Sodelavka na proteinih
Samo od solatk je težko živet, pa tudi če se vegiji razpočite od prepričevanja ljudi, kako ste po solati polni energije. Veliko ljudi, ko so na shujševalnih dietah, je proteine kot nadomestek obroka, pa tudi zato, da ne izgubljajo mišične mase meh hujšanjem. Tudi razne proteinske napitke itd. Športniki imajo kontra logiko, oni s tem vnašajo dodatna hranila, ker potrebujejo več. Proteini res niso nič takšnega. Marsikateremu shiranemu otroku bi prav prišli.
Nima pojma, 05.02.2023 ob 14:39
Ta mala “proteinska” sranja vsebujejo ogromno sladkorja, tako da đabe vse skupaj.
Odvisno, ker niso vsa proteinska sranja enaka. Nekatera so res polna sladkorja in glukozno fruktoznega sirupa. Nekatere ploščice pa so brez sladkorja, oziroma s sladili.
Imaš tudi veganska, ki so brez dodatkov, sladil, sladkorja…..Samo sadje in oreščki in grahovimi beljakovinami.
Jszzz, 05.02.2023 ob 15:17
To delam občasno tudi jaz.
Meso mi ni dobro, res ne.
Stročnic tudi ne morem toliko pojesti, skute, jajc.
Beljakovine pa potrebujem.
Kak jogurt, puding, ploščica z dodanimi beljakovinami mi pride zelo prav.
Imam pa skoraj 50 let, 3 do 6krat na teden treniram v domačem fitnesu.
Jszzz, dobro opisano, hvala. In katere priporočaš za nas, tvoje vrstnice?
Katere kupuješ in kje, če ti ni odveč napisat.
đizs, 05.02.2023 ob 14:01
Pa ne vem, vprašaj jo? Ali misliš da ti bo tu neka francka odgovorila kaj želi neka neznanka s katero delaš doseči?
In ne proteini niso samo za športnike. Vsi jih rabimo. Večina jih premalo vnese. Sploh ženske po 40em.
Preveč ogljikovih hidratov in premalo vlaknin (zelenjave) ter premalo kvalitetnih proteinov (v mesu) se zaužije, to pa zato, ker je ceneje in dostopnejše. Vsak štant v mestu ima to sranje, nikjer pa ne dobiš enolončnice, golaža, tam pa, kjer ga, je svinjsko drag. Zauživamo torej tisto, česar sploh ne rabimo namesto tistega, kar bi potrebovali, pa telo ne dobi. Kdaj bo svet tak, da bo vsak zemljan dobil odmerjen obrok, ki ga res potrebuje ne glede na situiranost?
Moja sodelavka srednjih let je za malico začela jest proteinske jogurte in ploščice. Ni mi jasno, ker ni nek hud športnik kaj hoče doseči s tem. A niso te stvari samo za hude športnike?
Ne, niso, proteini se bolj dolgo prebavljajo, za bolj dolgo te nasitijo, zato to lahko pomaga pri hujšanju tudi če nič ne migaš. Seevda če proteinsko ojačane zadeve še zraven ješ, ne bo pomagalo, ampak moraš nekaj nadomestit z njimi. Med drugim. Kaj je pa osnovna funkcija proteinov za vsakega človeka, pa si le poglej
Saj recimo eno pusto meso ima skoraj same proteine pa nič drugega. Torej, so piščančja prsa in tunina v lastnem soku samo za športnike ali še lahko drugi ljudje to jedo?
Jszzz 2, 05.02.2023 ob 17:11
Jszzz, dobro opisano, hvala. In katere priporočaš za nas, tvoje vrstnice?
Katere kupuješ in kje, če ti ni odveč napisat.
Vzamem kaj z didanimi proteini…proteinske pudinge, napitke “Z bregov”.
Pa tudi od mlekarne Celeia.
Od ploščic so po sestavi meni boljše ptoteinske frutabele. Boljše od ploščic proteini.si.
Včasih se pa prav potrudim in pojem zrnast sir. Ima veliko beljakovin.