za to moraš biti že malo razgledan, tvoj domet je pa brskanje po tujih fb profilih.
Sodelavka je včeraj zaključila bolniško, danes lahko gre, kamor želi.
Če v kartoteki nima vpisanega navodila zdravnika, da lahko gre od doma, med bolniško ne sme iti na morje
Tukaj se bom malo vmešala v debato.
Ne, noben morski zrak nima vpliva na pravila bolniškega staleža, niti gorski zrak ne, niti vetr ne, niti gledanje v luno ne.
Dejstva so jasna. Bolniški stalež se predpiše bolniku, ki ni sposoben opravljati svojega dela na delovnem mestu. To je vse. Vse dodatne opombe morajo biti jasno napisane in tudi podani argumenti, zakaj nekdo lahko počne nekaj, česar ljudje v bolniškem staležu sicer ne smejo početi.
Morski zrak sam po sebi nima vpliva na to, ali bo bolnik hitreje ozdravel, RAZEN, če ne gre za zdravljenje v za to namenjenm zdravilišču, ki izvaja terapije, katere bolnik potrebuje.
Po domače povedano: nekdo, ki ima prehlad/gripo, virozo, itd. nima nobenega argumenta, da rine na obalo na počitnice ali izlete. To nima nobene veze z boleznijo niti z okrevanjem. Drugo pa bi bilo, če bi npr. nekdo po operaciji pljuč imel rehabilitacijo v nekem centru, ki se ukvarja z boleznimi dihal. In bi bil tam na podlagi napotnice oz. delovnega naloga. To je pa potem čisto druga zgodba.
In nehajte že vendar zavajati ljudi, da so zlorabe okej. In da bodo ljuduje, ki zlorabljajo bolniške, na podlagi takih umotvorov, kot jih pišete, uspeli obdržati službo, ker jo ne bodo!
Zakon je jasen in pravila tudi. Rehabilitacija je posebej označena v kartonu! Izleti in dopusti NISO rehabilitacija!
Tipična slovenska mentaliteta fašistev kjer bi vsak drugemu bil neka oblast.
Kaj sodelovka počne in kaj njena oblast (delodajalec) počne ni tvoja stvar. To je med njima. Če ji nisi delodajalec njena bolniška tebe nima kaj brigat, brigaj se zase. Nisi ji ti ŠEF ampak delodajalec. Tebi je sodelovka sodelavka, ko delata sicer ti pa ni. Ko je doma iz službe ti ni nobena sodelavka.
Če butli javkate, da morate potem za DVA DELAT, ker nekoga ni, ni za to kriva sodelovka, ki je na bolniški al pa na morju ampak delodajalec, ki vam naloži več dela, kot pa vam ga kao plača.
Če je tako, potem je to stvar med vami in delodajalcem in ne med vami in sodelavko. Pogovorite se z delodajalcem, da ne boste delali za dva ne pa, da se greste nekaj kar niste in vtikate nosove v to kar se vas ne tiče.
Ja izkorišča se, to vidim v našem kolektivu. Toda, to je stvar delodajalca. Meni njihovega dela ne smejo naložiti. Kot prvo, bolniške ne koristim, hvala bogu, kot drugo s tem, bolniške zaposlenih ima težave delodajalec.
Da bi jaz šla igro, ti mene nadomeščaš, jaz bom pa tebe, ne. Niti pod razno.
Torej tudi ona tebe nadomešča, ko si na bolniški. Torej si veliko na bolniški.
Zdraharce.
Sami zdraharji ste, 10.05.2025 ob 22:36
Ja izkorišča se, to vidim v našem kolektivu. Toda, to je stvar delodajalca. Meni njihovega dela ne smejo naložiti. Kot prvo, bolniške ne koristim, hvala bogu, kot drugo s tem, bolniške zaposlenih ima težave delodajalec.
Da bi jaz šla igro, ti mene nadomeščaš, jaz bom pa tebe, ne. Niti pod razno.
Torej tudi ona tebe nadomešča, ko si na bolniški. Torej si veliko na bolniški.
Zdraharce.
Jaz sem imela na bolniški zaradi tromboze prosto gibanje brez omejitev. Celo nujno gibanje, predpisano od zdravnika. Od zdravnika in komisije sem imela to požegnano, delodajalec je o tem bil obveščen, sodelavcem pa nisem bila dolžna nič razlagat. So tudi padale v nezavest, ko so me kje srečale in hodile metat perje po pisarni delodajalca. Jih je odpravil z besedo “vem” in jim pokazal vrata. Čisto vseeno je mi je bilo, če so se žrle in očitno tudi tvoji sodelavki ni dosti mar, kar pomeni, da ni prekršila nobenega zakona in boš samo ti sama izpadla bebavo.