Sodelavkami očita bundo iz račjega perja, češ da sem mučiteljica živali
Kupila sem res dobro in kvalitetno puhovko s pravim perjem, ena sodelavka jo je pohvalila in sem povedala, da je pravo perje in ta druga je pa skočila v luft, češ a sploh vem kako te uboge račke mučijo s puljenjem perja in mi začela očitat, ad sodelujem pri mučenju živali in pošiljat videe, ki so res grozni in se mi te račke smilijo. Samo kaj naj zdaj, ko sem bundo že kupila, če jo vržem stran ne bo nobena račka rešena, ne?
Imam tudi volnen plašč pa ne vem, a tudi tega ne smem nosit. Imam rada naravne materiale, so veliko boljši kot umetni. V puhu in volni ti je toplo, hkrati pa to diha in ne švicaš. Tudi športne majice in perilo iz merino volne so odlični, se sploh nič ne premočijo, ostanejo suhi.
Nosim tudi izključno usnjene čevlje, ne prenesem umetnih, razen kakšne športne superge in natikači za plažo.
Samo so se mi pa res pojavili etični pomisleki, ker živali pri tem trpijo za moje udobje. Ne vem, sem v dilemi. Kako pa vi gledate na te stvari.
Ja no, seveda trpijo. Tudi nobena žival ne bo prostovoljno skočila na tvoj krožnik. Ampak na to najraje ne mislimo ni tako? Ter na to, iz česa so narejene naše Uggice pa volneni plašč. Jaz skušam ubrati neko sredino. Nosim uggice, imam usnjen kavč, ni mi vseeno za živali niti pod razno in zato se trudim pojesti manj mesa. Ampak vsaka stvar gre lahko v skrajnost tudi to, da potem nič živalskega ne ješ, ne kupuješ nič, kar je testirano na živalih itd…
Deluješ mi zelo mlada in verjemi, izkušnje in trša koža pride z leti. Sodelovka te pa v nobenem primeru nima pravice tako napadat.
Ena566, 26.11.2024 ob 21:59
Ah daj no. Vprašaj jo, kakšen povšter ima in odejo. Tako pač je, naravni materiali so toplejši, ne švicaš itd. Saj račkam pa tudi ne pulijo perja pri živem telesu.
Ja, pulijo pri živem telesu, sem videla posnetke, ki mi jih je poslala sodelavka. Res je grozno.
dileme768, 26.11.2024 ob 22:32
Ja, pulijo pri živem telesu, sem videla posnetke, ki mi jih je poslala sodelavka. Res je grozno.
Tudi angora volna gre iz živih zajčkov med grozljivimi kriki teh živali, ki sicer sploh ne spustijo zvoka…. Ne, ne mučiš ti, za tebe mučijo. Osebno že leta dolgo ne kupujem ne puha, ne volne, ne usnja,.. načeloma sem za to, da se žival, ki je za zakol uporabi v cim večji meri in da so metode čim bolj humane. Vendar ko človeku ni več mar, je boljše ne prispevati v to morijo. Ne vem, kaj in koliko bi lahko spremenili. Kaj bi se moralo zgoditi, da bi človek presegel zlo v sebi. Poskušam spoštovati vse živali, od najmanjših do takih, ki jih jem. Z veseljem bom prešla na printane šnicle, če bo to ustavilo morijo.
Anonimno 7484, 26.11.2024 ob 22:44
Tudi angora volna gre iz živih zajčkov med grozljivimi kriki teh živali, ki sicer sploh ne spustijo zvoka…. Ne, ne mučiš ti, za tebe mučijo. Osebno že leta dolgo ne kupujem ne puha, ne volne, ne usnja,.. načeloma sem za to, da se žival, ki je za zakol uporabi v cim večji meri in da so metode čim bolj humane. Vendar ko človeku ni več mar, je boljše ne prispevati v to morijo. Ne vem, kaj in koliko bi lahko spremenili. Kaj bi se moralo zgoditi, da bi človek presegel zlo v sebi. Poskušam spoštovati vse živali, od najmanjših do takih, ki jih jem. Z veseljem bom prešla na printane šnicle, če bo to ustavilo morijo.
Enako..za svoj dušni mir se ogibam tovrstih izdelkov. Spremenila sveta ne bom, pametujem, če nekdo ne vpraša direktno, ne..sodelujem pri tem grozodejstvu pa tudi ne. Mesa ne jem že preko 30 let..otrokom in soprogu ne oporekam in oni mene ne prepričujejo v nasprotno. Se spoštujemo ..me razumejo indo neke mere delijo moje mnenje..do tam ko je treba nekaj narediti ;-). Moja mantra je..zaradi mene živali ne trpijo oz vsaj skuŝam biti ozavešĉena in k temu pridodati kolikor uspem..če kdo pokaže interes za normalen pogovor z veselhem delim svoj pogled, prepričati pa nekoga ki ga to ne gane ne gre. Znam pa povedati tudi kako sočno vsakomur ki me prične iz ljubega miru pametovati in spušĉati nizke..
…,., 26.11.2024 ob 21:53
Ta pikra, kaj si samska ali imaš partnerja?
Ker če imaš partnerja ne vem kako lahko kdo poleg take budale kot si ti, živi.
Kako strižejo ovce?
In kaj je narobe recimo s.plaščem.iz zajčjega krzna? Zajce gojimo za meso, kože ne vržemo proč, ampak jo predelamo. Zajec bo v vsakem primeru končal v loncu.
Zivis tako, da kupujes izdelke, ki so zivalim prijazni in ne jes mesa. Kaj tu ni jasno? Ce nihce ne bo vec kupil bunde s perjem, jih ne bodo vec izdelovali. Ce nihce ne bo vec jedel mesa…ampak to je utopija. Najprej se moramo nehat mnozit dokler nas ne bo kaksna miljarda. Potem lahko zivimo v skladu z naravo kot prej. Dokler ima en Indijec 59 otrok, je vse zaman
Ne bi rekla, 27.11.2024 ob 10:27
bi si pa mislila svoje. Kako in zakaj se kregati z NE-empatom? Popolen nesmisel in izguba energije. Če obstajaš samo ti in tvoje potrebe neglede na bolečine, trpljenje in zlo, ki le-to povzroči ker pač veš kaj kupiš in se odločiš neglede na to nima veze s tabo o tem diskutirat.
na vse kar povzroča in podpira zlo le-to izkusi na SVOJI koži. Samo tako bodo spoznali. In se v naslednjem življ.rodili modrejši. OGABE ČLOVEŠKE BREZSČNE EGOCENTRIČNE.
Ta pikra, 26.11.2024 ob 21:38
Za volno živali ne trpijo!
Ti fizično trpiš, ko ti frizerka striže lase?
Anonimno 2879, 27.11.2024 ob 13:39
seveda trpijo, volno dajejo ovce moškega spola ki so kastrirane in to naredijo tako, da jim pri polni zavesti dva kovinska kavlja zarijejo v jajca in povlečejo da vse skup ven zleti. tko k če bi tebi čreva ven povlekli. vparašj moža če bi mu pašalo da mu s kavlji jajca razmesariš.
Kam pa gre perje perutnine po zakolu? V povstre in bunde. Nosim puh in spim na in pod puhom, ker mi je to toplo.
Ovce strizejo, kaj je tu bolecega?
Nosim tudi usnje, cevlje in jakne, kam pa gre koza po zakolu zivali?
Imam eno jakno in en dolg plasc, oboje ovca, delano v 80ih, ko je stric pojedel ovce, je mama dobila kozo, da si je dala delat jakno in plasc. Noro toplo!
Povstre in odeje iz perja in volne nam je delala mamina teta, ki se je s tem ukvarjala, stari so 40 let, nosim redno v cistilnico, kot novi.